On the Run cu Restivan este un podcast cu oameni șmecheri* care și aleargă.

Subiectul principal al podcastului este relația cu alergarea, abordată din perspectiva sănătății mintale, dar și despre filosofia unui sport care are capacitatea să ne învețe cum să păstrăm o relație sănătoasă cu noi înșine, în baza căreia să fim mai buni, mai empatici și mai onești atât cu propria persoană, cât și cu cei din jurul nostru.

Invitații sunt profesioniști în domeniile în care activează, oameni cunoscuți, dar nu datorită alergării.

Scopul podcastului: să facă 1 milion de români să alerge.

Podcastul poate fi urmărit pe

   

În ultimul episod din sezonul 2 al podcastului On the Run cu Restivan am povestit despre alergare și sănătate mintală cu Dani Oțil, un om care pare că are rezerve interminabile de energie. Când mulți oameni se trezesc dimineața, Dani Oțil este deja live la TV, așa cum ne-a obișnuit de atât de mulți ani, iar după programul de la TV are și alte proiecte personale în zone extrem de diferite.

Dani Oțil s-a născut la Reșița, pe 24 august 1980, iar la vârsta de 16 ani a început să muncească. Împreună cu trei băieți a construit o rețea de radio cu 30 de stații în București și în cele mai importante orașe din țară.

După zece ani de radio, viața l-a purtat către televiziune, iar din 2008 prezintă matinalul la Antena 1, “Neatza cu Răzvan și Dani”, împreună cu prietenul său din copilărie, Răzvan Simion.

Pe lângă viața profesională, își găsește timp și pentru familie, dar și pentru hobby-urile sale, printre care se numără sporturile… cu motor sau fără. Este pasionat de sport, în special de raliuri, fotbal și Enduro, unde de-a lungul timpului a obținut rezultate remarcabile.

Cât despre alergare, Dani Oțil a început să alerge “oficial” în 2014, când a terminat primul semimaraton la Wings For Life 2014, iar în 2016 a organizat un eveniment de alergare (Urban Run Challenge 2016 by Dani Oțil) pentru a crește vizibilitatea hemofiliei în România.

În prezent, alergarea este un sport complementar, care-l ajută să obțină rezultate bune la celelalte sporturi pe care le practică.

Omul Dani Oțil este o adevărată lecție despre cum să reușești să faci toate lucrurile pe care ți le-ai propus pe termen lung, iar stilul lui de a povesti este cu adevărat inconfundabil – pentru că este un mix de pasiune și voie bună pe care nu-l găsești oriunde.

Cine suntem noi și de ce facem asta

Noi suntem 321sport #RunningCulture, o comunitate de alergare fondată în 2015, care desfășoară peste 100 de antrenamente și evenimente gratuite în fiecare an, din dorința de a face sportul accesibil pentru absolut oricine. În cei peste 7 ani de existență, 321sport a influențat peste 15.000 de oameni din București și din alte orașe, punând alergarea în viețile lor.

Încă de la început, misiunea noastră a fost să reușim să convingem oamenii care nu aleargă să cunoască și să descopere acest sport, prin crearea unui mediu sigur în care nimeni să nu se simtă judecat, ci doar încurajat.

Trăim într-o societate în care oamenii sunt deseori judecați dacă nu sunt “perfecți”. De asta avem alături de noi alergători care câștigă competiții, dar și care termină pe ultimul loc. Îi apreciem pe toți la fel de mult pentru că noi credem că alergarea este “casa diversității”, acel motiv pentru ca oameni fundamental diferiți să devină prieteni și colegi.

On the Run cu Restivan

Deseori, oamenii asociază performanța cu victoria când, de fapt, performanța stă în capacitatea noastră de a menține obiceiurile care ne definesc viața pe termen lung.

Acest podcast nu este despre numărul kilometrilor alergați sau despre PB-uri, ci despre filosofia unui sport care are capacitatea să ne învețe cum să păstrăm o relație sănătoasă cu noi înșine, în baza căreia să fim mai buni, mai empatici și mai onești atât cu propria persoană, cât și cu cei din jurul nostru.

Ne-am dorit să vorbim despre acele lucruri care umanizează acest sport și pot inspira românii să ia în calcul alergarea atât ca sport, dar și ca exercițiu de bunăstare psihică.

Prezentatorul podcastului este Radu Restivan – fondator 321sport.

Calendarul proiectului

Pentru cei care cunosc ce înseamnă 321sport în societate, din 2015 am organizat alergări marțea la 19:30, săptămână de săptămână, indiferent de vremea de afară. Așa că, am decis ca lansarea să fie într-un moment atât de important pentru ceea ce noi numim #RunningCulture în România: pe 25 aprilie 2023, într-o zi de marți.

Episoadele vor fi publicate în ultima zi de marți a fiecărei luni pe canalul de Youtube 321sport, pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, cât și pe această pagină.

Urmărește și alte episoade din On the Run cu Restivan – Sezonul 1

Urmărește și alte episoade din On the Run cu Restivan – Sezonul 2

Un proiect

Prezentat de

 

Susținut de
Meniu