On the Run cu Restivan este un podcast cu oameni șmecheri* care și aleargă.

Subiectul principal al podcastului este relația cu alergarea, abordată din perspectiva sănătății mintale, dar și despre filosofia unui sport care are capacitatea să ne învețe cum să păstrăm o relație sănătoasă cu noi înșine, în baza căreia să fim mai buni, mai empatici și mai onești atât cu propria persoană, cât și cu cei din jurul nostru.

Invitații sunt profesioniști în domeniile în care activează, oameni cunoscuți, dar nu datorită alergării.

Scopul podcastului: să facă 1 milion de români să alerge.

Podcastul poate fi urmărit pe

   

Dacă ar trebui caracterizat ca alergător, Adi Bulboacă este un fel de dolce far niente pe distanță foarte lungă.

De profesie fotograf, Adi Bulboacă a urmat cursurile de imagine de film la UNATC (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”), iar de-a lungul carierei și-a împărțit munca între două domenii principale: artă și comercial. Pe partea pur artistică a avut întotdeauna o legătură strânsă cu trenurile.

Înainte de ultra maratoanele de la Arctic sau de pe cărări de munte, Adi Bulboacă avea obiceiul să facă ultra maratoane in trenuri. O lună întreagă singur in 103 trenuri prin România, două săptămâni cu tatăl lui prin Balcani, 3 săptămâni in trans siberian sau Vietnamul de la sud la nord. La momentul publicării podcastului, CDRF (Centrul de Resurse în Fotografie) găzduiește o expoziție pe această temă, iar acolo pot fi admirate și cumpărate lucrările lui Bulboacă din acest proiect.

Pe lângă pasiunea pentru trenuri, iată alte proiecte din portofoliu lui Bulboacă: Former Icecreams, Former Bikes (New York), Hotel Balaton (premiat în secțiunea de arhitectură la Sony World Photography Awards).

Pasionat de teatru, cât și de cinematografie, Adi Bulboacă a fost întotdeauna apropiat de această lume, semnând shooting-uri pentru peste 1000 de spectacole de teatru, cât și sute sesiuni de headshot-uri pentru actori, atât la nivel local, cât și la nivel internațional.

În ceea ce privește partea comercială, Bulboacă este în spatele multor campanii de comunicare de brand, semnând producții de fotografie pentru unele dintre cele mai importante branduri.

Pasiunea pentru alergare a apărut în 2022, atunci când a decis să urmeze inspirația găsită printre participanții de la 6633 Arctic Ultra, unde fusese pentru a documenta experiența lui Vlad Pop și a altor alergători care plecau într-o cursă nebună, la temperaturi deosebit de reci, din dorința de a-și depăși limitele la Cercul Polar.

Din momentul în care a început să alerge… practic nu s-a mai oprit. Și-a dat seama că lucrurile pe care le obține din alergare depășesc statisticile despre kilometri și a folosit running-ul ca un proces de introspecție și creație, iar participarea la 6633 Arctic Ultra 2024 i-a confirmat că fotografia și alergarea cele mai importante pasiuni din viața sa.

Vă invităm să descoperiți o poveste umană și naturală despre alergare, a unui om care are puterea să vorbească despre cum acest sport l-a ajutat să treacă peste una dintre cele mai dificile încercări din viața unui artist: sindromul impostorului.

Cine suntem noi și de ce facem asta

Noi suntem 321sport #RunningCulture, o comunitate de alergare fondată în 2015, care desfășoară peste 100 de antrenamente și evenimente gratuite în fiecare an, din dorința de a face sportul accesibil pentru absolut oricine. În cei peste 7 ani de existență, 321sport a influențat peste 15.000 de oameni din București și din alte orașe, punând alergarea în viețile lor.

Încă de la început, misiunea noastră a fost să reușim să convingem oamenii care nu aleargă să cunoască și să descopere acest sport, prin crearea unui mediu sigur în care nimeni să nu se simtă judecat, ci doar încurajat.

Trăim într-o societate în care oamenii sunt deseori judecați dacă nu sunt “perfecți”. De asta avem alături de noi alergători care câștigă competiții, dar și care termină pe ultimul loc. Îi apreciem pe toți la fel de mult pentru că noi credem că alergarea este “casa diversității”, acel motiv pentru ca oameni fundamental diferiți să devină prieteni și colegi.

On the Run cu Restivan

Deseori, oamenii asociază performanța cu victoria când, de fapt, performanța stă în capacitatea noastră de a menține obiceiurile care ne definesc viața pe termen lung.

Acest podcast nu este despre numărul kilometrilor alergați sau despre PB-uri, ci despre filosofia unui sport care are capacitatea să ne învețe cum să păstrăm o relație sănătoasă cu noi înșine, în baza căreia să fim mai buni, mai empatici și mai onești atât cu propria persoană, cât și cu cei din jurul nostru.

Ne-am dorit să vorbim despre acele lucruri care umanizează acest sport și pot inspira românii să ia în calcul alergarea atât ca sport, dar și ca exercițiu de bunăstare psihică.

Prezentatorul podcastului este Radu Restivan – fondator 321sport.

Calendarul proiectului

Pentru cei care cunosc ce înseamnă 321sport în societate, din 2015 am organizat alergări marțea la 19:30, săptămână de săptămână, indiferent de vremea de afară. Așa că, am decis ca lansarea să fie într-un moment atât de important pentru ceea ce noi numim #RunningCulture în România: pe 25 aprilie 2023, într-o zi de marți.

Episoadele vor fi publicate în ultima zi de marți a fiecărei luni pe canalul de Youtube 321sport, pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, cât și pe această pagină.

Urmărește și alte episoade din On the Run cu Restivan – Sezonul 1

Urmărește și alte episoade din On the Run cu Restivan – Sezonul 2

Un proiect

Prezentat de

 

Susținut de
Meniu