On the Run cu Restivan este un podcast cu oameni șmecheri* care și aleargă.

Subiectul principal al podcastului este relația cu alergarea, abordată din perspectiva sănătății mintale, dar și despre filosofia unui sport care are capacitatea să ne învețe cum să păstrăm o relație sănătoasă cu noi înșine, în baza căreia să fim mai buni, mai empatici și mai onești atât cu propria persoană, cât și cu cei din jurul nostru.

Invitații sunt profesioniști în domeniile în care activează, oameni cunoscuți, dar nu datorită alergării.

Scopul podcastului: să facă 1 milion de români să alerge.

Podcastul poate fi urmărit pe

   

Fii la curent cu cel mai recent episod

În cel mai recent episod al podcastului On The Run cu Restivan, am stat de vorbă cu Vasile Maftei.
A jucat fotbal de performanță și a câștigat tot ce se putea câștiga pe plan intern: Liga 1, Cupa și Supercupa României. Pe lângă asta, a jucat în Champions League cu performanțe notabile (8 puncte în grupă cu Unirea Urziceni și 10 puncte în grupă cu CFR Cluj), cât și în sfertul UEFAntastic Rapid – Steaua din 2006. A bifat selecții și pentru Echipa Națională a României, pentru care a înscris un gol.

După ce a agățat ghetele în cui, a început să alerge pe distanțe lungi, reușind să termine curse de 21 kilometri (semimaraton), 42 kilometri (maraton), cât și un ultramaraton de 100 kilometri!

În prezent coordonează Centrul de Copii și Juniori al clubului Rapid, iar în timpul liber aleargă și folosește acest sport pentru a-și pune ordine în gânduri, dar și pentru a reuși să se mențină motivat. Alergarea nu doar că îl provoacă din punct de vedere fizic, cât mai ales din punct de vedere psihic.

Cine suntem noi și de ce facem asta

Noi suntem 321sport #RunningCulture, o comunitate de alergare fondată în 2015, care desfășoară peste 100 de antrenamente și evenimente gratuite în fiecare an, din dorința de a face sportul accesibil pentru absolut oricine. În cei peste 7 ani de existență, 321sport a influențat peste 15.000 de oameni din București și din alte orașe, punând alergarea în viețile lor.

Încă de la început, misiunea noastră a fost să reușim să convingem oamenii care nu aleargă să cunoască și să descopere acest sport, prin crearea unui mediu sigur în care nimeni să nu se simtă judecat, ci doar încurajat.

Trăim într-o societate în care oamenii sunt deseori judecați dacă nu sunt “perfecți”. De asta avem alături de noi alergători care câștigă competiții, dar și care termină pe ultimul loc. Îi apreciem pe toți la fel de mult pentru că noi credem că alergarea este “casa diversității”, acel motiv pentru ca oameni fundamental diferiți să devină prieteni și colegi.

On the Run cu Restivan

Deseori, oamenii asociază performanța cu victoria când, de fapt, performanța stă în capacitatea noastră de a menține obiceiurile care ne definesc viața pe termen lung.

Acest podcast nu este despre numărul kilometrilor alergați sau despre PB-uri, ci despre filosofia unui sport care are capacitatea să ne învețe cum să păstrăm o relație sănătoasă cu noi înșine, în baza căreia să fim mai buni, mai empatici și mai onești atât cu propria persoană, cât și cu cei din jurul nostru.

Ne-am dorit să vorbim despre acele lucruri care umanizează acest sport și pot inspira românii să ia în calcul alergarea atât ca sport, dar și ca exercițiu de bunăstare psihică.

Prezentatorul podcastului este Radu Restivan – fondator 321sport.

Calendarul proiectului

Pentru cei care cunosc ce înseamnă 321sport în societate, din 2015 am organizat alergări marțea la 19:30, săptămână de săptămână, indiferent de vremea de afară. Așa că, am decis ca lansarea să fie într-un moment atât de important pentru ceea ce noi numim #RunningCulture în România: pe 25 aprilie 2023, într-o zi de marți.

Episoadele vor fi publicate în ultima zi de marți a fiecărei luni pe canalul de Youtube 321sport, pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, cât și pe această pagină.

Urmărește și alte episoade din On the Run cu Restivan

Un proiect

Prezentat de

 

Meniu