#TuraDeVis Summer Edition 2019

Tura de Vis este evenimentul care definește perfect ideea de #RunningCulture în România. Anul acesta, în noaptea dintre 22 și 23 iunie, ne vedem pentru al treilea an la rând la solstițiul de vară!

Tura de Vis este cel mai mare eveniment al 321sport, care se desfășoară de două ori pe an și care reprezintă esența alergării în tot peisajul urban din România. Dacă la solstițiul de vară alergăm toată noaptea, de la apus până la răsărit, la solstițiul de iarnă pornim pe traseu atunci când răsare soarele și ne oprim abia când se lasă seara.

Conceptul pe care l-am creat scoate în evidență cultura de alergare urbană și transformă cea mai scurtă noapte din an și cea mai scurtă zi din an într-o petrecere sportivă la care participă cei mai mișto oameni. Este o idee 321sport care a făcut înconjurul lumii, ajungând în finala The Running Awards 2018, competiția care premiază excelența în alergare la nivel internațional!

În 2017 am organizat prima ediție, iar feedbackul primit a fost incredibil. Mulți dintre cei care au venit alături de noi în această călătorie ne-au transmis că a fost cea mai frumoasă experiență sportivă din viața lor. Și îi credem, pentru că și noi am simțit exact același lucru! Am legat noi prietenii care, cu siguranță, vor trece testul timpului, iar toate amintirile create ne-au rămas imprimate în suflet!

Am continuat în 2018 cu o nouă ediție a Turei de Vis, un eveniment memorabil despre care participanții sigur vor avea ce povesti peste ani! Am avut ca de obicei muzică bună, prieteni de încredere, poze de neuitat, atmosferă de petrecere și am descoperit împreună niște locuri neștiute ale Bucureștiului.

De ce Tura de Vis Summer Edition?

Pentru că este ocazia ideală ca oamenii să vadă orașul așa cum nu îl pot vedea ziua, când este aglomerat și irespirabil. În Tura de vis nu este vorba despre competiție, ci despre prietenie, energie și libertate. Alergăm pentru a descoperi zone, străzi și clădiri pe care poate nu am reușit să le observăm sau nu le-am acordat atenție până acum. “Tura de vis” este o noapte dedicată alergătorilor urbani, oamenilor care ies din casă nu pentru performanță, ci pentru experiențe de neuitat.

Care este traseul Turei de Vis Summer Edition 2019?

În fiecare an traseul este gândit să străbată tot orașul și să unească oamenii prin running. Nu este o cursă, ci o petrecere urbană de alergare, care aduce oamenii împreună. Și, cel mai important, este o experiență extraordinară pentru fiecare alergător care participă. Anul acesta, distanța totală parcursă va fi de aproximativ 40 de kilometri. ?

Ne vedem la ora 20:30 pe acoperișul Mega Mall București (Pierre de Coubertin 3-5), acolo unde se vor face înscrierile la fața locului pentru cei care nu au completat formularul online. Vă recomandăm, totuși, să faceți înscrierea în prealabil, în formularul pe care îl veți găsi în partea de jos a acestei pagini.

Pornim pe traseu dinspre Pantelimon, pe Ștefan cel Mare, Calea Dorobanților și facem prima oprire de hidratare la prietenii de le Mikkeller Bucharest (23:00) și vom organiza un workshop powered by ZUZU Fit despre rolul proteinelor în viața alergătorilor.

Continuăm traseul cu o tură a Parcului Herăstrău, apoi trecem pe lângă Arcul de Triumf, alergăm pe Șoseaua Kiseleff, intrăm pe Calea Victoriei și ne oprim în Centrul Vechi la The Urbanist (01:40), acolo vom face o nouă pauză de hidratare.

Traseul continuă pe Bulevardul Unirii, vom face o tură a Casei Poporului, apoi ne îndreptăm spre Parcul Carol, unde o să avem întâlnire cu “Scările fără sfârșit”. La ieșirea din parc vom avea o nouă pauză de hidratare (03:00).

Din Parcul Carol traversăm în Parcul Tineretului, facem o semi-tură de lac, apoi ieșim în Calea Șerban Vodă și continuăm alergarea spre Piața Unirii, acolo unde avem ultima pauză de hidratare înainte de finalul traseului (04:15).

Ultima porțiune va cuprinde zona de centrau a orașului: Unirii, Universitate, Romană, după care vom intra pe Dacia, vom face dreapta spre Grădina Icoanei, vom coborî spre Bulevardul Hristo Botev și vom alerga până la Biblioteca Națională. Acolo vom prinde împreună răsăritul soarelui în jurul orei 5:30.

*Traseul se poate modifica în funcție de condițiile meteo, de viteza de deplasare a grupului etc. Pentru a fi la curent cu evoluția grupului trebuie urmărită locația care va fi disponibilă prin aplicația Garmin Connect.

Cum se desfășoară alergarea la Tura de Vis?

Tura de vis este precum o ștafetă urbană. Te poți alătura oricând și te poți retrage când simți că ai obosit. Ritmul alergării va fi de 6:00-8:00 min/km, așadar orice alergător poate participa. Dacă ritmul va fi prea rapid pentru unii alergători, nu îi vom lăsa în urmă!

Vom organiza puncte de hidratare și energizare în oraș (mai multe puncte mobile unde vom oferi apă, fructe și alte bunătățuri).

Atenție: nu vom folosi pahare de plastic, așadar este obligatoriu să veniți cu bidoane reutilizabile pentru a bea apă. Nu încurajăm folosirea paharelor de plastic la evenimentele sportive!

Dacă doriți, ne puteți însoți și pe bicicletă ?

Despre bagaje

Vor putea fi lăsate bagaje la start. Ele vor fi transportate direct la finish, așadar nu vor putea fi ridicate pe durata evenimentului!

Reguli de participare la Tura de Vis

Foarte important: respectăm regulile de circulație! Cine nu le respectă va fi exclus automat din eveniment. Vor exista deschizători și închizători de traseu, care vor purta veste reflectorizante, iar toți participanții trebuie să se situeze între aceștia.

Vom asculta muzică pe tot traseul, vom avea boxe Ultimate Ears (aduceți rucsac dacă doriți să țineți una dintre ele), însă în zonele rezidențiale vom reduce volumul pentru a nu deranja oamenii care dorm.

Sponsori Tura de Vis Summer Edition 2019

Mulțumim încă de la început brandurilor care au crezut în această idee și ne susțin în demersul de a scrie povestea culturii de running din România: Zuzu Fit, Alive! de la Secom®, Garmin România și Mega Mall București.

Înscriere la #TuraDeVis Summer Edition 2019

Vom avea și un premiu special:

  • un ceas Garmin oferit de Garmin România

*Premiul se vor acorda prin tragere la sorți pe durata evenimentului. Vor fi luați în considerare participanții care s-au înscris în formularul de participare și au alergat alături de 321sport. Extragerea se va face pe random.org. Câștigătorii trebuie să fie prezenți la momentul extragerii, în caz contrar se va efectua o nouă tragere la sorți.

Cum a fost la celelalte ediții Tura de Vis?

i>#TuraDeVis Summer Edition 2018

#TuraDeVis Winter Edition 2018

#TuraDeVis Summer Edition 2017

#TuraDeVis Winter Edition 2017

Meniu