AIDA ECONOMU: “2 SĂPTĂMÂNI DE PAUZĂ ÎN 20 DE ANI DE ALERGARE” | On The Run cu Restivan | S2EP5

Aida Economu nu este doar actriță de film și teatru. Un lucru pe care mulți nu îl știu despre ea este faptul că aleargă. Și nu de ieri, de azi, ci deja de 20 ani. Da, ați citit bine! Aida Economu aleargă de 20 ani, cu mult timp înainte ca alergarea să fie cool.

A absolvit în 2011 Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale. În prezent își împarte timpul între teatru și cinematografie, dar și publicitate, având un CV impresionant și în lumea advertisingului, unde de-a lungul timpului a lucrat pentru multe campanii naționale și internaționale. Primul rol cinematografic l-a avut în 2010, când a jucat în filmul “Eu când vreau să fluier, fluier”, urmând ca apoi să îmbrățișeze cu mult devotament și pasiune și alte roluri notabile în lumea cinematografiei: “Profu” (2019), “Triplusec” (2018), “Petrecere privată” (2017) și “Umbre” (2014).

Pe lângă pasiunea sa pentru arta cinematografică, Aida Economu aleargă. Și nu face asta doar din pură pasiune, ci mai ales pentru că acest sport o ajută să se deconecteze de la gândurile “negre”. Și-a descoperit pasiunea pentru alergare în adolescență, când a început să se antreneze pentru proba de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul examenului de Bacalaureat. Chiar dacă la început nu practica acest sport de plăcere, cu timpul și-a dat seama că alergarea nu este doar un simplu sport, ci mai degrabă este un partener de cursă lungă, care o ajută să navigheze mai ușor prin toate provocările vieții.

Alergarea a devenit pentru Aida singurul lucru din viața sa care simte că îi aparține în totalitate, fiindcă nu are nevoie de un context anume sau de un loc specific pentru a practica acest sport. Oriunde ar fi, alergarea își găsește constant loc în viața ei.

De asemenea, recent a semnat un text care va apărea într-o carte despre sănătatea mintală ce va fi publicată în curând și unde a povestit despre cea mai grea perioadă din viața sa de până acum, dar și despre cum a reușit să o depășească.

Iar un fun fact despre care am vorbit și în timpul podcastului ar fi acela că de-a lungul carierei, Aida Economu a fost fotografiată de către Alex Gâlmeanu și Adi Bulboacă, care nu doar că sunt unii dintre cei mai apreciați fotografi din România, cât amândoi au apărut în podcast și au vorbit despre relația lor cu alergarea.

Vă invităm să descoperiți o poveste minunată despre viață, alergare și sănătate mintală, spusă de un om deosebit, de la care avem de învățat multe lucruri despre cum să fii constant în tot ceea ce faci, indiferent de cât de imprevizibilă este viața.

Ne-am bucura foarte mult să ascultați acest podcast în timpul unei alergări sau al unei plimbări!

Episodul 5 din sezonul 2 al podcastului mai poate fi urmărit și pe

   

Un Proiect

Prezentat de

 

Susținut de

Meniu