ADI BULBOACĂ: ALERGÂND, AM DEPĂȘIT SINDROMUL IMPOSTORULUI | On The Run cu Restivan | S2EP4

Dacă ar trebui caracterizat ca alergător, Adi Bulboacă este un fel de dolce far niente pe distanță foarte lungă.

De profesie fotograf, Adi Bulboacă a urmat cursurile de imagine de film la UNATC (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”), iar de-a lungul carierei și-a împărțit munca între două domenii principale: artă și comercial. Pe partea pur artistică a avut întotdeauna o legătură strânsă cu trenurile.

Înainte de ultra maratoanele de la Arctic sau de pe cărări de munte, Adi Bulboacă avea obiceiul să facă ultra maratoane in trenuri. O lună întreagă singur in 103 trenuri prin România, două săptămâni cu tatăl lui prin Balcani, 3 săptămâni in trans siberian sau Vietnamul de la sud la nord. La momentul publicării podcastului, CDRF (Centrul de Resurse în Fotografie) găzduiește o expoziție pe această temă, iar acolo pot fi admirate și cumpărate lucrările lui Bulboacă din acest proiect.

Pe lângă pasiunea pentru trenuri, iată alte proiecte din portofoliu lui Bulboacă: Former Icecreams, Former Bikes (New York), Hotel Balaton (premiat în secțiunea de arhitectură la Sony World Photography Awards).

Pasionat de teatru, cât și de cinematografie, Adi Bulboacă a fost întotdeauna apropiat de această lume, semnând shooting-uri pentru peste 1000 de spectacole de teatru, cât și sute sesiuni de headshot-uri pentru actori, atât la nivel local, cât și la nivel internațional.

În ceea ce privește partea comercială, Bulboacă este în spatele multor campanii de comunicare de brand, semnând producții de fotografie pentru unele dintre cele mai importante branduri.

Pasiunea pentru alergare a apărut în 2022, atunci când a decis să urmeze inspirația găsită printre participanții de la 6633 Arctic Ultra, unde fusese pentru a documenta experiența lui Vlad Pop și a altor alergători care plecau într-o cursă nebună, la temperaturi deosebit de reci, din dorința de a-și depăși limitele la Cercul Polar.

Din momentul în care a început să alerge… practic nu s-a mai oprit. Și-a dat seama că lucrurile pe care le obține din alergare depășesc statisticile despre kilometri și a folosit running-ul ca un proces de introspecție și creație, iar participarea la 6633 Arctic Ultra 2024 i-a confirmat că fotografia și alergarea cele mai importante pasiuni din viața sa.

Vă invităm să descoperiți o poveste umană și naturală despre alergare, a unui om care are puterea să vorbească despre cum acest sport l-a ajutat să treacă peste una dintre cele mai dificile încercări din viața unui artist: sindromul impostorului.

Episodul 4 din sezonul 2 al podcastului mai poate fi urmărit și pe

   

Un Proiect

Prezentat de

 

Susținut de

Meniu