PROFA DE MATE COOL: “ALEARGĂ ȘI NU VEI MAI FI SCLAVUL MINȚII TALE!” | On The Run cu Restivan | S2E2

Florentina Pavăl, sau Profa de Mate Cool , așa cum este cunoscută în mediul online, se numără printre cei mai apreciați și cunoscuți profesori de matematică din România. Este genul acela de om cu har, care te face să te îndrăgostești de o anumită materie – chiar și de matematica, uneori cunoscută drept materia care dă mari bătăi de cap elevilor.

Pentru noi, harul este “acel ceva” care definește un om care iubește cu adevărat ceea ce face, iar prin acest lucru reușește să schimbe în bine lumea din jurul său. În cazul doamnei profesoare Florentina Pavăl, matematica este pasiunea, iar energia și entuziasmul cu care vorbește despre acest subiect au adus-o acolo unde nu a sperat niciodată: să devină un influencer.

Profa de Mate Cool nu este doar un influencer, este un influencer în adevăratul sens al cuvântului, căci pe lângă informațiile pe care le oferă elevilor de la Colegul Național Nicu Gane din Fălticeni, județul Suceava, unde predă de peste 30 ani, a construit o comunitate online de peste 300.000 de urmăritori.

La momentul publicării podcastului, pe TikTok are 192.000 de urmăritori, pe Facebook 93.000, pe Youtube 12.300 și pe Instagram aproape 9.000. Poate vă veți întreba cum de o urmăresc atât de mulți oameni, în special elevi din întreaga țară. Răspunsul este simplu: Florentina Pavăl a început să creeze conținut video gratuit prin care explică matematica pe înțelesul tuturor. Spre exemplu, videoclipul în care explică teorema lui Pitagora a fost urmărit doar pe TikTok de peste 1,5 milioane de ori.

Deși ar merita ascultată ore întregi vorbind despre dragostea pentru matematică și impactul social pe care îl are în România datorită conținutului video produs, Florentina Pavăl a venit la podcastul On The Run cu Restivan pentru că aleargă în mod constant și poate să vorbească deschis despre cum alergarea ne poate modela viața și, mai mult decât atât, despre cum ne poate ajuta din punct de vedere al sănătății mintale.

Ceea ce ne-a rămas în minte după acest podcast este paralela făcută de Florentina Pavăl între matematică și alergare, nu contează cât de dificil pare obiectivul final, singurul lucru important este consecvența: să faci în fiecare zi câte puțin, iar la un moment dat poți atinge orice obiectiv. Cea mai lungă cursă de alergare la care a participat a fost de 48 kilometri și 3.000 metri diferență pozitivă de nivel la Bucovina Ultra Rocks în 2020, iar în același an a participat și la Ultra Zarand pe aceeași distanță. 14 ore și 20 minute – aceasta este cea mai mare durată de timp petrecută într-o competiție, adică mai mult de jumătate de zi în efort!

Episodul 2 din sezonul 2 al podcastului mai poate fi urmărit și pe

   

Un Proiect

Prezentat de

 

Susținut de

Meniu