“Adevărata față a campionilor” powered by VAXICUM Sport

Alergarea montană este un sport dedicat celor care sunt conștienți că fiecare pas poate fi un chin, iar singurătatea trebuie să devină cel mai bun prieten. Spre deosebire de maratoanele de șosea care se desfășoară pe străzile orașelor și care permit suporterilor să îi încurajeze pe alergători la fiecare pas, pe munte lucrurile stau complet diferit.

Singurul loc în care susținătorii, prietenii și familiile alergătorilor își pot încuraja favoriții este, de obicei, doar în zona de start. Pe măsură ce sportivii se îndepărtează de linia de start și încep să urce pe munte, tot ce înseamnă stimul exterior dispare, iar acolo începe lupta interioară.

Fiecare pas este riscant căci terenul poate fi instabil. Fiecare urcare se joacă atât cu corpul, cât și cu mintea sportivilor. Sunt zeci de momente în care mușchii pot ceda, apa se poate termina sau pur și simplu o furtună poate să strice planurile tuturor și să transforme o zi perfectă într-una de coșmar.

Epuizarea fizică este un lucru absolut normal pentru concurenții de la 2X2 / Foto: Corina Nițescu

Fiecare om care ia startul într-o cursă de alergare montană este un câștigător. Munca fizică și psihică este una imensă, iar asumarea unei astfel de misiuni îi obligă pe cei curajoși să se pregătească temeinic, să se antreneze și să își asume o mulțime de riscuri.

Proiectul “Adevărata față a campionilor” powered by VAXICUM Sport este realizat la 2X2 Race, singura cursă din România care se desfășoară integral la peste 2000m altitudine, fiind deosebit de tehnică și, așa cum spun organizatorii competiției, “cu siguranță unul dintre cele mai dificile ultra-maratoane montane din lume”.

Medalia de la 2X2 este una dintre cele mai râvnite! Aceasta este acordată doar celor care reușesc să termine 2X2 sau X2 în timpul limită. / Foto: Corina Nițescu

Traseul, cu o lungime de 45km și 4.200m diferență pozitivă de nivel, duce concurenții pe cele mai înalte vârfuri din România: Moldoveanu (2544m) și Negoiu (2535m), ambele aflate pe creasta munților Făgăraș. Nu orice alergător poate participa la 2X2, ci doar cei care îndeplinesc cerințele de acceptare și pot demonstra că au experiență în alergarea montană astfel încât să facă față uriașului efort fizic și psihic la care vor fi supuși. Organizatorii au gândit și cursă mai scurtă: X2 măsoară 18km și 1.850m diferență pozitivă de nivel, iar concurenții ating vârful Negoiu, cel care se regăsește și în partea a doua a traseului de la 2X2.

Alături de VAXICUM Sport vă prezentăm niște portrete complet diferite ale unor campioni, în care vom pune accent pe partea nevăzută a acestui sport: durerile fantastice cauzate de o astfel de cursă și uzura fizică și mentală ce poate fi înțeleasă doar de cei care au trecut printr-o experiență similară. “Adevărata față a campionilor” nu înseamnă fotografia de pe podium, ci senzațiile și trăirile pe care un alergător montan le are imediat după ce trece linia de finish: chin, durere, încleștare, mâini și picioare julite, vânătăi, unghii rupte.

VAXICUM SPORT a fost alături de toți concurenții care au curajul să se aventureze într-o competiție extrem de dificilă! / Foto: Corina Nițescu

Vă prezentăm seria “Adevărata față a campionilor”. Pentru a vedea povestea fiecărui sportiv, click pe fotografia cu acesta.

 

Denisa Dragomir

Silviu Bălan

 

Cristian Moșoiu

 

Andrei Preda

 

Florin Băraș

Ce este VAXICUM® SPORT?

VAXICUM® SPORT este un unguent antiinflamator, analgezic și anestezic topic, ideal pentru un masaj blând de relaxare şi revigorare după efort fizic. Prin conţinutul de extract de camfor, rozmarin, cuişoare şi lavandă, contribuie natural la sănătatea sistemului muscular.

Ce conține VAXICUM® SPORT și cum acționează ingredientele?
  1. Camforul este originar din Taiwan, sudul Japoniei, sud-estul Chinei și Indochina. Este un copac veșnic verde, care crește în înălțime până la 20-30 de metri. Frunzele au un aspect lucios, iar florile sunt mici, de culoare albă.* Este ușor absorbit prin piele, producând o senzație locală de răcire.Este util mai ales după efort fizic, deoarece relaxează grupele musculare solicitate. Combate rapid inflamația de la nivel articular și are efect antioxidant intens, tonificând astfel pereții vasculari.
  2. Lavanda este un subarbust cu frunze verzi-cenușii poroase și flori albastru violet intens, cu o înălțime de 30-50 cm, originar din zona Alpilor.* Are efect antispastic și miorelaxant (relaxant muscular). Calmează durerile musculare apărute în urma eforturilor fizice, datorită efectului analgezic. Are acțiune antiseptică și cicatrizantă.
  3. Cuișoarele sunt originare din Insulele Moluce (Indonezia), cunoscute şi ca Insulele Mirodeniilor. În scop terapeutic se utilizează mugurii de floare (cuișoarele). Arborele produce aceste cuişoare abia la vârsta de 20 de ani.* Cuișoarele conțin eugenol, care are proprietăţi antiinflamatoare, analgezice și antibacteriene. Eugenolul acționează ca relaxant muscular, îndepărtând crampele și durerea de la acest nivel. Quercetina din compoziția cuișoarelor, este un puternic antioxidant, cu rol de tonic venos.
  4. Rozmarinul este un subarbust peren, înalt de 150 cm, ce are origine mediteraneană. Frunzele rozmarinului au formă aciculară, rămân mereu verzi, iar florile au culoare albastru-deschis.* Are efect analgezic, fiind recomandat în durerile reumatismale și articulare. Reduce inflamația și rigiditatea articulațiilor, îmbunătațește semnificativ circulația sangvină, putând fi utilizat cu succes ca încălzitor local. Are efect antibacterian și antifungic. Are efect antioxidant, protejând membranele celulare de stresul oxidativ.
VAXICUM® SPORT este recomandat pentru:
  • Febra musculară post efort fizic
  • Crampe musculare
  • Oboseală sau contracturi musculare după ortostatism prelungit sau poziții vicioase
  • Masajul de relaxare după efort fizic
  • Masajul efectuat pentru revenirea musculaturii, după imobilizări prelungite
Cine recomandă VAXICUM® SPORT?

Emilia Cotul – Personal Trainer || Dr. Alin Popescu, Medic primar medicină sportivă
Aici pot fi urmărite recomandările celor doi»

Mai multe detalii despre VAXICUM® SPORT și la ce este el utilizat

Aici pot fi citite mai multe detalii despre afecțiunile cu care se pot confrunta sportivii și care sunt tratamentele recomandate»

Meniu