#TuraDeVis Winter Edition 2022: Alergăm de la răsărit până la apus și unim orașul!

#TuraDeVis, eveniment ajuns la ediția cu numărul 7, este ideea prin care ducem cultura de running în stradă. Unim orașul prin sport și aducem pasionații de alergare împreună!

Acest eveniment a întors multe priviri de-a lungul anilor, a schimbat percepții și a dat încredere oamenilor. Pentru că, în definitiv, #TuraDeVis este mult mai mult decât o cursă de alergare: este acel sentiment de libertate pe care îl avem atunci când explorăm întreg orașul în pași de alergare, când simțim că totul este posibil și că running-ul nu este doar un sport, ci un mod de viață.

Dacă vrei să vezi cum au arătat celelalte ediții, dă click aici pentru 2017, aici pentru 2018, aici pentru #TuraDeVis 2019 și aici pentru #TuraDeVis 2020, cea desfășurată în condiții pandemice.

Până acum am alergat în condiții de ninsoare sau ploaie (așa cum este normal să fie vremea la final de decembrie), însă în 2019 a fost neașteptat de cald. Oricum ar fi, vremea este o provocare în contextul în care evenimentul durează aproape 9 ore. #TuraDeVis nu este doar o alergare în context urban, ci o probă de anduranță dedicată celor care au experiență în alergare. Asta nu exclude începătorii, care se pot alătura echipei pe distanțe mai scurte.

O zi de vis la #TURADEVIS WINTER EDITION 2022.

#TuraDeVis, unul dintre cele mai așteptate evenimente 321sport, este o experiență pe care orice alergător ar trebui să o trăiască cel puțin o dată în viață pentru a înțelege cum această cultură prinde aripi din ce în ce mai mari în România.

#TuraDeVis 2018, atunci când am prins o ninsoare ca-n povești / Foto: Alex Făsui pentru 321sport #RunningCulture

Mai jos, punem cele mai importante informații: PROGRAM, TRASEU, VITEZA DE ALERGARE, REGULI, RECOMANDĂRI DE ECHIPAMENT și ÎNSCRIERE!

Traseul va trece prin toate sectoarele Bucureștiului, unind sportivii de peste tot.

Program: Pe 17 decembrie 2022 organizăm ediția de iarnă cu numărul 7 din istoria #TuraDeVis. Pornim la ora 07:46 (răsărit). Ne dăm întâlnire la Biblioteca Națională și ne oprim în jur de ora 16:37 (apus), tot la Biblioteca Națională.

Vom străbate toate cele 6 sectoare ale orașului și vom trece atât prin fața unor locuri cunoscute, spre exemplu West Side Christmas Market, cât și prin locuri mai puțin cunoscute, precum Strada Frigului. Va fi un mix de nou și vechi care va surprinde alergătorii la fiecare pas! Ca de fiecare dată, Radu gândește un traseu unic și diferit, astfel încât fiecare alergare să fie una memorabilă.

În total, vom fi 8 ore și 50 de minute pe traseu (care vor include și pauze). Vino mai devreme pentru încălzire. La 07:46 dăm startul.

Traseul din 2022 are o distanță de aproximativ 58 de kilometri și va străbate tot orașul, astfel: Sud / Nord / Vest / Est.

Traseu #TuraDeVis – Winter Edition 2022 în aplicația Garmin Connect.

Reguli și detalii logistice

VITEZA cu care vom alerga: #TuraDeVis nu este o competiție, așadar vom alerga după viteza celui mai lent alergător, însă nu mai încet de 7 minute/kilometru (ca să nu înghețăm!). Pe toată durata evenimentului vom rămâne un grup unit și ne vom bucura de oraș împreună.

Toți participanții trebuie:

  • Să respecte regulile de circulație! Vom traversa doar pe culoarea verde a semaforului, iar pe trotuar vom lăsa loc și pentru ceilalți pietoni.
  • Să participe la eveniment doar dacă sunt într-o stare bună de sănătate, iar dacă se vor simți rău sau că nu mai pot alerga, se vor opri din efort și vor anunța responsabilul 321sport.
  • să completeze formularul de participare până vineri, 16 decembrie, ora 20:00. Link formular.
  • să aibă un act de identitate la îndemână.

RECOMANDĂRI DE ECHIPAMENT: Suntem în plină iarnă, iar termometrele vor arăta grade cu minus în ziua evenimentului, așadar trebuie să ne asigurăm că alergăm în condiții de siguranță. Vom folosi echipament adecvat unor temperaturi scăzute: pentru partea superioară recomandăm bluză de corp, tricou, bluză cu mânecă lungă, geacă de alergare, mănuși, fular sau buff, căciulă, iar pentru partea inferioară recomandăm pantaloni lungi (colanți sau trening), pantaloni scurți deasupra, ciorapi mai groși, pantofi cu o membrană care să protejeze împotriva frigului și a apei. Este foarte important să protejăm extremitățile, așadar nu uitați de mănuși, buff și căciulă! De asemenea, recomandăm un rucsac de alergare în care să fie niște haine de schimb, sigilate în pungi de plastic.

PUNCTE DE HIDRATARE: Echipa 321sport va asigura la început produse Zuzu Fit bogate în proteine și încă un hydration point, la magazin PORC. Locația aici. Pe traseu vor mai exista opriri pentru hidratare, dar se vor desfășura pe cont propriu.

TOALETE: pe traseu sunt multe benzinării și toalete publice, vom face opriri constante.

DEPOZITARE BAGAJE: nu va exista un spațiu de depozitare mobil, recomandăm folosirea unui rucsac de alergare pentru bagaje personale.

ÎNSCRIERE: pentru înscriere este obligatoriu să completați formularul – acesta conține declarația pe propria răspundere și ne ajută să ne pregătim logistic pentru buna desfășurare a cursei. Link formular: Înscrieri #TuraDeVis – Winter Edition 2022.

PREMII: O să-i avem alături de noi și la ediția aceasta pe oamenii de la Garmin, care vor oferi un ceas Forerunner 255 prin tragere la sorți în baza înscrierilor din link-ul de mai sus. 🙂 Câștigătorul/câștigătoarea va fi premiat/ă la fața locului și este obligatoriu să fie prezent/ă la tragerea la sorți. Dacă nu este prezent/ă, vom face altă extragere.

CUM TE POȚI ALĂTURA: Te așteptăm să alergi alături de noi atât cât îți dorești. Poți face toată distanța, poți veni pe parcurs, important este să-ți faci curaj și să ieși din casă. De restul, se ocupă comunitatea.

#TuraDeVis Winter Editon 2022 este un proiect 321sport #RunningCulture susținut de Sport Vision și Zuzu Fit și încurajat de Garmin România.


P.S: Pentru orice alte informații ne puteți scrie pe mail sau pe Facebook, dar nu sâmbătă, că vom fi pe traseu și ne va fi imposibil să vă răspundem.

P.P.S: Dă de veste pe social media, pune hashtag-ul #TuraDeVis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu