#TuraDeVis Winter Edition 2021: Unim orașul, alergând de la răsărit până la apus!

Pentru cine nu știe încă, #TuraDeVis este ideea prin care ducem cultura de running în stradă. Unim orașul prin sport și aducem oamenii împreună!

Acest eveniment a întors multe priviri de-a lungul anilor, a schimbat percepții și a dat încredere oamenilor. Pentru că, în definitiv, #TuraDeVis este mult mai mult decât o cursă de alergare: este acel sentiment de libertate pe care îl avem atunci când explorăm întreg orașul în pași de alergare, când simțim că totul este posibil și că running-ul nu este doar un sport, ci un mod de viață.

Dacă vrei să vezi cum au arătat celelalte ediții, dă click aici pentru 2017, aici pentru 2018, aici pentru #TuraDeVis 2019 și aici pentru #TuraDeVis 2020, cea desfășurată în condiții pandemice.

Până acum am alergat în condiții de ninsoare sau ploaie (așa cum este normal să fie vremea la final de decembrie), însă în 2019 a fost neașteptat de cald. Oricum ar fi, vremea este o provocare în contextul în care evenimentul durează aproape 9 ore. #TuraDeVis nu este doar o alergare în context urban, ci o probă de anduranță dedicată celor care au experiență în alergare. Asta nu exclude începătorii, care se pot alătura echipei pe distanțe mai scurte.

Să trecem la treabă cu #TURADEVIS WINTER EDITION 2021.

La solstițiul de iarnă din 2021 avem un nou eveniment #TuraDeVis. Noi credem că este o experiență pe care orice alergător ar trebui să o trăiască cel puțin o dată în viață pentru a înțelege cum această cultură prinde aripi în România.

#TuraDeVis 2018, atunci când am prins o ninsoare ca-n povești / Foto: Alex Făsui pentru 321sport #RunningCulture

Acum, să trecem la cele mai importante informații: PROGRAM, TRASEU, VITEZA DE ALERGARE, REGULI, RECOMANDĂRI DE ECHIPAMENT și ÎNSCRIERE!

Program: Pe 18 decembrie 2021 organizăm ediția de iarnă cu numărul 5 din istoria #TuraDeVis. Pornim la ora 07:46 (răsărit) și ne oprim la 16:36 (apus). În total, vom fi 8 ore și 50 de minute pe traseu (care vor include și pauze).

Traseu: Pentru a simboliza cum alergarea unește oamenii, #TuraDeVis va trece prin toate sectoarele Bucureștiului, unind sportivii de peste tot. Traseul va avea o distanță de minim 50 de kilometri. De asemenea, vom străbate toate cele 6 sectoare ale orașului și vom trece atât prin fața unor locuri importante, cât și prin locuri mai puțin cunoscute. Va fi un mix de nou și vechi care va surprinde alergătorii la fiecare pas! Ca de fiecare dată, Radu gândește un traseu unic și diferit, astfel încât fie alergare să fie una memorabilă.

VITEZA cu care vom alerga: #TuraDeVis nu este o competiție, așadar vom alerga după viteza celui mai lent alergător, însă nu mai încet de 7 minute/kilometru (ca să nu înghețăm!). Pe toată durata evenimentului vom rămâne un grup unit și ne vom bucura de oraș împreună.

REGULI: Foarte important: respectăm regulile de circulație! Vom traversa doar pe culoarea verde a semaforului, iar pe trotuar vom lăsa loc și pentru ceilalți pietoni. Vom participa la eveniment doar dacă suntem într-o stare bună de sănătate, iar dacă vom simți că ne este rău sau nu mai putem alerga, ne vom opri din efort și vom anunța responsabilul 321sport. De asemenea, participanții trebuie să respecte regulile în ceea ce privește COVID-19 valabile la acel moment.

RECOMANDĂRI DE ECHIPAMENT: Suntem în plină iarnă, așadar trebuie să ne asigurăm că alergăm în condiții de siguranță. Vom folosi echipament adecvat unor temperaturi scăzute: pentru partea superioară recomandăm bluză de corp, tricou, bluză cu mânecă lungă, geacă de alergare, mănuși, fular sau buff, căciulă, iar pentru partea inferioară recomandăm pantaloni lungi (colanți sau trening), pantaloni scurți deasupra, ciorapi mai groși, pantofi cu o membrană care să protejeze împotriva frigului și a apei. Este foarte important să protejăm extremitățile, așadar nu uitați de mănuși, buff și căciulă! De asemenea, recomandăm un rucsac de alergare în care să fie niște haine de schimb, sigilate în pungi de plastic.

PUNCTE DE HIDRATARE: pe traseu vor exista opriri pentru hidratare (unele vor fi asigurate de către echipa 321sport cu produse Zuzu Fit bogate în proteine), iar altele se vor desfășura pe cont propriu.

TOALETE: pe traseu sunt multe benzinării și toalete publice, vom face opriri constante.

DEPOZITARE BAGAJE: nu va exista un spațiu de depozitare mobil, recomandăm folosirea unui rucsac de alergare pentru bagaje personale.

ÎNSCRIERE: pentru înscriere este obligatoriu să completați formularul – acesta conține declarația pe propria răspundere și ne ajută să ne pregătim logistic pentru buna desfășurare a cursei. Link formular: .

PREMII: O să avem unul sau mai multe premii mișto pentru alergători. Vom face tragere la sorți în baza înscrierilor din linkul de mai sus. 🙂 Câștigătorul/câștigătorii vor fi premiați la fața locului și este obligatoriu să fie prezenți la tragerea la sorți. Dacă nu sunt prezenți, vom face altă/alte extrageri.

CUM TE POȚI ALĂTURA: Te așteptăm să alergi alături de noi atât cât îți dorești. Poți face toată distanța, poți veni pe parcurs.

#TuraDeVis Winter Editon 2021 este un proiect 321sport #RunningCulture prezentat de Zuzu Fit și încurajat de Garmin România, Cappuccino Story și Stretto Coffee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu