Ultimul eveniment din acest an al seriei “Alergători în bucătărie” este și cel mai delicios! Dacă la primele ediții am vorbit despre fundamentele gătitului sănătos, despre ce mâncăm înainte de o cursă și despre ce gătim după cursă, acum trecem la partea de batoane, suplimente, mix-uri de ingrediente, shake-uri și smoothie-uri!
Așadar, în cadrul celei de-a patra ediții am decis să vorbim despre cum se pregătesc în casă gustările specifice pentru antrenamente de lungă durată sau pentru curse. Vom propune o serie de preparate care pot fi utile atât înainte, cât și în timpul antrenamentului.
Proiectul “Alergători în bucătărie” este un concept 321sport Running Culture şi a fost construit pe nevoia sportivilor de a înțelege cum să folosească alimentația astfel încât să îi susțină în atingerea obiectivelor sportive.
Atelierul “Cum ne pregătim gustările pentru curse și antrenamente?” se va desfășura pe 8 decembrie 2018 la Studioul Culinar “Taste Learners”, începând cu ora 10:00 și va dura aproximativ 4 ore.
Știm că timpul este prețios pentru fiecare dintre noi, așa că ne-am gândit ca totul să fie rapid de pregătit și ușor de împachetat și transportat. La fel ca și restul alimentelor pe care le introducem în dieta unui sportiv, gustările sunt foarte importante. Trebuie să avem grijă ca acestea să aibă o cantitate mare de glucide de calitate și un aport mare de vitamine și minerale.
Alexandra Restivan va intra în detaliu pe partea teoretică, după care bucătarul Viorel Copolovici va susține o demonstrație de preparare a gustăilor. Apoi, în cadrul sesiunii de gătit fiecare participant se va implica pentru a pregăti preparatele propuse.
CE AM PREGĂTIT PENTRU ACEASTĂ EDIȚIE?
- Carrot Cake Balls
- Granola
- Cheesecake rece cu sfeclă și banane
- Smoothies & Shakes
CUM SE DESFĂȘOARĂ EVENIMENTUL?
- Partea teoretică (30 minute).
- Demonstrația lui Viorel Copolovici și explicarea tehnicilor de gătit (1h 30min).
- Sesiunea aplicată de gătit și prânzul (2h).
CE INCLUDE WORKSHOPUL:
- Ingrediente proaspete pentru toate preparatele culinare.
- Set de ustensile pentru execuția preparatelor din curs.
- Masă de lucru pentru fiecare participant.
- Demonstrație de cooking.
- Sesiune asistată de gătit.
- Punct de hidratare: apă pe durata evenimentului.
- Fotografii cu “alergătorii în acțiune în bucătărie”.
ÎNCRIERI:
Număr locuri disponibile: 3 din 22. Vom face update constant pe măsură ce se ocupă locurile.
Taxa de participare este 99 lei.
Avem și niște promoții speciale:
- Reducere pentru cei care au participat la unul dintre evenimentele anterioare: 79 lei
Plata se va face prin transfer bancar în contul Asociației Sportive 321sport, cont IBAN RO23BTRLRONCRT0349365501, iar la detalii de plată trebuie să menționați “donație”.
Locul se consideră confirmat doar prin efectuarea plății. După ce efectuați transferul, vă rugăm să ne trimiteți un mail la adresa start@321sport.ro cu numele vostru, numărul de telefon (îl vom folosi doar pentru a transmite informații de ultimă oră) și adresa de email.
Alergători în bucătărie este un concept încurajat de Lidl (susținător principal), Magimix și Nokia HMD Global.
Programul proiectului Alergători în Bucătărie 2018 a fost:
- 13 ianuarie: Fundamentele gătitului sănătos.
- 31 martie: Ce gătim înainte de cursă, focus pe carbohidrați.
- 6 octombrie: Ce gătim după cursă, focus pe proteine.
- 8 decembrie: Cum ne preparăm în casă gustările pentru curse și antrenamente – batoane, suplimente, mix-uri de ingrediente, shake-uri, smoothie-uri.