#dela1la21

Ce este #dela1la21?

#dela1la21 este un program sportiv prin care vrem să ajutăm oamenii să-și depășească limitele. Este dedicat tuturor celor care doresc să-și schimbe viața prin sport, care nu pot alerga nici măcar 1 kilometru, dar și-au propus să reușească să alerge un semimaraton (21 de kilometri).

Un sezon #dela1la21 constă în antrenamente complete. Asta înseamnă alergarea propriu-zisă – antrenamente desfășurate offline, cel puțin o dată pe săptămână (în fiecare marți seară, de la 19:30, în Herăstrău), dar și exerciții cu greutatea corpului și, la final, stretching.

În plus, sunt incluse și sfaturi și consultanță, participanții fiind puși în legătură directă cu experți în domeniu: medici sportivi, nutriționiști etc. Acest lucru este realizat atât prin discuții online, cât și întâlniri periodice offline.

Examenul final constă într-o cursă oficială de 21 de kilometri.

Acest program este disponibil momentan doar celor care locuiesc în București, însă sperăm ca pe viitor să ne putem extinde și în alte orașe ale țării.

Istoric & cifre:

Primul sezon al proiectului a început în ianuarie 2015, cu o alergare pe ger năprasnic, la care a venit… un singur om. La primele antrenamente puteau fi numărați pe degetele de la mâini oamenii care participau.

Câteva luni mai târziu, în mai 2015, participanții primului sezon #dela1la21 treceau împreună linia de finish a Bucharest Half Marathon. Succesul de la primul semi-maraton care a fost terminat împreună de membrii 321sport a ajutat la creșterea organică a comunității.

Printr-o creștere naturală, #dela1la21 a devenit în România cel mai mare și eficient program de pregătire pentru primul semi-maraton, performanță recunoscută de Bucharest Running Club, organizatorii Bucharest Marathon și Bucharest Half Marathon.

#dela1la21 se apropie de finalul celui de-al cincilea sezon, urmând ca proba finală să fie la jumătatea lunii mai 2017. Sunt aproximativ 100 de oameni care participă în medie la fiecare antrenament săptămânal.

Din ianuarie 2015 până în prezent (aprilie 2017), peste 5.000 de oameni au participat la antrenamentele organizate.

Ce ne diferențiază de alte grupuri de alergare?

  • 321sport își dorește să aducă sportul în viața fiecărui român – indiferent dacă poate alerga un kilometru sau chiar mai puțin de atât. Din acest motiv, antrenamentele noastre sunt gratuite și realizate special pentru începători, nu sunt competitive.
  • Punem foarte mare accent pe sportul făcut într-un mod corect și responsabil. Recomandăm tuturor celor care vor să se antreneze alături de noi să facă o vizită de control la medic înainte de a se apuca de sport și să-și achiziționeze echipament sportiv adecvat. Înainte de alergări, facem o încălzire completă și corectă, iar la finalul antrenamentelor ținem o sesiune de antrenament de forță, cu greutatea corpului, și una de stretching. Toate acestea sunt importante pentru a evita accidentările. De asemenea, descurajăm orice înseamnă exces și care ar putea duce la accidentări.
  • Hidratarea și nutriția sunt vitale. La finalul antrenamentelor, participanții pun la dispoziție colegilor apă, limonadă, fructe, smoothieuri, ceai (iarna), alune, nuci și, dacă e ziua cuiva, poate și ceva dulce.
  • Educația este în egală măsură importantă. Pe lângă tutorialele video disponibile în mod gratuit online, echipa 321sport pune participanții în contact cu experți. Sunt organizate periodic întâlniri cu medici sportivi, cardiologi, nutriționiști, alergători de performanță ș.a.m.d..
  • Deoarece știm cât de greu este să te apuci de sport, încercăm să nu lăsăm pe nimeni să alerge singur. Nici la antrenamentele pe care le organizăm, și nici la concursuri, unde trecem cu toții linia de finish împreună.

Ok, cum particip?

Trebuie doar să vii la antrenamentele noastre. Proiectul #dela1la21 se desfășoară în permanență, indiferent de vreme. Nu te înscrii nicăieri, nu costă nimic, dar voința este de neprețuit.

Îți recomandăm să vizitezi un medic înainte, pentru a obține acordul pentru practicarea sportului. În funcție de istoricul tău medical, acesta îți poate sugera un set personalizat de analize.

Mai ai nevoie și de încălțăminte de alergare. Mai multe sfaturi despre cum o alegi poți găsi în acest video sau în acest articol.

Alergăm în fiecare marți seară, de la 19:30, în Herăstrău – intrarea de la statuia Charles de Gaulle (dinspre gura de metrou Aviatorilor). Alergăm cât de mult putem, indiferent că asta înseamnă un kilometru, șapte kilometri (cât are o tură a lacului din Herăstrău) sau 14 kilometri (două ture de lac). Dacă nu mai poți, e foarte ok să o iei la pas. Cu toții am început de la 0, cu toții am început prin antrenamente în care mai mult mergeam decât alergam.

Pe pagina de Facebook 321sport anunțăm dacă mai avem alte alergări sau evenimente.

Sezoanele #dela1la21

Meniu