#TuraDeVis Summer Edition 2020: Povestea văzută prin experiența Brigăzii Sud

În noaptea dintre 20 și 21 iunie 2020, am organizat a patra ediție la rând a Turei de Vis și am dus bucuria alergării la un alt nivel. Totodată, am fost conștienți că această ediție va fi ținută minte drept “aia cu pandemia”, iar pentru prima dată de când organizăm acest eveniment, solstițiul de vară a picat fix în weekend.

Tura de Vis nu este o cursă sau o competiție, dar este un manifesto al libertății de exprimare prin alergare, o idee care ne-a dat încredere că putem ajunge absolut oriunde. Nu întâmplător, proiectul a fost în finala The Running Awards (ediția 2018), unde ideea a fost votată de oameni din întreaga lume.

Dacă vrei să vezi cum au arătat primele trei ediții, dă click aici pentru 2017, aici pentru 2018 și aici pentru #TuraDeVis 2019.

Anul acesta, ne-am organizat diferit, pentru a respecta măsurile de siguranță date de autorități. Am alergat în echipe de câte 6 oameni constant. Fiecare echipă a purtat un nume și a avut un căpitan.Iată cele 5 echipe și căpitanii acestora:

  • Echipa ”BrigadaSud”, căpitan: Bogdan Gagea
  • Echipa ”Running Rebels”, căpitan: Radu Restivan
  • Echipa ”Super Team”, căpitan: Silviu Popescu
  • Echipa ”Echipa de Vis”, căpitan: Monica Dănică
  • Echipa “Alergăceala”, căpitan: Ionuț Petcu

După o astfel de experiență, așa cum am mai spus, vom avea ce povesti celor dragi! Și iată-ne, cu povestea Brigăzii Sub, condusă de Bogdan Gagea.

”Salut, eu sunt Bogdan. Cultura de running promovată de comunitatea 321sport reprezintă o parte din viața mea. Treptat alergarea a devenit mai mult decât un hobby, a devenit o un mod de viață. Am venit să alerg prima oară acum un an de zile, iar de atunci nu există săptămână în care să nu alerg împreună cu acești oameni minunați, să facem planuri pentru proiecte sau, de ce nu, să bem o bere împreună.
Dacă m-ar pune cineva să îi explic ce înseamnă 321sport, aș fi foarte succint, înseamnă energie, energie pură. Înseamnă, poate, multă adrenalină. Înseamnă bucuria de a trăi transpusă în alergare. Aceste lucruri sunt date în mare parte de oamenii care se adună în jurul comunității. Este o vibrație de energie care se simte de îndată ce ajungi la locul întâlnirii sau la startul unei alergări.

Brigada Sud poartă numele poziției geografice în București, zona de sud, Berceni și este povestea unui grup inimos al comunității 321sport – ce ne-a unit și a condus la formarea acestui grup au fost prietenia, aceeași pasiune pentru alergare.

În continuare, voi povesti cum s-a văzut #TuraDeVis Summer Edition 2020 din experiența echipei noastre formate din: Ioana, Florin, Eugen, Adrian, Adrien, Cătălin, Diana, Elena. Noi am fost Brigada Sud, iar eu am fost căpitanul. Pe această cale vreau să le mulțumesc și să-i felicit încă o dată pentru toată energia, spiritul de echipă și echilibrul de care au dat dovadă din minutul 1, de la apus, până la răsărit. You rock, Team!!! Words are not enough!!!
Tura de Vis a fost împărțită în patru zone ale orașului Est (capăt Pantelimon), Sud (Fântâna Florilor), Vest (bucla Drumul Taberei), Nord (Piața Presei). În ordinea acelor de ceasornic am început tura cu explorarea zonei de Est a orașului, punctul final fiind stația de tramvai Granitul. O ploaie în rafale a început la Stadionul Național încetinindu-ne câteva minute. Apoi, în drum spre punctul final, ploaia s-a oprit treptat. Lumea se uita mereu la noi cu admirație și uimire și de multe ori am fost aplaudați și încurajați pe parcurs. Back to Universitate, punctul în care revenim după, de fiecare dată, ca apoi să plecam spre o altă zona a orașului, ne-am oprit la un magazin pentru realimentare cu apă.

Start spre Piața Sudului! Aventura a început la întoarcere spre Universitate. O ploaie torențială începută la Tineretului și ce s-a mai oprit foarte puțin până la sfârșit. Acest lucru ne-a făcut să ne oprim câteva minute atât în tura spre Sud cât și în cea spre Vest. Destul de uzi și cu perspectiva unei alergări pe ploaie, în mare parte torențială, am ajuns înapoi la Universitate. Aici am făcut o mică ședință de brainstorming, iar în final, am hotărât să mergem spre Vest (bucla Drumul Taberei). Acesta a fost ultimul punct atins. Din păcate, în principal datorită vremii potrivnice, nu am reușit să atingem și zona de Nord.
Let’s start to West! Am trecut prin Parcul Moghioroș, în prezent un parc foarte modern cu mult spațiu verde, bine luminat și câteva corpuri de sere ce păreau foarte bine întreținute și pe lângă viitoarele stații de metrou, în proporție de 99% terminate. La întoarcere spre Universitate am avut “bucuria” să ne prindă încă o ploaie torențială, ce ne-a făcut să ne adăpostim pentru o vreme. “Nu am avut niciodată atât de multă apă în adidași” îmi răsună mereu în cap 🙂 Echipa a fost unită până la capăt, în ciuda unor probleme de sănătate, și am ajuns la Universitate, Statuia lui Mihai Viteazu, sărbătorind cei 45 de km cu cei care au rezistat până la sfârșit.

Poza de la finalul Turei de Vis 2020, cu cei care au alergat de la apus până la răsărit.

A fost obositor și epuizant! A fost greu să alergăm mare parte din traseu printr-o ploaie torențială, unii dintre noi uzi până la piele! Au fost decizii pe care le-am luat împreună! Am ascultat muzică bună (mulțumim Florin pentru boxă și organizarea playlist-ului) și am cântat! Și ceea ce este cel mai important, am terminat un ultramaraton urban plin de amintiri ce le vom ține minte și povesti toată viața!

Felicitări tuturor celor care au luat startul la această sărbătoare a alergării! Felicitări Radu Restivan pentru tot efortul de a organiza a 4-a ediție a Turei De Vis, Summer Edition, denumită și Pandemic Edition. Știu că nu a fost ușor, iar emoțiile nu au fost puține!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu