Alergători în bucătărie #3: Ce mâncăm după cursă? Focus pe proteine

Ne super bucurăm să anunțam cel de-al treilea eveniment “Alergători în bucătărie”! Pregătim, așadar, o nouă sesiune de gătit pentru sportivi, de data asta cu focus pe proteine și cu ingrediente de sezon.

S-a muncit intensiv în timpul primului atelier culinar: toți participanții au experimentat lucrul cu mai multe ingrediente!

Dacă până acum am vorbit despre fundamentele gătitului sănătos și despre ce mâncăm înainte de o cursă, acum a venit momentul să abordăm subiectul “Ce mâncăm după competiție?”. Așa cum spuneam, abia așteptăm să folosim ingrediente de sezon, în special fructe și legume, și să învățăm să le folosim în favoarea noastră pentru e ne recupera după efort.

La ediția a 2-a, participanții s-au împărțit pe grupe. Aici gașca fetelor care au curățat și tăiat ardeii

Proiectul “Alergători în bucătărie” este un concept 321sport Running Culture şi a fost construit pe nevoia sportivilor de a înțelege cum să folosească alimentația astfel încât să îi susțină în atingerea obiectivelor sportive.

Sesiunile noastre de gătit își propun să îi ajute pe cei care își doresc să învețe să prepare mâncăruri care să îi ajute să obțină cele mai bune rezultate de la propriul corp.

Bucătarul Viorel Copolovici în acțiune

Atelierul “Ce gătim după cursă? Focus pe proteine” se va desfășura pe 6 octombrie 2018 la Studioul Culinar “Taste Learners”, începând cu ora 10:00 și va dura aproximativ 4 ore.

De această dată vom aborda un subiect la fel de important în viața unui alergător: alimentația de după competiție sau de după un antrenament dificil. Vom intra în detaliu și vom explica felul în care organismul se recuperează după efort și vom veni cu soluții pentru o alimentație eficientă după terminarea unei curse.

În partea teoretică vom discuta despre hidratarea și recuperarea mineralelor pierdute în timpul efortului, despre cum folosim glucidele pentru a reface depozitele de glicogen din ficat și muschi, dar și despre cum ne ajută proteinele la refacerea musculaturii. Alexandra Restivan va susține partea teoretică la începutul evenimentului, iar participanții își vor putea nota informațiile în agendele pe care le vom pune la dispoziție.

Agende pentru toți participanții numai bune pentru notat idei și rețete

Partea practică va fi găzduită de bucătarul Viorel Copolovici, care va susține o demonstrație de preparare a mâncărurilor, urmată de sesiunea de gătit la care vor fi implicați toți participanții.

CE AM PREGĂTIT PENTRU ACEASTĂ EDIȚIE?
 1. Curry de dovleac cu lapte de cocos
 2. Mușchi de porc cu piure de păstârnac și sos de prune
 3. Smochine umplute cu popping ricotta
CUM SE DESFĂȘOARĂ EVENIMENTUL?
 1. Partea teoretică (30 minute).
 2. Demonstrația lui Viorel Copolovici și explicarea tehnicilor de gătit (1h 30min).
 3. Sesiunea aplicată de gătit și prânzul (2h).
CE INCLUDE WORKSHOPUL:
 1. Ingrediente proaspete pentru toate preparatele culinare.
 2. Set de ustensile pentru execuția preparatelor din curs.
 3. Masă de lucru pentru fiecare participant.
 4. Demonstrație de cooking.
 5. Sesiune asistată de gătit.
 6. Punct de hidratare: apă pe durata evenimentului.
 7. Fotografii cu “alergătorii în acțiune în bucătărie”.
ÎNCRIERI:

Număr locuri disponibile: 8 din 22. Vom face update constant pe măsură ce se ocupă locurile.

Taxa de participare este 199 lei.

Avem și niște promoții speciale:

 • Reducere de 15% (169 lei) – primii 5 înscriși
 • Reducere 25% (149 lei) – pentru cei care au participat la unul dintre evenimentele anterioare

Plata se va face prin transfer bancar în contul Asociației Sportive 321sport, cont IBAN RO23BTRLRONCRT0349365501, iar la detalii de plată trebuie să menționați “donație”.

Locul se consideră confirmat doar prin efectuarea plății. După ce efectuați transferul, vă rugăm să ne trimiteți un mail la adresa start@321sport.ro cu numele vostru, numărul de telefon (îl vom folosi doar pentru a transmite informații de ultimă oră) și adresa de email.

Alergători în bucătărie este un concept încurajat de Lidl (susținător principal), MagimixNokia HMD GlobalUNIQA Asigurări (susținători) și Fitness Scandinavia (partener educațional).

Programul proiectului în 2018:

2 comentarii. Leave new

 • Buna ziua,

  Daca se doreste participarea la acest eveniment, de ce trebuie mentionat in transfer donatie si nu taxa de participare din moment c eea este taxa de participare? Este aceasta optionala?

  Ca om din exterior imi este greu sa cred in legitimitatea acestui eveniment din moment ce in corpul textului sta scrisa o treaba ca asta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu