Alergători în bucătărie #2: Ce gătim înaintea unei curse? Focus pe carbohidrați

Aşa cum am promis, revenim cu veşti despre cea de-a doua ediţie a evenimentului „Alergători în Bucătărie”, atelierul interactiv de cooking pentru alergători. Dacă în ianuarie am învăţat împreună despre fundamentele gătitului sănătos de la Viorel Copolovici, acum ne pregătim să aflăm totul despre ce gătim înaintea unei curse sau a unui antrenament. În timpul evenimentului vom pune accentul pe cum folosim carbohidrații în favoarea noastră.

Mai jos găsiți detalii despre experiența educațională și culinară pe care o pregătim!

Proiectul “Alergători în bucătărie” este cel mai nou concept 321sport Running Culture, şi a fost gândit ca un ajutor adresat acelor sportivi care înțeleg importanța alimentației și care își doresc să învețe, la propriu, ce și cum să gătească astfel încât să obțină cele mai bune rezultate de la propriul corp.

La primul eveniment Alergători în Bucătărie am învățat să gătim eficient și gustos!

Cel de-al doilea atelier culinar interactiv, intitulat “Ce gătim înaintea unei curse? Focus pe carbohidrați”, se va desfășura pe 31 martie 2018 la Studioul Culinar “Taste Learners”, începând cu ora 10:00 și va dura aproximativ 4 ore.

Atelierul tratează o temă foarte importantă în viața orcărui alergător: alimentația înainte de competiție sau de un antrenament dificil. Chiar dacă deja s-a împământenit ideea de paste cu o zi înainte de cursă (de aici au apărut și celebrele pasta party în ziua premergătoare maratoanelor), noi vom intra în detaliu și vom explica felul în care organismul consumă resursele și vom da soluții pentru o alimentație eficientă înainte de cursă.

În partea teoretică vom discuta despre glicogen și importanța lui, ma ales la sportivi. Vom detalia conceptul de carbo loading și ce trebuie evitat în această perioadă. De asemenea vom insista pe carbohidrații cu indice glicemic mic și cum putem construi o dietă formată în proporție de 75% din carbohidrați. Nu în ultimul rând vom vorbi deschis despre lucrurile care nu ar trebui să intre în dieta unui sportiv înainte de competiție. Alexandra Ciotloș și Dan Suhani, doi dintre alergătorii 321sport care urmează o specializare în domeniul nutrițional, vor susține partea teoretică la începutul evenimentului. Toți participanții vor primi agende pe care să noteze informațiile.

Partea practică va fi găzduită de bucătarul Viorel Copolovici, care va susține o demonstrație de preparare a mâncărurilor, urmată de sesiunea de gătit la care vor fi implicați toți participanții.

Trecem la partea gustoastă 🙂 Ce vom găti?
 • Maccheroncini cu ragu de curcan
 • Risotto cu pește alb
 • Alivenci cu vanilie și compot de pere

Cum se desfășoară evenimentul?
 1. Partea teoretică (30 minute).
 2. Demonstrația lui Viorel Copolovici și explicarea tehnicilor de gătit (1h 30min).
 3. Sesiunea aplicată de gătit și prânzul (2h).
Ce include workshopul:
 1. Ingrediente proaspete pentru toate preparatele culinare.
 2. Set de ustensile pentru execuția preparatelor din curs.
 3. Masă de lucru pentru fiecare participant.
 4. Demonstrație de cooking.
 5. Sesiune asistată de gătit.
 6. Punct de hidratare: apă pe durata evenimentului.
 7. Fotografii cu “alergătorii în acțiune în bucătărie”.
Încrieri:

Număr locuri disponibile: 9 din 22. Vom face update constant pe măsură ce se ocupă locurile.

Taxa de participare este 199 lei.

Avem și niște promoții speciale:

 • Reducere de 15% (169 lei) – primii 5 înscriși
 • Reducere 10% (179 lei) – pentru doamne și domnișoare, cadou de Mărțișor
 • Reducere 25% (149 lei) – pentru cei care au participat la evenimentul anterior

Plata se va face prin transfer bancar în contul Asociației Sportive 321sport, cont IBAN RO23BTRLRONCRT0349365501, iar la detalii de plată trebuie să menționați “donație”.

Locul se consideră confirmat doar prin efectuarea plății. După ce efectuați transferul, vă rugăm să ne trimiteți un mail la adresa start@321sport.ro cu numele vostru, numărul de telefon (îl vom folosi doar pentru a transmite informații de ultimă oră) și adresa de email.

Alergători în bucătărie este un concept încurajat de Lidl (susținător principal), MagimixNokia HMD GlobalUNIQA Asigurări (susținători) și Fitness Scandinavia (partener educațional).

Programul proiectului în 2018:

 • 13 ianuarie: Fundamentele gătitului sănătos.
 • 31 martie: Ce gătim înainte de cursă, focus pe carbohidrați.
 • mai-iunie: Ce gătim după cursă, focus pe proteine.
 • iulie-august: Cum ne preparăm în casă gustările pentru curse și antrenamente – batoane, suplimente, mix-uri de ingrediente, shake-uri, smoothie-uri.

Pentru mai multe detalii despre cum a fost la prima ediţie, poţi arunca o privire peste video-ul de mai jos, sau poţi citi aici despre cum ne-am distrat în bucătărie. Şi, pentru că în cadrul atelierului am putut testa roboții de bucătărie și blenderul Magimix, Adriana a fost super norocoasa câştigătoare a unui chopper multifuncțional Magimix Le Micro, cu care își va îmbunatăţi performanțe în bucătărie.

Acum că avem totul pregătit, ne vedem cu entuziasm pe 31 martie pentru a învăţa cum să fim eficienți în bucătărie!

Adelina, Șerban, Dana și Alexandra pregătesc peștele

Fetele au pregătit cea mai bună carne de curcan. Mulțumim Irina, Adriana și Alina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu