TOP 5: Cei mai buni pantofi de trail running din 2017

La final de 2017 am lansat primul top 5 bazat pe experiența review-urilor 321sport. Dacă la Top 5: Cei mai buni pantofi de alergare pentru șosea din 2017 am avut o bază de selecție destul de mare, la partea de trail running (alergare montantă) concluziile sunt destul de scurte.

O să vă întrebați de ce nu apar anumite branduri de renume internațional în acest top. Răspunsul este destul de simplu: nu comunică în România sau nu au dorit să se implice în procesul nostru de review-uri sportive.

Top 5 pantofi de trail running 2017 se bazează pe experiența de running a testerilor 321sport (Alexandra Ciotloș, Flavia Matei, Radu Restivan, Ergo, Alecsandru Dumitru). Înainte de a cumpăra echipament pentru alergare vă invităm să urmăriți episoadele 321sport Review pentru a lua cea mai bună decizie de cumpărare.

Vezi și Top 5 pantofi de alergare pentru șosea din 2017.

Locul 1: Hoka One One Speedgoat 2 – ce pantof, ce pantof! Dacă toți producătorii se luptă să spună că au cei mai rezistenți și rapizi pantofi de alergare montană, Speedgoat 2 este un model care nu are nevoie de nici un pic de marketing. Este un pantof construit perfect, pe o platformă suficient de lată astfel încât fuga pe munte să însemne două lucruri: siguranță și viteză. I-am testat la UTMB (aici puteți vedea documentarul realizat acolo) și ne-am îndrăgostit iremediabil de acest model.

În plus, culorile sunt senzaționale și pantoful arată foarte bine. Spre deosebire de alți pantofi pe care i-am văzut, aceștia parcă sunt finisați cu mare grijă, iar fiecare detaliu este impecabil.

Modelul a fost testat de Radu și Ergo la UTMB și/sau Ciucaș X3. Review-ul video va apărea în 2018.

PS: Chiar în această perioadă Speedgoat 2 este la reducere pe site-ul producătorului.

https://www.instagram.com/p/BY6mjtXF7GG/?taken-by=321sport

https://www.instagram.com/p/BYjSDDNFj_8/?taken-by=321sport

https://www.instagram.com/p/BYbUeiLlrdM/?taken-by=321sport

Locul 2: Hoka One One Mafate Speed 2 – pantoful acesta e ca un tanc. Cum te duci la prima alergare te simți că parcă intri cu un Hummer prin pădure și nimic nu-ți poate sta în cale. Poți să dai de orice obstacol, pantoful va rezista. Este extrem de comod, are o protecție aproape perfectă împotriva pietrelor de pe drum, iar la orice cursă se așează bine în picior.

Pentru cine n-a încercat Hoka până acum ca pantofi de trail, schimbarea de la modelul anterior se va resimți precum trecerea de la Renault la Mercedes. Nu ne pricepem la mașini, dar credem că este o comparație corectă 🙂

Atenție: recomandăm Mafate Speed 2 pentru cei care caută confort pe durata cursei, nu pentru cei care își doresc victoria, căci nu este un pantof care pune accent pe viteză.

Modelul a fost testat de Radu și Ergo la UTMB și/sau Ciucaș X3. Review-ul video va apărea în 2018.

Poți fi cumpărați la reducere pe site-ul oficial.

https://www.instagram.com/p/BYEacybFhmV/?taken-by=321sport

https://www.instagram.com/p/BYD1v4KlkTJ/?taken-by=321sport

Locul 3: La Sportiva Mutant – rezistența este cel mai important atribut al acestui pantof. În teste a văzut ploaie, grindină, nămol, pietriș, bolovani, poteci de pădure, iar după mai multe curse încă arată ca noi.

Flavia a apreciat senzația de stabilitate pe care i-a dat-o pantoful, dar și compartimentul special pentru șireturi. Amortizarea nu este punctul forte al Mutanților, însă la punctul 5 găsiți o variantă mai prietenoasă cu alergătorii începători.

Modelul a fost testat de Flavia la Retezat Skyrace și Ciucaș X3.

https://www.instagram.com/p/BTCD6Ftjykl/

Locul 4: Kalenji Kiprun XT6 – deși este un model lansat în 2016, credem că își merită locul în topul pentru 2017, mai ales pentru că producătorul francez încă nu a anunțat noua variantă (XT7). Marea diferență dintre XT6 și ceilalți pantofi din top este prețul: aceștia sunt mult mai ieftini decât competitorii.

XT6 este un pantof onest: durabil, confortabil și rezistent la șocuri. Îl recomandăm oricărui începător, este alegerea ideală pentru primele curse.

Modelul a fost testat de Radu și Alecsandru la Festival des Templiers 2016 (documentar aici). Review-ul video este disponibil mai jos.

Locul 5: La Sportiva Ultra Raptor – are toate argumentele ca să fie un număr unu: durabilitate, rezistență, grip bun și aspect plăcut. Își face treaba ideal la orice cursă montană, însă marele minus al acestui produs este greutatea. Este ideal pentru traseul Custura de la Retezat SkyRace (28 kilometri), însă la un maraton precum Ciucaș X3 se va simți din plin diferența de greutate versus alte produse din această clasă.

Modelul a fost testat de Alexandra la Retezat SkyRace și Ciucaș X3. Produsul nu va avea review video.

https://www.instagram.com/p/BavY5pEjrjP/?tagged=ultraraptor

https://www.instagram.com/p/BJkgvEmgXcX/?tagged=ultraraptor

La anul vă urăm cât mai multe cutii de pantofi deschise, curse fără accidentări și antrenamente plăcute!

https://www.instagram.com/p/BYOlX-ilcmU/?taken-by=321sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu