TOP 5: Cei mai buni pantofi de alergare pentru șosea din 2017

Din 2014 alergăm mii de kilometri și testăm pantofi de running pentru a crește gradul de informare pe această temă pentru că știm cât este de important să luăm decizii corecte când vine vorba de un pantof cu care vom împărți o mulțime de antrenamente.

La final de an am hotărât să facem un top 5 al celor mai buni pantofi de șosea (asfalt) pe care i-am testat în 2017 (și la final de 2016).

Vezi și Top 5 pantofi de trail running din 2017.

Am vrea să vă putem prezenta toți pantofii de pe piață, însă genunchii noștri nu duc 20.000 km pe an. Și mai e o problemă: unele branduri de alergare prezente în România (direct sau prin distribuitori) nu comunică în acest fel cu consumatorii.

Să trecem la top 🙂

Locul 1: Nike Lunarepic Flyknit 2 – de departe preferatul nostru anul acesta: un pantof mult îmbunatățit față de versiunea 1 (review Nike Lunarepic 1) și care s-a dovedit bun atât la curse lungi, cât și la cele scurte. Mult mai rezistent decât pare, Lunarepic 2 este un demn urmaș al seriei Lunarglide, care în 2017 a spus adio pieței de alergare dupa lansarea seriei cu numărul 9.

Mai multe detalii în review-ul video:

Locul 2: Nike Pegasus 34 – pantoful care nu dă greș și care vine cu cea mai bună versiune de la 31 încoace. Asta nu înseamnă că edițiile 32 și 33 au fost rele, însă 31 și 34 sunt cu adevărat spectaculoase. Pegasus este acel pantof care nu te lasă la greu: talpa rezistă, testată de noi peste 1.000 kilometri (la varianta 31, kilometraj făcut de Radu), fiind una dintre cele mai bune din istorie. Se pliază bine atât la antrenamente, cât și la curse. În plus, merge bine și la blugi 🙂

Fotografii aici și aici. O să încercăm să îi facem și review video, însă nu știm dacă vom reuși.

https://www.instagram.com/p/BXkter5F9RQ/

Locul 3: Asics FuzeX – primul pantof din gama Asics care îmbină tehnologia GEL (cea mai faimoasă din gama producătorului japonez) cu tehnologia clasică EVA. Acesta a venit pe piață la un preț mai scăzut decât al super cunoscutelor generații Kayano sau Cumulus (ambele folosesc doar tehnologia GEL, nu doar cea mai faimoasă, dar și cea mai scumpă din portofoliul Asics). Un pariu câștigat pentru brandul japonez, căci rezultatul este unul spectaculos.

Mai multe detalii în review-ul video:

Locul 4: Nike Vomero 12 – pantoful pe care l-am recomandat poate cel mai mult în 2017 pentru alergătorii aflați la început de drum. Ne-a impresionat cu senzația de pufoșenie din interior, este o combinație între cei mai confortabili papuci de casă și un pantof agresiv de alergare. Duce fără probleme curse lungi și se bate, din punctul nostru de vedere, cu Nike Pegasus.

Mai multe detalii în review-ul video:

Locul 5: adidas Ultraboost Uncaged – varianta agresivă a celebrului Ultraboost, pantoful este excelent în cursele de viteză fără prea multe viraje strânse. Construcția din partea superioară îi asigură confort în linie dreaptă, însă la întoarcere bruscă glezna poate să fugă. Problema rămasă de la primele generații Ultraboost este rezistența tălpii, care după aproximativ 200 kilometri se tocește și își pierde proprietățile, pantoful devenind vulnerabil pe suprafețe umede. Făcând un calcul simplu, pantoful poate fi folosit la capacitate maximă la prețul de aproximativ 1 EUR / kilometru.

Am filmat review video, încercăm să-l publicăm.

https://www.instagram.com/p/BXiCGVXlpVh/

Mențiune specială: ASICS DynaFlyte 2 și Nike Vaporfly 4% – două perechi pe care le-am testat în ultima parte a anului 2017, însă nu am reușit încă să facem review-urile pentru ei. Știm sigur că vorbim despre două modele extrem de importante, iar rezultatele provizorii sunt satisfăcătoare. Vom reveni pe această temă.

https://www.instagram.com/p/BbYulMHlTtC/?taken-by=321sport

https://www.instagram.com/p/Bat6OV-l49n/?taken-by=321sport

Top 5 pantofi alergare șosea 2017 se bazează pe experiența de running a testerilor 321sport (Flavia Matei, Alexandra Ciotloș, Radu Restivan). Înainte de a cumpăra echipament pentru alergare vă invităm să urmăriți episoadele 321sport Review pentru a lua cea mai bună decizie de cumpărare.

Dacă reprezentați un brand de running, ne puteți trimite perechi de teste la adresa redacției după ce ne scrieți un mail la start@321sport.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu