Povestea lui Arcadie Rusu, coregraful care a transformat alergarea în dans

Pe 13 ianuarie (zi cu noroc, de altfel) lansam, împreună cu prietenii noștri de la Kvantum Sport, distribuitor oficial al Under Armour în România un program prin care căutam patru alergători începători (două fete și doi băieți) care să termine primul lor semimaraton.

Pe 19 ianuarie, îi anunțam pe cei 4 ambițioși și curajoși care m-au cucerit cu determinarea, dar mai ales cu motivațiile lor. Ziua cea mai așteptată a săptămânii a sosit, iar proiectul #PotSaZbor #dela1la21 continuă poveștile oamenilor care vor să transforme viața lor într-o artă. De data aceasta, am deosebita plăcere să vă fac cunoștință cu ultimul alergător din acest program, Arcadie Rusu. Cum reușește el să îmbine alergarea cu dansul, cum se simte un antrenament de alergare după mai multe ore petrecute pe ringul de dans? Vom afla chiar de la el, cel care va încerca și cu siguranță va și reuși să alerge primul semimaraton din viața lui cu ajutorul programului #PotSaZbor #dela1la21.


Ce minunat ar fi dacă zi de zi aș putea să scriu despre oameni care muncesc din greu pentru a ajunge să își îndeplinească visurile, chiar și atunci când nimeni nu le acordă nici cea mai mică șansă de reușită. Întotdeauna am admirat persoanele care au știut care este drumul lor în viață, ce vor să facă și mai ales cât sunt dispuși să investească  pentru a reuși să-și atingă obiectivele.Trebuie să mărturisesc că nu știam exact cu cine am onoarea să vorbesc atunci când l-am sunat prima dată pe Arcadie. Ulterior, m-am documentat mai mult despre el și am fost plăcut surprinsă să descopăr că vorbesc cu unul dintre cei mai activi și apreciați coregrafi români, iar asta nu este tot. În 2007, Arcadie Rusu, a fost premiat pentru cel mai bun spectacol de coregrafie – Mind Control, în cadrul Galei Absolvenților UNATC, ca mai apoi să își îndeplinească visul de a avea propria companie dedicată dansului. Din 2016, este Directorul Centrului Independent Coregrafic LINOTIP. Acum că v-ați făcut și voi o idee despre cine este Arcadie Rusu în viața de zi cu zi, vă invit să descoperiți ce l-a făcut să se apuce de alergat, ce l-a motivat să se înscrie în acest program și ce așteptări are.

Fire activă și optimistă, Arcadie a decis că este momentul să aducă ceva nou în viața lui și să facă o schimbare care să îi ofere mai multă condiție fizică, iar programul #PotSaZbor #dela1la21 a reprezentat fix provocarea de care avea nevoie. “21 de kilometri pot părea mulți pentru cineva care nu a mai alergat pe distanțe lungi, dar mi-am imaginat bucuria și fericirea pe care o aduce acest challenge și mi-am zis că vreau să trăiesc asta”.  Nu a mai stat pe gânduri și s-a înscris, iar surpriza a fost și mai mare în momentul când a aflat că se numără printre cei patru aleși.Nu îl sperie gândul că are de alergat un semimaraton în mai puțin de 2 luni, dimpotrivă îl încântă și bucură în același timp. Este sigur că are suficient timp pentru a se pregăti deoarece crede că deține ingredientul secret: conștiinciozitatea. Își dorește să facă totul treptat, să creeze o bază solidă pentru a se putea bucura de fiecare moment din timpul antrenamentelor.

În același timp, este conștient că nu va fi un drum ușor, dar asta îl entuziasmează cel mai tare. Dacă ar fi fost simplu, cu siguranță nu s-ar fi aventurat deoarece Arcadie este genul de persoană care muncește din greu pentru a reuși să transforme imposibilul în posibil. Va urma o perioadă grea, timp în care seriozitatea și dorința de a reuși vor face diferența. Nu îi este teamă de momentele când va avea febră musculară sau când îl va durea tot corpul și abia va putea să se ridice din pat dimineața. Își poate accepta și gestiona durerile și știe că sunt momente trecătoare care fac parte din joc, după cum chiar el mi-a mărturisit: ”Corpul răspunde diferit în fiecare zi, dar depinde ce mănânci și cât dormi. Uneori, oboseala vrea să preia controlul, dar pentru că am această miză, să ajung la primul semimaraton, mă simt motivat dincolo de obstacole. Am observat că atunci când nu am energia necesară, dar fac totuși ce mi-am propus, energia pur și simplu se activează, iar bucuria este și mai mare atunci când nu renunți.”

Simte că alergarea are ceva special și că este la îndemâna oricui să o practice, doar că uneori contează foarte mult să fii inspirat de ceva sau de cineva, iar el a găsit persoana potrivită care să îl susțină necondiționat pe parcursul acestui drum, să îi transmită bucuria acestui sport și alături de care să celebreze cât mai multe momente în alergare. Această persoană este nimeni alta decât Kamelia Darie, o persoană pasionată de alergare și totodată una dintre cele mai active persoane din comunitatea 321sport. Ea a fost cea care i-a împărtășit iubirea pentru mișcare. I-a luat ceva timp până s-a convins, dar acum simte că este exact momentul potrivit pentru a începe ceea ce a amânat atât de mult timp. Nu regretă faptul că nu a început mai devreme, deoarece crede că totul se întâmplă la momentul potrivit.

Pentru Arcadie, nu este o noutate nici comunitatea 321sport. De un an, a auzit în repetate rânduri de la Kamelia despre cât de fain este să te antrenezi alături de acești oameni. A mers în trecut de câteva ori la antrenamentele 321sport, dar pur și simplu nu simțea că a venit momentul potrivit să se țină de treabă constant, parcă tot aștepta ceva special, iar acel ceva s-a dovedit a fi programul #PotSaZbor #dela1la21.“De obicei eu eram acela care așteptam la linia de finish, iar acum mă va aștepta linia pe mine. Sunt foarte recunoscător că am fost selectat în programul #PotSaZbor #dela1la21, dar chiar și așa, dacă nu aș fi fost selectat tot veneam să alerg cu 321sport pentru că m-am motivat în timp ce scriam mailul si mi-am dat seama că deja luasem decizia unui început frumos în alergare.

E meditativ și frumos să alergi de unul singur, dar ce senzație frumoasă este atunci când te conectezi și cu ceilalți, simți că aparții unei comunități, că faci parte din ceva special, iar lumea te aplaudă și te încurajează în parc, pe stradă. 321sport este o comunitate foarte faină și are ușile deschise pentru oricine vrea să participe, alegerea este doar la tine. Încearcă și te vei îndrăgosti de alergare!”

Abia așteaptă ziua cea mare și este sigur că va fi o zi specială, care îi va rămâne mult timp în suflet. Pentru el nu contează dacă va fi soare sau dacă va ploua în acea zi. Se va bucura de experiență și de faptul că a reușit să își îndeplinească obiectivul. Nu zi de zi are șansa să alerge primul său semimaraton, de aceea, tare mult și-ar dori să se bucure de acest moment alături de Kamelia și de ceilalți colegi din echipă. De asemenea, fericirea lui va fi și mai mare dacă ea îl va aștepta la finish deoarece simte că în acest mod ar reuși să îi mulțumească pentru toate clipele de susținere și pentru faptul că datorită ei a reușit să cunoască bucuria alergării! ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu