#potimaimult La Cota 10000! Ce înseamnă 10.000 de metri diferență de nivel?

Abia așteptăm să parcurgem unele dintre cele mai importante lanțuri muntoase din România și să strângem 10.000 metri diferență de nivel într-o săptămână! De ce facem acest lucru? Pentru că vrem să definim felul în care alergarea montană deschide noi orizonturi, arăta viața dintr-un unghi complet diferit și felul în care efortul înnobilează oamenii, dar și să arătăm sub forma unui documentar România neatinsă, perfectă, așa cum este sus, pe creste și pe vârfuri.

Partenerul nostru de cursă lungă și sponsorul principal al acestui documentar de alergare montană, Zuzu Fit, e și de această dată alături de noi și ne va ajuta să ajungem La Cota 10000 cu zâmbetul pe buze, dar și motivați pe tot parcursul celor 7 zile atât de intense din punct de vedere psihic și fizic.

Dar ce înseamnă, de fapt, 10.000 metri diferență de nivel? Răspunsul este simplu și complicat în același timp, dar vom încerca să fim cât se poate de descriptivi. Pe scurt, atunci când urcăm pe munte, diferența pozitivă de nivel reprezintă totalul urcărilor de pe un traseu.

Iată un exemplu concret: dacă într-o alergare montană plecăm de la 800 metri altitudine și ne ducem către un vârf de 2.100 metri, diferența pozitivă de nivel nu va fi 2100-800 (adică 900 metri) decât dacă pe acest traseu nu ar exista nici o coborâre. Iată un scenariu realist: drumul va porni de la 800 metri, va ajunge la 1500 metri, de acolo se va coborî la 1300 metri, din nou va urca la 2000 metri, urmând o coborâre până la 1900 metri, apoi ascensiunea finală până la 2100 metri. Vom avea practic suma urcărilor (700 metri + 700 metri + 200 metri), așadar diferența pozitivă de nivel ar fi de 1600 metri în loc de 900 metri, cât ar părea dintr-un simplu calcul făcut pe hârtie.

Cum munții sunt zimțați, este posibil ca un traseu de la 2000 la 2200 metri să aibă o diferență pozitivă de nivel de 400-500 metri (sau poate chiar mai mult, depinde de lanțul muntos!).

Avem o concluzie simplă: 10000 metri diferență de nivel este enorm. 🙂

Iată trailerul documentarului La Cota 10000

Zuzu Fit înțelege că fără muncă, disciplină și sacrificii, nu prea ai cum să atingi performanța, de aceea, ne-a încurajat mereu să ne autodepășim și ne-a învățat că mereu #potimaimult! Știe că forma sportivă nu se clădește peste noapte, ci doar prin antrenamente bine gândite și adaptate fiecărui sportiv în parte.
Așa că au creat produse bogate în proteine pentru ca orice sportiv să se poată reface mai rapid și mai eficient după un antrenament sau o competiție intensă.

Mai jos vă prezentăm câteva dintre produsele lor, ce ne vor ajuta corpul să se recupereze pentru cucerirea următorul vârf: Organismul nostru consumă mai întâi rezervele de carbohidrați, apoi cele de grăsime și inevitabil va ajunge să consume din proteinele din corp, ceea ce poate duce la leziuni musculare severe în timpul expediției sau după aceasta. Proteinele ajută la creșterea masei musculare și a rezistenței la efort, timp în care facilitează o ușoară recuperare post-antrenament. ***
Zuzu Fit și-a făcut o misiune din a motiva, inspira și românii să fie mai activi, mai des, pentru a se bucura de o viață mai sănătoasă. De aceea, au creat o gamă pentru sportivii amatori și profesioniști și pentru cei care practică activități fizice în mod constant. Produsele sunt bogate în proteine și au un conținut redus de zahăr și grăsime. Perfecte ca gustare, îi ajută pe sportivi să-și crească rezistența la efort și să se recupereze mai ușor după antrenament. Mai multe informații despre Zuzu Fit aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu