La Cota 10.000 – Ne vedem la vârf / Documentar de alergare montană

Everest – 8.848 metri (Asia), Aconcagua – 6.962 metri (America de Sud), Denali – 6.190 metri (America de Nord), Kilimanjaro – 5.895 metri (Africa), Elbrus – 5.642 metri (Europa), Puncak Jaya – 4.884 (Oceania), Vinson – 4.892 (Antarctica). Oamenii au fost întotdeauna fascinați de cucerirea celor mai înalte vârfuri din lume.

Noi, ca români, am avut norocul să ne naștem într-o țară în care Carpații își dezvăluie întreaga frumusețe și ne ajută să pășim într-o cu totul altă lume.  Atunci când urcăm deasupra României, totul pare diferit: mai frumos, mai pur, mai înălțător. Lanțurile muntoase din țara noastră sunt atât de frumoase și de diferite, încât fiecare spune propria poveste a ceea ce înseamnă învingerea limitelor.

Așa că ne-am întrebat: cum ar arăta România la Cota 10.000? În ce fel am putea spune povestea Carpaților, cinstind trecutul, prezentul și viitorul?

Răspunsul a venit natural: vom parcurge unele dintre cele mai importante lanțuri muntoase din România și vom strânge 10.000 metri diferență de nivel într-o săptămână! Actorii principali vor fi alergători montani, iar trail running-ul va fi sportul prin care vom arăta cum se trăiește viața la altitudine. În plus, această filă de istorie nu va rămâne doar o amintire în sufletul nostru.

Pentru că La Cota 10.000 nu este doar o expediție frumoasă și nebună, ci va lua forma celui mai amplu documentar de alergare montană din România. Prin acest proiect, definim felul în care alergarea montană deschide noi orizonturi, arată viața dintr-un unghi complet diferit și felul în care efortul înnobilează oamenii, dar și despre România neatinsă, perfectă, așa cum este sus, pe creste și pe vârfuri.

Suntem entuziasmați să anunțăm acest nou proiect și să lansăm o super provocare! Mai jos puteți afla traseele, perioada de defășurare și felul în care vă puteți înscrie la un proiect istoric: avem 3 locuri disponibile, iar povestea documentarului va fi gândită în jurul alergătorilor care vor participa.

Trailer-ul documentarului:

Traseele:
  • Munții Retezat: Cheile Buții – Vf. Peleaga, 33KM, 2.650 metri diferență de nivel. Link traseu Retezat.
  • Munții Făgăraș: Bâlea Lac – Vf. Moldoveanu, 25KM, 3.000 metri diferență de nivel. Link traseu Făgăraș.
  • Munții Bucegi: Bușteni – Vf. Omu, 24KM, 2.350 metri diferență de nivel. Link traseu Bucegi.
  • Munții Ciucaș: Cheia – Vf. Ciucaș, 25KM, 1.650 metri diferență de nivel. Link traseu Ciucaș.
  • Masivul Ceahlău: Durău – Vf. Toaca, 12KM, 1.180 metri diferență de nivel. Link traseu Ceahlău.

Total (aproximativ): 119 kilometri și 10.830 metri diferență pozitivă de nivel.

*traseele sunt informative și pot suferi modificări în funcție de vreme și/sau viteza grupului.

De știut înainte de a merge mai departe:

Important de știu: această expediție-documentar reprezintă un test fizic și psihic extrem de dificil. Imprevizibilul face parte din întreaga poveste: ne vom putea confrunta cu situații meteo extreme, cu oboseală accentuată, accidentări. Itinerariul nu permite amânări, așadar vom urca pe munte indiferent de context (a se citi clar: facem turele și pe ploaie sau pe vânt, doar cu aprobarea în prealabil a Salvamontului, fără a pune în pericol sănătatea participanților).

Filmarea documentarului:

Documentarul va fi filmat atât pe munte, surprinzând fiecare pas al expedițiilor, atingerea vârfurilor, momentele dificile, dar și momentele de glorie. Vom folosi drone și camere de acțiune pentru momentele sportive, iar la baza muntelui vom folosi camere video pentru interviuri și construirea firului narativ.

Echipa de producție:

Radu Restivan este regizorul documentarului și operatorul video de pe traseu.

Adrian Crapciu va fi fotograful întregii experiențe, portofoliul lui poate fi găsit aici.

Dan Petru (Workhorse) va fi regizorul de montaj al documentarului.

Echipa de alergători montani:

Puteți citi povestea Denisei Dragomir dând click pe poză.
Puteți citi povestea lui Ciprian Tiron dând click pe poză.
Puteți citi povestea lui Eduardo Gomes dând click pe poză.
Puteți citi povestea lui Bogdan Ioniță dând click pe poză.
Puteți citi povestea Petronelei Tabalae dând click pe poză.

Modalitate de înscriere:
  1. La acest proiect se pot înscrie doar cei care au terminat cel puțin un maraton montan în ultimii 2 ani, orice probă mai lungă reprezintă un avantaj.
  2. Căutăm 3 alergători montani. Aceștia vor fi însoțiți de Radu Restivan și încă 2 oameni din echipa de proiect.
  3. Înscrierile se fac până marți, 4 august, ora 23.59. Doar cei 3 sportivi selectați vor fi anunțați până pe 6 august pe e-mail.
  4. Foarte important: pentru că ne dorim să vă cunoaștem mai bine, va trebui să faceți un video de maximum 1 minut în care să explicați de ce vreți să participați la o astfel de experiență. Pe scurt, de ce credeți că puteți ajunge la Cota 10.000 și ce vă motivează să faceți asta?
  5. După ce vă filmați, publicați video-ul pe Youtube (Unlisted). Veți vedea că în formularul de înscriere de mai jos aveți un câmp unde să puneți link-ul. Nu contează calitatea filmării. Important e mesajul.
  6. Se pleacă din București pe 21 august 2020, iar expediția durează în jur de 6 sau 7 zile.
  7. Selecția va fi făcută de Radu Restivan, regizorul documentarului și organizatorul expediției.
Cei selectați vor beneficia de: 
  • Transport cu mașini Nissan X-Trail și Navarra (București – Retezat – Făgăraș – Bucegi – Ciucaș – Ceahlău – București). Trebuie să știți că dacă veniți din alte orașe, va trebui să vă acoperiți voi costurile de la locația voastră la start (startul va fi în București) și de la finish (care va fi tot în București) la locația voastră.
  • Cazare aproximativ 5-6 nopți. Cazarea se va face la pensiuni sau hoteluri, în funcție de locație.
  • Mese. 
  • Produse Zuzu Fit bogate în proteine pentru refacerea post efort.
  • Apă Aqua Carpatica Sport Cap pentru hidratare.
  • Produse Nivea de îngrijire corporală și protecție solară.
  • Echipament sportiv de la Sport Vision (kit complet de alergare montană: pantofi, tricou, șort).
  • Red Bull Energy Drink
Programul expediției:

21 august: plecare din București, cazare în zona Retezat.
22 august: alergare Retezat, condus până în zona Făgăraș, cazare.
23 august: alergare Făgăraș, condus până în zona Bușteni, cazare.
24 august: alergare Bucegi, condus până în zona Cheia, cazare.
25 august: alergare Ciucaș, condus până în zona Durău, cazare.
26 august: alergare Ceahlău, condus până în București.
*în funcție de condițiile meteo și/sau de oboseala participanților, putem avea o zi extra pentru odihnă, lucru care va fi stabilit în timpul expediției.

Formular de înscriere la experiența La Cota 10.000:

Multumim partenerilor La Cota 10.000!

Alături de noi în acest proiect sunt Zuzu Fit, Nivea Men, Orange, AQUA Carpatica, Red Bull, Garmin și Nissan, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată în a duce acest proiect la cele mai înalte cote!


[vc_gallery type=”image_grid” images=”12771″ img_size=”130×130″ onclick=”custom_link” custom_links_target=”_blank” title=”Partener Gold” custom_links=”#E-8_aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuenV6dWZpdC5ybyUyRg==”][vc_gallery type=”image_grid” images=”14042,14041,14043″ img_size=”130×130″ onclick=”custom_link” custom_links_target=”_blank” title=”Parteneri Silver” custom_links=”#E-8_aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuc3BvcnR2aXNpb24ucm8lMkYlMkNodHRwcyUzQSUyRiUyRnd3dy5vcmFuZ2Uucm8lMkYlMkNodHRwJTNBJTJGJTJGYmxvZy5hcXVhY2FycGF0aWNhLmNvbSUyRnByb2R1c2VsZS1ub2FzdHJlJTJD”][vc_gallery type=”image_grid” images=”14071,12772″ img_size=”130×130″ onclick=”custom_link” custom_links_target=”_blank” title=”Parteneri Bronze” custom_links=”#E-8_aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cubmlzc2FuLnJvJTJGJTJDaHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZ2FybWluLmNvbSUyRnJvLVJPJTJG”]
Meniu