După 9 ani de pauză, Ionela a (re)învățat să zboare în alergare #PotSaZbor

Ionela s-a alăturat grupului 321sport în martie 2019, după ce a citit un articol despre Radu Restivan: “Omul care te aleargă cu zâmbetul pe buze“. Titlul i-a atras atenția și așa a început să citească mai multe despre grupul de alergare și despre programul de antrenamente #PotSaZbor #dela1la21 și a decis să se alăture comunității.

Foto: George Noroc

Mai alergase și înainte, cu vreo nouă ani în urmă, dar făcea asta singură și își dă seama acum că asta o făcea să își piardă din motivație. Între timp a rămas însărcinată, a născut, după care și-a luat în serios job-ul de mamă și nu a mai avut timp pentru mișcare. Așa că ideea de a se alătura unui grup de alergare i-a dat curaj să se reapuce de sport, iar faptul că trebuia să alerge cu alte persoane o ajuta pe partea de motivație: “aștept fiecare antrenament cu sufletul la gură”.

Atunci când s-a înscris în program, Ionela și-a propus pur și simplu să reintegreze activitățile fizice în viața ei. Așa că și-a avut ca obiectiv să alerge cursa de 10k din cadrul Bucharest Half Marathon și să scoată un timp foarte bun. S-a ținut conștiincios de antrenamente și a participat atât la alergările de marți, cât și la cele de miercuri.

I-a plăcut foarte mult atmosfera de marți și faptul că oamenii se încurajează între ei, dar mai ales faptul că a prins o vreme răcoroasă, de care s-a bucurat la maxim: “a fost foarte tare să simt aerul proaspăt de primăvară”.

La antrenamentele de miercuri a simțit mereu că este o “adevărată provocare” să țină pasul cu ceilalți alergători. Fiind vorba de niște alergări mai intense, și-a dat seama că asta o va ajuta să crească pe partea de performanță.

Evoluția a fost una firească. Dacă în ianuarie 2019 alerga fix 0 kilometri, acum a ajuns să alerge lejer 14 kilometri. Iar pe lângă motivația pe care o primea din partea grupului s-a adăugat și susținerea familie.

Foto: George Noroc

De fiecare dată când ajungea acasă îi povestea soțului despre cum a fost la antrenament și întrezărea la el “o ușoară gelozie că nu vine și el”. “Dar cineva trebuie să stea cu fetele și să le bage la somn”, explică ea. Mai mult, Eva, una dintre fetițele ei, este atât de încântată de ceea ce face mama ei, încât își dorește să se înscrie la atletism.

La Bucharest Half Marathon a terminat proba de 10k conform așteptărilor, iar acum își dorește să continue antrenamentele #PotSaZbor #dela1la21 X2 pentru a participa la primul ei semimaraton. Simte că alături de comunitate, pe lângă faptul că își face prieteni noi, poate evolua. În plus, interacțiunea cu antrenorii este una “mișto”, iar “orice nelămurire aș avea, aș primi sfatul potrivit”.


#PotSaZbor #dela1la21 X2 este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton, în timpul limită.
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton cu un personal best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu