Povestea lui Florin: cum alergarea în comunitate l-a ajutat să spună #PotSaZbor

Ce i-a atras atenția lui Florin la programul de antrenamente #PotSaZbor #dela1la21 a fost ideea de “pregătire pentru semimaraton în sub 2 ore”. Era într-o perioadă în care nu mai alerga deloc, dar vedea prieteni de-ai lui că aleargă alături de 321sport. Atunci a decis să meargă și el alături de ei.

Foto: George Noroc

Mai alergase și înainte, pe la sfârșitul lui 2018, atunci când a făcut “un hei-rup și am ieșit de 4-5 ori pe săptămână la alergat”, după care a făcut o pauză până în martie 2019. Nu știe exact motivul pentru care s-a oprit, “poate o perioadă mai apatică”, dar își dă seama că nu a fost niciodată constant cu alergările.

Foto: George Noroc

S-a alăturat echipei și a venit la ambele tipuri de antrenamente pentru a-și da seama cam cât de mult are de “recuperat”. Mai terminase un semimaraton în trecut, iar acum își dorea să scoată un timp mai bun.

La antrenamente a participat cu gândul de a reveni “cât de cât la forma din trecut”, iar cel mai mult i-au plăcut alergările de viteză, cele de pe pista de atletism. Acolo a simțit cel mai bine că își depășește niște limite pe care le observase în trecut: “am tras de mine, sau mai bine zis, Ergo a tras de mine mai mult decât credeam că este posibil”.

Deși mai încercase antrenamente de tip fartlek în trecut, sau intervale, alergase fără să știe mai nimic despre cum ar trebui să te antrenezi corect. Iar odată cu trecerea timpului a observat și evoluția. Și-a dat seama că a început să alerge puțin mai repede și totuși mai lejer decât o făcea înainte.

Florin este de părere că apartenența la o comunitate te ajută pe partea de motivație: “dovada că nu am lipsit la niciun antrenament”. Chiar dacă nu a reușit să interacționeze cu toată lumea, se bucură că a găsit niște oameni faini cu care are lucruri în comun.

Cea mai motivantă partea este aceea că “indiferent de vreme sau de starea de oboseală, vor fi acolo niște oameni cu care voi alerga”. Iar acest lucru îl face să meargă la antrenamente chiar dacă ar fi zile în care ar merge mai degrabă direct acasă. Dar după fiecare antrenament ajunge să își mulțumească pentru alegerea făcută, pentru că “mă simt fresh”.

Foto: George Noroc

La Bucharest Half Marathon, proba de 21k, s-a încadrat în cele “sub 2 ore” stabilite. Bucuria a fost de două ori mai mare la finalul competiție, atunci când a văzut timpul, deoarece cu o zi înainte participase la Maraton Măcin și venise deja obosit la linia de start.

Foto: George Noroc

În noul sezon de antrenamente își propune să își îmbunătățească viteza și “poate partea de socializare, că de aia alergăm ca o familie!”.


 este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton, în timpul limită.
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton cu un personal best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu