Mihai și-a găsit motivația și aleargă primul semi #PotSaZbor #dela1la21

Mihai s-a alăturat programului #PotSaZbor #dela1la21 încă din februarie, atunci când s-a ținut cel de-al doilea antrenament al sezonului de pregătire. Alerga deja din 2013 și avea la activ câteva participări la diferite competiții de alergare – curse de 5, 10 kilometri sau ștafetă, însă nu își mai găsea timp pentru antrenamente.

Foto: George Noroc

Povestește că până acum nu se antrena decât cu foarte puțin timp înainte de curse, iar de data asta a vrut să înceapă o serie de alergări mai serioase pentru a fi pregătit de cursa de 21 de kilometri. Erau deja de doi ani de când își dorea să participe la primul lui semimaraton, iar acum a simțit că a venit momentul.

A citit despre program, a venit la primul antrenament, i-a plăcut foarte mult și a decis să continue. Așa că, după o pauză destul de mare, s-a reapucat de alergat și a găsit motivația în antrenamentele săptămânale organizate de 321sport și Under Armour.

Cel mai mult îi plac alergările de marți, cele dedicate începătorilor, pentru că “e ceva de genul «la liber» și poți să îți propui cam ce vrei tu”. În funcție de starea de spirit și de felul în care se simte în ziua respectivă, ajunge să își seteze diferite obiective. În plus, are ocazia să schimbe impresii cu colegii și i se pare totul mult mai distractiv.

La antrenamentele dedicate avansaților, cele care sunt organizate miercurea pe pista de atletism de la Lia Manoliu, se simte provocat și are ocazia să se autodepășească deoarece este mereu scos din zona de confort. Iar acest lucru l-a ajutat foarte mult în ultimele luni.

Foto: George Noroc

Până în prezent își dă seama că a reușit să evolueze, iar faptul că face parte dintr-o echipă a fost un mare plus pe partea de motivație. Deși realizează că această cursă este una cu el însuși, adesea a simțit un impuls din partea celorlalți și a fost hotărât să meargă mai departe. Profită la maxim de faptul că este înconjurat de oameni care dau dovadă de determinare și duc la capăt ceea ce își propun.

Foto: George Noroc

De la un pace de 6:30 min/km a ajuns acum la 6:00 min/km și simte că, pe lângă îmbunătățirea timpilor, are o rezistență mult mai mare pe distanțe lungi. De aceeași își dorește ca la Bucharest HALF MARATHON să termine cursa în sub 2 ore, după care să continue antrenamentele alături de gașca 321sport. Îi place foarte mult faptul că antrenorii dau dovadă de pasiune și “se vede că își doresc să dea mai departe ce au învățat de-a lungul timpului”.


#PotSaZbor #dela1la21 este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Half Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton în timpul limită (3 ore).
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton în sub 2 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu