#RunningCulture: Boston Marathon 2019 -Record mondial cu ambele picioare amputate

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Anul acesta, la Maratonul din Boston s-a scris istorie! Aşa cum spunea Radu aici, evenimentul este încadrat drept cea mai veche competiţie de alergare de şosea din lume şi atrage anual mii de alergători de pe întreg globul.

La ediţia cu numărul 123 au terminat traseul 26.632 de alergători, iar unul dintre ei a fost Marko Cheseto. Sportivul care are ambele picioare amputate a trecut cel de-al 483-lea linia de finiş. Astfel, el a fost cel mai rapid alergător cu dizabilităţi şi, în plus, a înregistrat cel mai bun timp pe această distanţă pentru condiţia lui.

Lui Marko i-au fost amputate ambele picioare în 2011 din cauza degerăturilor, dar niciodată nu s-a dat bătut. A considerat că experienţa prin care trece este doar o parte din viața lui şi că asta nu îl defineşte ca om. Iar acest lucru i-a dat puterea să continue să îşi îndeplinească visele.

Marko a trecut linia de finiş la 2:42:24 şi l-a surclasat pe Richard Whitehead, care obţinuse un timp de 2:42:52 la competiţia din 2010. El se află la cel de-al doilea maraton şi a reuşit, în plus, să scoată un timp cu 10 minute mai bun decât la cursa la care a participat anterior. Cu toate aceste, Marko spune că nu venise pregătit pentru a bate un record mondial la Boston.

Cu toţii ştim că maratonul este o probă dificilă, care te solicită la maxim din punct de vedere fizic. Iar Marko ne-a demonstrat tuturor cât de importantă este voinţa şi puterea mentală în viaţa unui om. Reuşita lui este impresionantă şi ar trebui să ne motiveze pe fiecare dintre noi să nu renunţăm şi să continuăm să ne îndeplinim visele. Asta înseamnă puterea #RunningCulture!

Povestea completă poate fi citită aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu