#RunningCulture: Sprintul incredibil de la kilometrul 42. Povestea Boston 2019!

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Luni, 15 aprilie, s-a desfășurat ediția cu numărul 123 a Boston Marathon, cea mai veche competiție de alergare de șosea din lume, cât și una dintre cele mai importante din lume. Cu premii totale de peste 830.000 dolari, competiția a adus la start unii dintre cei mai buni atleți din lume, printre care Lelisa Desisa și Lawrence Cherono.

Maratonul este, cu siguranță, una dintre cele mai epuizante probe din atletism, motiv pentru care mulți dintre oamenii care ajung la finish abia mai au puterea să zâmbească, darămite să crească viteza pe ultima sută de metri.

Lupta pentru locul 1 la bărbați s-a dat între Lelisa Desisa (unul dintre cei trei atleți implicați în programul Breaking2) și Lawrence Cherono, iar scenele de pe ultimii metri sunt cu adevărat incredibile: Desisa conducea aproape de linia de finish, însă Cherono a declanșat un sprint incredibil și a reușit, ajutat de un efort supraomenesc, să câștige! Videoclipul de mai jos este incredibil de emoționant 🙂

Acest finish va rămâne în istorie drept unul dintre cele mai spectaculoase din lumea modernă a sportului, iar bătălia dintre Desisa și Cherono va inspira din ce în ce mai mulți oameni să urmărească atletismul sau chiar să se apuce de alergare.

În altă ordine de idei, diferența între Cherono și Desisa a fost de mai puțin de o secundă, însă din punct de vedere financiar a însemnat mult mai mult: locul 1 a încasat 150.000 dolari, iar locul al doilea 75.000 dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu