#ALLROMANIA: Povestea din spatele Craiova Running Club

Povesteam despre cât de important este să nu alergi singur. Faptul că ai alături de tine alţi oameni cu care să îţi desfăşori antrenamentele te ajută să fii mai fericit şi să fii mai puţin stresat. De asta opţiunea perfectă este de a te alătura unei comunităţi de running.

Noi vom porni într-o călătorie virtuală prin ţară, vom descoperi şi vom vorbi despre comunităţile de alergători cu care poţi ieşi la antrenamente. Prin iniţiativa #ALLROMANIA ne propunem să aducem running crew-urile din România împreună şi să avem un impact social cât mai mare prin promovarea activităţilor de running.

Prima oprire este la Craiova, acolo unde avem Craiova Running Club. Din dorinţa de a aduce împreună oameni care vor să-şi transforme viaţa cu ajutorul sportului, în martie 2014 a luat naştere acest club dedicat alergătorilor.

La început, în 2013, totul a luat naştere de la un simplu grup de Facebook care a dat startul alergărilor în Parcul Romanescu din oraş. După care, cu timpul, evenimentele s-au înmulţit, lucrurile au devenit din ce în ce mai serioase, iar în 2014 s-a infiinţat ONG-ul cu acelaşi nume.

CRC organizează alergări săptămânale şi au un program în desfăşurare care poartă numele “De la 0 la 5 km”. Proiectul este destinat începătorilor şi are ca scop să îi ajute pe cei care nu au mai făcut sport înainte să treacă la un stil de viaţă activ. Antrenamentele se ţin pe o perioadă de 8 săptămâni şi sunt realizate astfel încât la final participanţii să alerge cu uşurinţă distanţa de 5 km.

Pe lângă aceste alergări, clubul a mai organizat diferite curse oficiale în Craiova şi, alături de oamenii din comunitate, au participat la diferite competiţii de alergare din ţară.

Ei sunt cei care duc ideea de #RunningCulture mai departe, care motivează oamenii să facă sport şi care se dedică educaţiei alergătorilor. Ei sunt cei care pun Craiova pe harta naţională a alergării.

Dacă eşti din Craiova şi îţi cauţi o gaşcă faină cu care să mergi la antrenamente, tocmai ai găsit cea mai bună variantă! Noi îţi recomandăm Craiova Running Club 😍 Îi găseşti pe pagina oficială de Facebook, pe grupul de Facebook, pe Instagram sau pe site-ul oficial Craiova Running Club.

Radu Restivan (321sport) şi Cosmin Bobonete (Craiova Running Club)

Iar dacă vrei să citeşti un articol bun despre un alergător din Craiova, aici găseşti povestea lui Cosmin Bobonete, parte a clubului CRC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu