Da, #PotSaZbor #dela1la21! Maria și drumul ei către primul semimaraton

Maria alerga deja de câteva luni atunci când s-a alăturat programului #PotSaZbor #dela1la21. Totul a început datorită unor prieteni care au luat-o alături de ei la o ștafetă, iar asta a făcut-o să iasă din casă și să se antreneze.

Despre ea spune că este o “începătoare cu vise de avansat”. La antrenamentele susținute de 321sport în parteneriat cu Under Armour vine atât marțea, atunci când sunt susținute alergări mai lejere, cât și miercurea, atunci când sunt organizate alergările de viteză de pe pista de atletism.

Cel mai confortabil s-a simțit la alergările dedicate începătorilor și asta pentru că pulsul îi dădea voie să se bucure de ce e în jurul ei sau să stea “la o trăncăneală cu cei cu care îmi petrec seara”. La antrenamentele pentru avansați a trecut mereu printr-o paletă foarte largă de senzații: “de la o extremă la cealaltă”, dar cel mai mult i-a plăcut unul dintre antrenamentele de intervale, atunci când una dintre turele de revenire a presupus alergarea cu spatele: “câți oameni pot spune că au făcut ture de stadion cu spatele?!”.

În programul de antrenamente s-a înscris datorită comunității 321sport cu care a ieșit la un moment dat la alergat și a parcurs cea mai lungă distanță din viața ei – 17 kilometri. Atunci i s-a părut “super fun”, dar nu s-a gândit niciodată foarte serios la ideea de a termina un semimaraton. Ulterior și-a dat seama că dacă vrea cu adevărat să facă asta, cel mai bun mod în care ar putea să-și atingă obiectivele este alături de 321sport.


De-a lungul celor două luni de antrenament a început să observe că i-a crescut rezistența la efort, precum și viteza de alergare. Spune despre ea că nu prea știe termeni tehnici, dar își dă seama că aleargă mai ușor, dar și mult mai repede. Chiar la unele dintre antrenamentele de viteză a înregistrat cel mai bun timp, “chestie care nu îmi iese nicicum când ies singură în parc”.

Prezența unor oameni care au același obiectiv ca și ea este parte din motivația care o ajută să continue: “e acolo o energie colectivă din care ne hrănim”. Cu timpul, a început să se bucure și mai mult de sport. Miercurea este pentru ea “cea mai nesuferită zi din săptămână”, dar acum a ajuns să o așteapte cu nerăbdare.

Fiind o fire mai retrasă, este o experiență cu totul nouă aceea de a face parte dintr-o comunitate. Este conștientă de toate avantajele pe care acest grup le oferă și profită la maxim de ele: “e foarte motivant să ai lângă tine oameni cu aceleași obiective, pasiuni, preocupări, cu care să împărtășești trăiri și care să înțeleagă prin ce treci”. Acum că este înconjurată de oameni cu pasiune pentru sport, spune că “asta a devenit și normalitatea mea”.


Despre antrenori povestește că au “un entuziasm contagios, care parcă scoate ce e mai fain din oameni”. Se bucură că se simte sprijinită și încurajată, iar faptul că se simte “pe mâini bune” garantează că totul o să meargă spre atingerea obiectivului ei – terminarea Bucharest Half Marathon 2019 într-un timp “cât pot eu de bun”.


#PotSaZbor #dela1la21 este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Half Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton în timpul limită (3 ore).
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton în sub 2 ore.

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu