Camelia: “Pot spune cu bucurie că mi-am găsit grupul!” #PotSaZbor

Camelia a început să se antreneze cu 321sport, în cadrul programului #PotSaZbor #dela1la21, în urmă cu “vreo patru săptămâni”. Încă de anul trecut avea ca obiectiv terminarea unui semimaraton, iar acum simte că a găsit cadrul perfect, “deoarece funcționez mult mai bine când fac parte dintr-un grup.”

Ea și-a propus să termine Bucharest Half Marathon în mai puțin de două ore, așa că a ales să se înscrie la grupa de avansați. Cu toate astea, nu a rezistat să nu vină și la antrenamentele dedicate începătorilor și asta pentru că “întâlnind așa oameni faini și mentori cu entusiasm […] vin cu mare drag și în fiecare marți să alerg alaturi de ei, să-mi fac încălzirea practic”.

Ideea de a face parte dintr-o comunitate a venit la pachet cu sentimentul că “faci parte din ceva important”, în timp ce faci lucruri care-ți aduc satisfacție: “pot spune cu bucurie că mi-am găsit grupul!”. De-a lungul timpul a mai fost și “încă mai particip la alergări alături de de un alt grup, pentru alte competiții și nu se compară!”. Se simte atrasă de energia, determinarea și entuzismul oamenilor și așteaptă cu nerăbdare cele “două porții săptămânale” de alergare cu 321sport și Under Armour!

Dacă ar fi să aleagă, alergările din parc îi plac cel mai mult: “simt o reală plăcere să alerg pe lângă lac și să mai fac networking”, dar antrenamentele despre care simte că o ajută pentru atingerea obiectivului final sunt cele de pe stadionul Lia Manoliu. Își dă seama că sunt niște antrenamente care o solicită și care o ajută să își depășească limitele și profită la maxim de fiecare alergare: “desi uneori simt la propriu că nu mai am aer și că poate m-am hazardat să merg la grupa de avansați, noroc cu Radu și Flavia care-și găsesc energia și entuziasmul pe tot parcursul antrenamentului să ne motiveze cu fiecare kilometru; pentru asta îi respect și trag tare să nu-i dezamagesc”.

Evoluția se observă de la o săptămână la alta, lucru care este foarte important și totodată satisfăcător: “mă umple de încredere și determinare”, îmi povestește Camelia. De-a lungul antrenamentelor simte că și-a îmbunătățit rezistența iar dacă până acum o alergare de 10 kilometri reprezenta pentru ea un adevărat challenge, acum o devenit “o simplă alergare ușoară de seară”.

În plus, spune că a observat schimbări și la nivel psihic: “e interesat să vezi cum ți se modifică prioritătile, cum devii mai puternic și mai încrezător, mai rezistent, mai perseverent și mai sociabil”. Asociază alergările cu ședințele de meditație, în care ajungi să te descoperi și să înțelegi mai bine care sunt lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru tine. Chiar spune că “de multe ori mă gândesc că o alergare este egală cu 10 ședințe de terapie”.

Pentru anul ăsta, după ce termină primul semimaraton, și-a propus să mai participe la câteva competiții. După asta își propune să se antreneze și pentru un maraton, despre care spune că este “BIG DEAL, dar sunt convinsă că odată ce voi face primul meu semimaraton o să se contureze și mai mult dorința de a alerga și un maraton”. Tocmai de aceea își dorește să continue alergările cu 321sport și să alerge din ce în ce mai des, din ce în ce mai bine și din ce în ce mai mult. 

Chiar dacă are o mică problemă la genunchi (o fisură de meninsc și un mic chist) este determinată să continue și o să vadă doar părțile pozitive, nu să-și găsească scuzele de a evita să se țină de antrenamente.


#PotSaZbor #dela1la21 este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Half Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton în timpul limită (3 ore).
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton în sub 2 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu