#RomaniaInAlergare: Vârful Omu (traseu Peștera – Omu – Șaua Strunga)

România este o țară fantastică. Se vede frumos și din mașină sau din dronă, însă în alergare se simte cel mai bine. Aerul este atât de pur și de curat încât uneori te copleșește, iar peisajele îți dau peste cap toate ideile pe care le aveai despre frumusețe. O dată ce treci de bariera civilizației, Carpații dezvăluie un tărâm de poveste.

Seria #RomaniaInAlergare propune câteva rute care vor încânta ochii și mintea! Fotografiile sunt realizate cu Nokia 8 Sirocco, telefonul cu care poveștile 321sport prind viață.


Traseu: Salvamont Peștera – Vârful Omu – Șaua Strunga – Salvamont Peștera

*mențiune: traseul nu este atât de lung, însă pe parcurs am făcut mai multe sesiuni de înainte și înapoi pentru a ne regrupa.

Ruta reprezintă traseul cursei Marathon 1600 din cadrul Marathon 7500, competiție ce se desfășoară anual în luna iulie în această zonă și care în 2018 sărbătorește cea de-a zecea ediție.

Am plecat în tură în ultimele zile de primăvară ale lui 2018, iar la Salvamont Peștera era o vreme extrem de caldă pentru munte. Traseul este unul superb, iar peisajele chiar îți taie respirația la fiecare pas! Asta cu tăiatul respirației nu este neapărat un lucru bun, căci diferența de nivel deja face același lucru 😀 Așadar ecuația peisaj frumos + diferență de nivel ne poate lăsa în câteva secunde fără suflu!

Traseul spre Vârful Omu (mai corect spus spre Cabana Vârful Omu, aflată la o altitudine de 2.507 metri) merită toate superlativele. Sunt multe râulețe pe parcurs, iar de fiecare dată muntele semeț se oglindește în apa pură de munte și te face să scoți telefonul și să tot faci poze la fiecare pas. Ceea ce noi chiar am făcut!

Punctele principale de pe traseu sunt: Salvamont Peștera – Vârful Omu – Vârful Găvanele – Vârful Guțanu – Șaua Bătrâna – Poiana Guțanu – Șaua Strunga – Cabana Padina – Salvamont Peștera. Recomandăm folosirea aplicației Munții Noștri, pe noi ne-a ajutat foarte mult pe traseu.

Punctul cel mai greu de pe traseu ni s-a părut urcarea spre Șaua Strunga, chiar dacă nu este cea mai dificilă ascensiune este, cu siguranță, una destul de obositoare.

Vă recomandăm cu mare drag această tură care dezvăluie frumusețea Bucegilor, iar mai jos găsiți harta traseului nostru, urmată de fotografiile realizate pe drum. Spor la expediții în România frumoasă!

Fotografiile de mai jos sunt aranjate în ordine cronologică, așadar vă veți putea face o imagine foarte clară despre cum va arăta traseul de la cap la coadă dacă alegeți această rută.

Traseul a început la Salvamont Peștera.

Realitate sau Windows Wallpaper?

Urcarea spre Vârful Omu te face să-ți scoți telefonul la fiecare pas și să mai faci o poză.

Cât de mult frumos într-o singură poză!

Cam așa arată România în stare pură.

Apropierea de Vârful Omu aduce cu sine peisaje spectaculoase.

Echipa 321sport la Cabana Vârful Omu. Recomandăm ciocolata caldă de la cabană! 😀

Sunt câteva zone foarte alergabile, iar peisajul este fabulos.

Rododendronul și George 🙂

România care-ți taie respirația.

La finalul lunii mai am găsit rododendronul înflorit, iar imaginile sunt de nedescris.

Alexandra și rododendronul într-o fotografie care pare făcută chiar în timpul unei curse de alergare montană.

 


Nokia 8 Sirocco oferă experiența celui mai bun Android, cu cele mai recente inovații de la Google.  Actualizările regulate de securitate și upgrade-ul gratuit al SO timp de doi ani înseamnă că noul Nokia 8 Sirocco cu Android One va fi perfect sigur.

Camera panoramică de 12 MP, cu lentilă ZEISS și zoom optic 2x, îți asigură amintiri clare, chiar și din zilele neclare ale weekendurilor, dar și detaliile gastronomice ale preparatelor de ieri. Cu noul mod Pro al camerei foto, poți controla perfect fiecare imagine, ajustând manual balansul de alb, focalizarea, sensibilitatea (ISO), timpul de expunere și compensarea expunerii. Realizează reglaje complexe fără bătaie de cap și vezi rezultatele în timp real.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu