Știri despre alergare – 20 februarie 2018

321sport prezintă în fiecare marți cele mai importante știri legate despre alergare: tehnologii, lansări, competiții și alte evenimente importante.

  • Sâmbătă, 17 februarie, la Istanbul, au avut loc Campionatele Balcanice indoor ale seniorilor, acolo unde România a acumulat un total de 15 medalii (5 de aur, 5 de argint și 5 de bronz). Atleții români și-au adjudecat prima poziție în ierarhia celor 17 țări participante, păstrându-se pe prima treaptă a podiumului atât la masculin, cât și la feminin.
  • Reprezentanţii Asociaţiei Internaţionale de Ultraatletism (IAU) au fost prezenţi în weekendul 17-18 februarie la Timişoara pentru a verifica cerinţele impuse de organizarea unui campionat de atletism de talie europeană. Aceştia s-au asigurat că cerinţele impuse organizatorilor Campionatului European de 24 Ore Alergare (26-27 mai 2018, Timișoara) sunt respectate, iar acesta se va putea desfăşura în cele mai bune condiţii. Mai multe detalii aici.
  • Un nou eveniment de plogging (termenul inventat de suedezi pentru activitatea de a alerga și a curăța gunoiul de pe jos în același timp) a avut loc la Cluj. Grupurile de alergători clujeni au organizat sâmbătă, 17 februarie, evenimentul în Pădurea Făget, aflată lângă Baza Sportivă Unirea. Singura problemă a fost că s-au găsit atât de multe gunoaie, încât unii dintre participanţi nu au mai reușit să alerge aproape deloc.
  • Pe 22 februarie se lansează Nike React, cel mai important pantof de alergare al anului din gama producătorului american. Acesta va fi disponibil în magazinul Sport Loft din Băneasa Shopping City. Puteți da “join” aici.
  • Pentru cei care se pregătesc de o competiţie pe bicicletă, să ştiţi că medicii recomandă şi antrenamente de alergare. În cazul celor care nu au luxul de a se antrena, alergarea este, de asemenea, o activitate cardio eficientă pentru a construi rezistența necesară unei curse. Mai multe detalii aici.
  • Studiile au demonstrat că stresul poate afecta atât sănătatea fizică, cât și cea psihică, iar unul dintre procesele care este semnificativ afectat de stresul cronic este memoria. Dar există, însă, o modalitate ușoară de a ne ajuta creierul să lupte împotriva acestor probleme – alergarea.
  • Gary Thornton a alergat şapte maratoane în şapte zile consecutive, iar la final a declarat că este o nebunie. Profesorul irlandez care a câștigat în 2018 World Marathon Challenge spunce că “până la final am ajuns foarte obosit și epuizat mental. Era ca și când corpul meu era din nou începător într-ale alergatului, şi am ajuns să o iau de la zero”.  Povestea completă a lui Gary poate fi citită aici.

Dacă reprezentați o competiție, un brand sau o entitate sportivă legată de alergare, vă rugăm să ne trimiteți informații la adresa stiri@321sport.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu