5 ani cu BOOST și o colecție specială: cum a schimbat adidas regulile alergării

Ianuarie 2013 – New York Fashion Week: adidas lansează tehnologia BOOST, cea care avea să schimbe “regulile alergării”. Apare primul model din această serie: Energy Boost.

Septembrie 2014: Dennis Kimetto stabilește recordul mondial la maraton cu pantofii adios BOOST.

Ianuarie 2015: s-a lansat Ultra Boost, care urma să devină cel mai popular pantof de alergare din gama producătorului german.

Iunie 2016: a apărut Ultra Boost Uncaged, pantoful care, după cum îi spune și numele, renunța la partea de protecție oferită de Ultra Boost și lăsa libertate totală alergătorilor.

Februarie 2017: Ultra Boost X, modelul dedicat femeilor, este lansat către publicul larg.

Aprilie 2017: Mary Keitany doboară recordul mondial la maraton purtând tot pantofi cu tehnologia BOOST.

Ianuarie 2018: adidas sărbătorește 5 ani de la lansarea tehnologiei BOOST și lansează o colecție specială Energy BOOST OG, Energy BOOST și UltraBOOST.

Originalul Energy BOOST s-a făcut cunoscut datorită returului crescut de energie, acest lucru fiind posibil datorită spumei heel-to-toe BOOST, încorporată pe toata suprafața tălpii, spumă ce stochează și returnează super-rapid energia de fiecare dată când piciorul apasă solul. Tot ceea ce a oferit unicitate produsului este păstrat, în timp ce construcția superioară și simplificată a tălpii combinată cu o structură mai ușoară pentru o mai bună ergonomie reprezintă o evoluție clară față de modelul original. Alte îmbunătățiri definitorii includ:

  • Sistem Torsion Actualizat: se miscă simultan cu piciorul pentru o aterizare mai lină și oferă tracțiune stabilă zonei mediane.
  • Techfit îmbunătățit: partea superioară de susținere cu suport elastic în față, identificată folosind tehnologia de cercetare și testare Aramis, oferă un confort superior sporit.
  • Stretchweb: actualizare adusă modelului Energy, talpa de cauciuc Continental se adaptează la fiecare mișcare a alergătorului, deplasându-se în armonie cu talpa BOOST ™ pentru a asigura o aderență mai fină, flexibilă și îmbunătățită.
  • Mai mult BOOST™: acum talpa conține 85%  BOOST™ pentru un retur mai mare de energie.

Matthias Amm, adidas Running, afirmă: “În 2013 am început o revoluție cu lansarea Energy BOOST și am schimbat fața alergării pentru totdeauna. De atunci și până acum, tehnologia noastră, care a revoluționat industria, a oferit alergătorilor din întreaga lume un retur crescut al energiei, pentru performanțe excepționale în aproape orice condiții. În viitor, BOOST ™ va continua să definească produsele noastre, pe măsură ce ne străduim să combinăm cea mai renumită tehnologie de îmbunătățire a performanței cu progrese noi în inovare, estetică și design. Așteptăm cu nerăbdare o relansare a uneia dintre cele mai glorificate modele la începutul anului 2019.”

De ce am spus că adidas a schimbat regulile jocului? În primul rând pentru că recordurile mondiale la maraton au fost stabilite folosind pantofi cu această tehnologie, iar în al doilea rând pentru că BOOST a devenit rapid una dintre cele mai copiate tehnologii de running – semn că toată lumea își dorea să alerge cu pantofii aceștia. Vă recomandăm să cumpărați produsul doar din magazinele autorizate pentru a fi siguri de autenticitate. Iată și un ghid care vă ajută să vă feriți de fake-uri.

În curând sperăm să vă povestim mai multe despre noul Energy Boost într-un episod 321sport review, iar până atunci vă prezentăm câteva fotografii făcute cu Nokia 8 după lansarea oficială a pantofului în România.

Am făcut câteva poze cu noul pantof alături de PORC PIVOT backpack

Pregătiți pentru acțiune!

Energy Boost, primul pantof cu tehnologia BOOST, a fost re-lansat în paleta originală de culori: galben și negru

Cele 3 perechi de pantofi din colecția aniversară BOOST

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu