Bibliotecă de alergător: Magdalena Mihalache – damn, you can do it!

Bibliotecă de alergător este un proiect 321sport Running Culture prin care încercăm să aflăm care sunt cărțile care au influențat alergătorii amatori din România și în același timp să oferim o sursă de inspirație tuturor celor care fac acest sport.

Dacă vrei să ne povestești ce ai în biblioteca ta de alergător, aici ai mai multe detalii, apoi așteptăm răspunsurile și o poză cu tine în timp ce alergi la adresa start@321sport.ro.

Interviu Magda Mihalache:

Cum te numești și de cât timp alergi?

Numele meu este Magdalena Mihalache, iar pasiunea mea pentru sport a apărut în urmă cu aproximativ 6 luni. Am primit cadou de ziua mea de la un prieten bun prima cursă – de 10km. Știa că îmi plac provocările, așa că nu am ezitat nicio clipă nu doar să particip, ci să mă antrenez intensiv pentru ea.

A fost prima mea experiență de acest tip si m-am îndragostit fără să vreau de senzația provocată. Ceea ce credeam inițial că va fi o provocare de o zi s-a transformat într-una pe viață. 🙂 Așa că am continuat cu un al doilea cross, iar în aprilie 2018 urmează un semimaraton la Brașov.

A existat un moment când ceva ce ai citit într-o carte te-a ajutat să devii un alergător mai bun? Ne poți povesti mai multe despre asta?

Cărțile au jucat un rol crucial în dezvoltarea mea, inclusiv in sport. Din “Puterea prezentului” (Eckart Tolle”) am învățat să nu mai fac totul la foc automat și să mă bucur de călătorie, nu doar de destinație. Facând corelația cu maratoanele, m-a ajutat să găsesc frumusețea în fiecare pas și sa nu mă opresc doar pentru că nu văd rezultate pentru o vreme – tocmai atunci apare progresul, dar ne trebuie răbdare să îl vedem 🙂

“From good to great” (Jim Collins) m-a educat să țintesc mai sus,  să nu mă mulțumesc cu puțin și să nu mă tem de schimbări. Așa că voi continua cu semimaratoane, iar la final de an îmi propun să mă bucur de cei 42 kilometri ai unui maraton complet.

Ultima pe care aș vrea să o menționez (deși am o lista lunga) este “Scurtaturi inteligente”. Ideea ca a lucra din greu nu este de ajuns. Este nevoie să adaugi și efort inteligent pentru a obține ceea ce îți dorești. Așa am început să caut feedback și tehnici care m-ar ajuta să progresez mai rapid. Și tot așa am întâlnit și echipa 321sport, alături de care am urcat un număr bun de scări și am învățat cum sa fac o încălzire eficientă înainte de maraton. 🙂

Ce carte ai oferi cadou cuiva care de abia se apucă de alergat & de ce?

Foarte greu  sa ma decid asupra uneia. Însa este una pe care nu am menționat-o mai sus, dar care mi-a schimbat din temelie modul de gandire: “Mindset” (Carol Dweck). Așa cum mi-a fost recomandată, îmi doresc să o dau și eu mai departe. În carte se evidențiază diferența dintre gândirea fixă și gândirea bazată pe creștere individuală continuă. Niciodată nu te oprești din a învăța, iar ceea ce te-a adus într-un punct de succes, nu te va păstra acolo.

Ceea ce am menționat ca lectură nu are sportul ca subiect, lectura fiind orientată pe gândire și dezvoltare personală. Și despre asta am aflat că este și alergatul: e mai mult despre tine și despre cât de mult îți dorești să te autodepășești decât despre condiția fizică. Dacă îți dorești foarte mult ceva – damn, you can do it!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu