Turism activ – descoperă atracțiile acvatice din Ungaria și pregătește-te pentru Campionatul Mondial de Atletism din Budapesta!

Ungaria este, fără îndoială, destinația perfectă pentru iubitorii de turism activ, apă și sport. În plus, se pregătește să devină gazda competiției anului: Campionatul Mondial de Atletism Budapesta 2023.

Cu aceste două argumente puternice, Ungaria atrage atât turiști în căutare de aventură, cât și sportivi de talie mondială. Așadar, pregătește-te să fii unul dintre ei, să descoperi câteva dintre atracțiile de top din Ungaria și să trăiești emoția acestui eveniment sportiv de anvergură care va avea loc în inima Budapestei în această vară!

Lacuri magnifice și activități nautice

Ungaria este faimoasă pentru lacurile sale impresionante, care oferă o multitudine de oportunități pentru distracții legate de apă. Lacul Balaton, bijuteria Ungariei, este cel mai mare lac cu apă dulce din Europa Centrală și atrage vizitatori din întreaga lume. Aici, poți închiria o barcă și naviga pe apă, poți încerca kitesurfing-ul sau paddeling. Există cluburi de navigație și marine frumos amenajate în multe orașe și sate de pe malurile sudic și nordic.

De asemenea, Lacul Tisza este o destinație minunată pentru activități acvatice, cum ar fi navigația cu canoea, pescuitul și plimbările cu barca prin canalele sale încântătoare. Dacă sunteți pasionați de canoe, puteți face excursii tematice în mai multe zone din țară, cum ar fi: Mosoni-Duna, Tisa,Túr, Ipoly, brațul Ráckeve-Dunăre, Bodrog și Körös. Acestea sunt locații deosebit de frumoase pentru excursii pe apă. Iar în pădurea Gemenc putețit vâsli într-un cadru unic, nealterat.

Plimbare cu barca în Peștera Lacului Tapolca 

Nicăieri în lume nu există un sistem atât de extins de peșteri accesibile cu barca, ce trece pe sub o așezare locuită. Vâslirea prin pasajele misterios iluminate, într-o peșteră subterană, este cu siguranță o experiență memorabilă.

La pescuit

Portul Kormorán de la intersecția râului Tisa cu lacul cu același nume este un loc magic. Datorită locației sale, oferă oportunități unice de cazare pe apă, pe uscat și chiar… în aer. Cuplurile, familiile și grupurile de prieteni vor găsi cu siguranță opțiuni potrivite și inedite de cazare și de activități legate de apă.

Acest loc vine cu o ofertă specială de pescuit pentru fiecare sezon și are un ghid profesionist care îi poate asista pe turiști, ceea ce este un mare plus.

Pe două roți

În jurul Lacului Balaton sunt peste 200 de kilometri de piste pentru ciclism și toată frumusețea Lacului Balaton îi așteaptă pe cei care îndrăznesc să circule cu bicicleta în jurul celui mai mare lac al Ungariei. Traseele mai spectaculoase, dar mai abrupte, de pe malul nordic, oferă nu numai provocări pentru cicliști, ci și o mulțime de atracții, cum ar fi Castelul Szigliget, Abația Benedictină din Tihany, câmpurile de lavandă, turnurile de bazalt de pe Dealul Szent György și Hegyestű. În timpul turelor cu bicicleta, vă puteți relaxa degustând vinurile delicioase Badacsony și mâncărurile tipice din zona Balaton.

Pregătiri pentru Campionatul Mondial de Atletism Budapesta 2023

Pe lângă frumusețile și atracțiile legate de apă, Ungaria se pregătește să vă întâmpine cu un eveniment de top:  Campionatul Mondial de Atletism Budapesta 2023. În perioada 19-27 august 2023, capitala va fi inima competiției, garantând o atmosferă plină de energie și emoție pentru sportivi și spectatori. Stadionul Ferenc Puskás, o bijuterie modernă a arhitecturii, va fi gazda principală a evenimentului, oferind condiții optime pentru competiții de înalt nivel. Dacă vă veți afla printre spectatori, veți avea oportunitatea de a-i vedea cei mai buni atleți din lume în acțiune și de a fi martorii momentelor de glorie și recorduri mondiale.

Combinația dintre atracțiile acvatice al Ungariei și Campionatul Mondial de Atletism Budapesta 2023 creează o oportunitate perfectă pentru turismul activ. Puteți începe dimineața cu o sesiune de alergare pe malurile Dunării, apoi înota sau aventura cu velierul pe lacul Balaton. Puteți testa de asemenea kitesurfing-ul sau navigația cu canoea. După-amiază, puteți merge să susțineți sportivii la competiții, să vă lăsați prinși de atmosfera vibrantă și să trăiți bucuria sportului de performanță.

Fiind pasionați de sport și căutători de aventură, garantăm că Ungaria are toate atuurile pentru a vă satisface toate dorințele. Așadar, pregătiți-vă să-i descoperiți frumusețea și să luați parte la evenimentul sportiv de referință al anului 2023!

Mai multe detalii, precum și sugestii de itinerarii găsiți aici.


Acest articol este realizat în colaborare cu: https://visithungary.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu