Sun Challenge 2022 – construim împreună primul traseu sustenabil din București!

Parcul Natural Văcărești este o poveste de succes a naturii care și-a recâștigat drepturile, chiar în mijlocul celei mai mari aglomerări urbane din țară. Ecosistemul Văcărești este unul viabil, prezentând toate elementele lanțului trofic.

În ultimii 25 ani, aici s-a format un ecosistem umed cu întinderi de mlaștini, ochiuri de apă, stufăriș, crânguri de sălcii, cuiburi de plopi, perdelele de trestie și stuf. Acestea constituie habitatul numeroaselor specii de păsări de apă, dar și a multor specii de insecte, reptile, amfibieni și mamifere.


Vino să alergi pe 2 octombrie la Sun Challenge, competiția organizată de Sun Plaza în Parcul Văcărești.

O să te bucuri de o alergare într-un loc cu totul special și, în același timp, o să construim împreună primul traseu sustenabil din București.

Sun Plaza găzduiește în această toamnă cea de-a patra ediție Sun Challenge, singura competiție de alergare din Parcul Natural Văcărești, arie protejată și unică în peisajul unei metropole. Încă de la prima ediție, scopul Sun Challenge a fost acela de a promova sportul în aer liber, grija pentru sănătate, dar și pentru a atrage atenția asupra necesității protejării unui spațiu cu adevărat special.

Parcul Natural Văcărești este un ecosistem în care numeroase specii de insecte, păsări și mamifere își au casa, un adevărat „plămân” al orașului, filtru gigantic pentru atmosfera încărcată a orașului.

La Sun Challenge 2022 te poți înscrie la una dintre cele trei distanțe de concurs – 5, 10 sau 20 de kilometri. Indiferent ce traseu alegi, vei avea ocazia să alergi prin interiorul parcului, pe poteci de trail, printre lacuri, stuf, sălcii și arbori bătrâni.

Împreună contribuim la realizarea unui traseu de alergare permanent de 10 km în Parcul Natural Văcărești!

După ce în 2019 s-a creat o maternitate pentru țestoasele din parc, iar în 2021 programe de conservare a vidrelor, anul acesta, contribuțiile tuturor alergătorilor vor ajuta la realizarea unui traseu de alergare permanent de 10 km în Parcul Natural Văcărești.

Traseul de alergare din Parcul Natural Văcărești va fi un traseu off-road, cu marcaje pentru numărul de kilometri și direcțiile de alergare, unde alergătorii se vor putea bucura și de un punct de observare îndeaproape a ecosistemului parcului. Va fi realizat din materiale sustenabile, care nu dăunează mediului și prietenoase cu animalele care trăiesc în parc: vidre, țestoase de apă și aproximativ 170 de specii de păsări.

Nu rata perioada de Early Bird!

Contribuțiile de participare sunt diferite în funcție de perioada în care se realizează înscrierea.

Până pe 16 septembrie este perioada Early Bird: 80 de lei pentru proba de 5 km sau 10 km și 90 de lei pentru proba de 20 km. În perioada 17 septembrie – 27 septembrie, participanții plătesc 100 de lei pentru proba de 5 km sau 10 km și 120 de lei pentru proba de 20 km.

Pentru înscrieri și mai multe detalii la zi, intră pe site-ul competiției.

Ambasadorii evenimentului de anul acesta sunt: Lucian Mîndruță și Constantin Popovici.

Parteneri: Administrația Parcul Natural Văcărești împreună cu Sectorul 4 al Municipiului București, Asociația Parcul Natural Văcărești, Bebe Tei, CBRE, Cora, Cupio, Decimas, Gold Nutrition, Leroy Merlin, OptiBlu, Numis Med, Worldclass, Centrul medical Superfit, Asociația Alergăm de plăcere, Asociația de Podiatrie.

Parteneri media: Digi FM, 321sport, pressone.ro, alerg.ro.


Despre Sun Plaza

Inaugurat în 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, având o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial cuprinde patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor, un spațiu de relaxare și o parcare subterană cu 2.000 de locuri. În anul 2018, Sun Plaza a finalizat cel mai amplu proces de reconfigurare și extindere din piața de retail din România, fiind adăugată o aripă nouă, dar și multe modificări la nivel de design. În 2019 a fost modernizat food court-ul și reamenajată o parte din terasa exterioară. Centrul  comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu