Alergătorii români au salvat 675 vieți. Cifrele fantastice ale campaniei #MyBloodIsGold. VĂ MULȚUMIM!

În luna decembrie a anului 2021 am desfășurat cea mai amplă acțiune de donare de sânge din istoria 321sport, din dorința de a contribui direct la o problemă cu care România se confruntă de ani buni: lipsa de sânge. Alături de noi s-au aflat comunități de alergare din întreaga țară, sponsori și parteneri, cât și publicații care au susținut acest demers, cărora le mulțumim din suflet pentru contribuție.


Prima donare de sânge a comunităţii 321sport a fost în noiembrie 2015, la câteva zile după tragedia de la Colectiv, când medicii lansau mesaje despre lipsa de sânge pentru pacienţi. De atunci, 321sport a organizat cel puţin două donări de sânge în fiecare an, implicând sute de alergători în demersul de a salva vieţi.


225 de alergători și susținători ai alergării au donat sânge în perioada 6-20 decembrie 2021. Cum o donare salvează până la 3 vieți, asta se traduce în 675 de vieți salvate. Cifrele acestea ne bucură teribil și ne arată că atunci când ne unim forțele, putem demonstra că impactul alergării în societate poate fi mult mai mare decât al unui “simplu sport”.

Fiecare donator este un erou. Fie că a donat în trecut sau o va face în viitor, gestul donării de sânge salvează vieți.

Dorim să le mulțumim tuturor celor care au donat sânge în campania #MyBloodIsGold sau care au transmis mesajul mai departe. Am petrecut zile întregi la birou pentru a pregăti cele 225 kit-uri ale donatorilor și suntem foarte fericiți că ne-ați dat așa mult de lucru. VĂ MULȚUMIM!

Scopul acestei campanii a fost de a strânge un număr mare de donatori într-un timp scurt, iar în plan secundar de a transmite un mesaj simplu: nevoia de sânge este constantă. Vrem ca oamenii să doneze sânge în mod constant, să vorbească despre acest lucru în mod public și să îi convingă și pe alții să o facă. Donați sânge azi, mâine, oricând!


#MyBloodIsGold este un proiect al 321sport, prezentat de Emia, susținut de Sport Vision și Sun Plaza, încurajat de Zuzu Fit și Nivea.

Comunități de alergare și evenimente de profil care susțin cauza: Transylvania Mountain Festival, Runners Club, Running Iași, Unstoppable Sport Club, Bucharest Running Club, Alpin Film Festival, Craiova Running Club.

Parteneri media: spotmedia.ro și noi3.life.


Despre 321sport

Comunitatea de alergare 321sport a apărut în 2015 şi încă de la început, scopul nostru a fost să fim alături de oameni: să îi încurajăm să alerge, să îi susţinem pe tot parcursul efortului şi să avem grijă ca absolut orice participant să se simtă binevenit şi acceptat. Valorile 321sport #RunningCulture sunt prietenia, solidaritatea şi incluziunea socială, pe care le transmitem la toate evenimentele pe care le organizăm.

PS: Ştiaţi că din 2015 alergăm în fiecare marţi seară, de la ora 19:30, în parcul Herăstrău, iar antrenamentele sunt ţinute de un antrenor specializat în mod gratuit pentru toţi participanţii?

2 comentarii. Leave new

 • A fost o reala placere sa particip alaturi de voi la aceasta campanie.
  Eu oricum sunt donator de ceva timp ,dar daca am putut sa va ajut si sa ajut , de ce nu?
  Multumesc si pentru kitul pe care l-am primit.
  Felicitari si la cit mai multe campanii de succes , eu va voi ajuta ori de cite ori voi putea .
  Bafta multa!
  Sandu Aron

  Răspunde
  • Ana-Maria Mindruta
   martie 17, 2022 6:05 PM

   Salut, Sandu și mulțumim mult, și pentru că ai donat sânge, dar și pentru aprecieri! Chiar e nevoie de cât mai mulți oameni ca tine, care să dea o ”venă” de ajutor la nevoie. Ne bucurăm că ai făcut parte din campanie și rămâi aproape, vom face și următoarele ediții pentru că e mereu nevoie de sânge. 🙂

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu