321sport în cei 7 ani de #RunningCulture

321sport #RunningCulture este probabil cea mai frumoasă și responsabilă comunitate sportivă din România.

Povestea a început cu Radu Restivan, un om care a reușit să-și schimbe radical viața prin sport. În 2014, din cauza stilului nesănătos, Radu ajunsese să cântărească peste 100 de kilograme. Când a realizat că are „0.1 tone” a decis că este timpul să pună punct și să-și schimbe complet viața cu ajutorul sportului.

La scurt timp după ce a făcut primii pași în sport, a descoperit și alergarea, iar cu trecerea timpului aceasta i-a fost alături necondiționat într-una dintre cele mai importante și benefice schimbări pe care le-a făcut vreodată pentru el.

Chiar dacă la început nu putea alerga nici măcar un kilometru, nu s-a dat bătut, iar ușor, ușor rezultatele au început să apară. A slăbit 30+ de kilograme și a reușit să facă lucruri la care altădată nici măcar nu visa.

“Atunci când descoperi o chestie mișto, e un instinct natural de a vrea să le arăți și altora ce impact poate avea acel lucru.” Așa a apărut 321sport. Din dorința de a transmite mai departe tot ceea ce alergarea i-a adus lui și de a construi un loc în care alergarea să fie cu adevărat accesibilă oricui.

Deși la început Radu nici măcar nu îndrăznea să spere, 321sport #RunningCulture a crescut foarte repede. A fost ca un bulgăre care s-a rostogolit constant și cu trecerea timpului, a ajuns la din ce în ce mai mulți oameni. Una dintre cele mai importante lecții de viață pe care Radu le-a învățat din comunitatea 321sport a fost aceea că niște străini îți pot deveni familie prin simplul fapt că împărtășesc aceeași pasiune cu tine. Acest lucru, printre multe altele, l-a făcut să simtă că poate contribui la crearea unei culturi de running mai mult decât doar a scoate oamenii la alergat. Astfel, dorința de a crea cât mai multe contexte de alergare pentru comunitate a venit mai departe ca un pas natural.

321sport Running Culture | est. 2015

Totul a început pe 7 februarie 2015 cu o alergare la care a venit un singur om la chemarea lui Radu. Astăzi, 321sport împlinește 7 ani, timp în care ideea de #RunningCulture a luat contur prin sute de antrenamente, evenimente nebune, curse, campanii umanitare și de implicare socială.

Am pornit puțini la drum și am devenit o familie de mii de alergători, în care toți cei care au venit au fost acceptați exact așa cum sunt.

Acum fix 7 ani, pe o vreme rece, începeam ceea ce urma să devină cel mai frumos proiect 321sport: programul #PotSaZbor #dela1la21. Am fost doi băieți, începători într-ale alergării, într-un parc cu multă zăpadă. Niciodată nu am fi crezut că urma să inspiram atat de multi oameni!

7 februarie 2015, primul antrenament 321sport #RunningCulture

Chiar dacă s-a schimbat calitatea fotografiilor între timp, un lucru a rămas neschimbat: povestea a continuat în fiecare marți la 19:30 la statuia Charles de Gaulle!

Acum fix 5 ani, așa arăta poza de marți seara. Da, pe “vremea aia” nu aveam telefon smecher pentru poza de grup!

În pași de alergare și timpul parcă fuge mai tare!

Aniversarea de 2 ani de 321sport #RunningCulture am petrecut-o în frig, dar am fost cei mai fericiti! Pentru că am fost alături de prieteni buni, cu baloane, ceai cald, fructe si dulciuri. Tot la aniversarea de 2 ani am pus un pariu: vom reusi să convingem din ce în ce mai mulți oameni să se apuce de sport.

Pe 7 februaie 2018 am sărbătorit 3 ani de 321sport cu o petrecere prin oraș: am alergat Our Best 10K prin cele mai frumoase locuri ale orașului, am mâncat cea mai bună înghețată la Dolci Coni, iar la final am ciocnit o bere la The Urbanist.

321sport nu e despre viteză, nu e despre medalii, nu e despre reușite individuale. E despre prietenie, despre oameni atât de diferiți, dar uniți prin sport!

Avem atât de multe amintiri frumoase alături de comunitate, încât ne-ar lua zile întregi să le povestim și tot nu am putea descrie în cuvinte cum ne-am simțit cu adevărat. Fiecare antrenament, fiecare seară de marți, fiecare apus, fiecare primă ninsoare din an în pași de alergare, fiecare eveniment, sunt mai mult decât simple amintiri, iar pentru asta vă suntem tare recunoscători!

Poza aceasta este definiția expresiei “RUNNING FAMILIA”. Este posibil să fi fost cel mai mare antrenament 321sport din istorie.

Pe noi niciodată nu ne-a speriat vremea rece! Încă din 2015 suntem cunoscuți drept gașca de alergători care iese la antrenamente indiferent de vreme. Orașul este locul nostru de joacă și de fiecare dată inventăm rute care ne ajută să-l cunoaștem mai bine. Pentru noi asta înseamnă #RunningCulture!

Aniversarea de 5 ani de 321sport (7 februarie 2020)

Comunitate este atunci când e pandemie și din cauza restricțiilor nu ne planificăm să alergăm împreună, dar totuși, marțea la 19:30, lumea încă vine la locul obișnuit de întâlnire. This is crew love!

Lumea e scena noastră de running!

Pe 7 februarie 2021 am sărbătorit printr-o alergare tematică la Teatrul Național București, 6 ani de running, cultură, istorie, evenimente nebune, prietenie, încredere, încurajări, curse de neuitat, fapte de bine, momente memorabile, antrenamente pe soare, ploaie, vânt, furtună, ninsoare, caniculă.

Și iată-ne ajunși la aniversarea de 7 ani de 321sport #RunningCulture și de alergare alături de voi, oameni care mai de care mai minunați, alături de care facem istorie în sportul românesc pentru amatori. Am devenit cea mai mare comunitate sportivă din România, iar misiunea noastră merge mai departe!

La mulți ani, 321sport! La multi ani, oameni pasionați de alergare și la cât mai mulți kilometri alergați împreună! Mulțumim tuturor celor care au fost, sunt și vor fi alături de noi și de acum înainte!

Running familia por vida!!!! 🔥

Te așteptăm să alergi alături de noi în fiecare marți, de la 19:30, în programul #PotSaZbor #dela1la21 – Sezonul 14. Mai multe detalii aici: https://bit.ly/PotSaZbor14.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu