Sportivi între task-uri și linii de cod care pun punctul pe IT. Povestea Emia

Fiecare dintre noi are un stil de viață propriu, care diferă de la om la om, în funcție de programul zilnic, vârstă sau nevoi. Numitorul comun în ceea ce privește stilurile de viață este însuși faptul că viața este despre a ne găsi echilibrul atât în viața profesională, cât și cea personală, care bineînțeles, include și mișcarea, sportul.

Nu mai este un secret faptul că sportul are efecte pozitive asupra sănătății. Probabil, pe lângă nenumăratele studii care oferă continuu confirmări ale acestui fapt, orice om care este activ într-un mod regulat a simțit chiar pe pielea lui puterea pe care sportul o are asupra omenirii.

Ne bucură nespus de mult când vedem că din ce în ce mai mulți oameni integrează în programul lor săptămânal, oricât de încărcat ar fi el, mișcarea. Cu siguranță, oricine ar putea găsi un număr nelimitat de scuze pentru care să amâne o oră de sport la finalul unei zile în care poate a stat peste program la birou. De aceea, acei oameni care renunță la scuze și trec la acțiune sunt un adevărat exemplu pentru noi, dar și pentru generațiile viitoare, poate chiar și pentru cei care încă nu își regăsesc motivația să renunțe la un stil de viață sedentar.

Sportul ne unește și ne învață cum să ne adaptăm mai ușor noilor schimbări sociale sau în general, provocărilor. Acestea fiind spuse, pentru că ne dorim să inspirăm lumea prin puterea exemplului, astăzi vom descoperi poveștile unor oameni care lucrează în domeniul IT, uneori chiar și peste program, dar care iubesc sportul, îl integrează în viața lor în diferite forme, se bucură ori de câte ori îl practică și tind să se autodepășească constant.

Florian Stanciu – Inginer IT

Florian Stanciu are 44 de ani și este originar din Râmnicu Sărat. Locuiește în București din 1995, iar în viața de zi cu zi este Inginer IT în compania emia.com.

Programul său este unul destul de încărcat. Lucrează aproximativ zece ore pe zi, dar cu toate astea, reușește să-și facă timp și să-și regăsească energia necesară și pentru pasiunile sale. În timpul liber îi place să vizioneze filme și să facă sport. Chiar dacă în copilărie nu a fost o fire sportivă și nu a practicat sporturi, în prezent aleargă și face drumeții pe munte. Florian face mișcare de 3 ori pe săptămână și este de părere că fără sport, efectele stresului din viața de zi cu zi ar fi mult mai puternice.

Sportul îl ajută să se detașeze de cotidian și să abordeze fiecare zi cu o relaxare nu doar fizică, ci și mentală. Totodată, când vine vorba de sport, încearcă să îmbine într-un tot unitar cele două pasiuni ale sale: muntele și alergarea. Din acest motiv, cea mai frumoasă amintire pe care Florian o are făcând sport este atunci când a alergat un un marton pe ploaie, la munte. De asemenea, visul său este să alerge un ultramaraton pe munte de cel puțin 80 de kilometri.

Laurentiu Petrea – Compliance Assistant

Laurențiu are 25 de ani și este din Focșani. S-a mutat  în București în 2015, atunci când a început studiile universitare. În prezent, ocupă poziția de Compliance Assistant în cardul echipei Aeon, parte a firmei emia.com. În general lucrează opt ore pe zi, dar are și zile în care stă peste program și lucrează extra sau zile în care își termină sarcinile mai devreme. În timpul liber îi place să iasă din casă și să petreacă timpul în natură.

În ceea ce privește sportul, Laurențiu practică fotbal de la vârsta de 11 ani. Fotbalul este singurul sport pe care l-a practicat în copilărie. În timpul facultății însă, a practicat majoritatea sporturilor de echipă, dar și individuale. Cu alte cuvinte, Laurențiu se caracterizează ca fiind o persoană activă. Încă joacă fotbal și totodată, este pasionat de fitness, iar în general, face sport de 5 ori pe săptămână.

Mișcarea este parte din viața sa încă din copilărie, iar prin intermediul acesteia a avut parte de beneficii majore. “În lipsa sportului, viața mea ar fi destul de neînsemnată. Aș duce lipsă de motivație, aș fi mai stresat decât sunt în prezent, dar în primul rând, aș resimți această lipsă în sănătatea mea, atât mentală cât și fizică.”

Mihai Puha – Junior DevOps Engineer

Mihai are 24 ani și s-a născut în nordul Republicii Moldova, mai exact, în orașul Bălți. În 2013 s-a mutat în România în Arges, iar în 2017 în București.

Pentru Mihai, ultima perioadă, mai exact ultimele 4-5 luni din viața lui au fost foarte încărcate, așadar a trebuit să petreacă câte 9-10 ore la birou, plus încă câteva pentru facultate. Cu toate astea, face tot posibilul să ajungă de 4 sau chiar 5 ori pe săptămână la sala de forță, iar în weekend-uri, când nu este încărcat cu munca neterminată din cursul săptămânii, obișnuiește să mai facă câte o drumeție pe munte.

Chiar dacă în prezent merge mai des la sală, principala sa pasiune când vine vorba de sport este muntele. Munții României l-au fascinat încă de mic copil. “Mereu mi-am dorit să mă fi născut la munte.”

“Oricât de greu ți s-ar părea un task, la final, plăcerea e mai mare. După o zi de urcare cu ghiozdanul în spate, sus te așteaptă afinele. Deci, mereu munca grea e cea mai răsplătită!” – una dintre lecțiile de viață pe care sportul i le-a oferit și după care Mihai se ghidează în viață.

Mihai a crescut fiind înconjurat de sport, așadar sportul are un loc special în sufletul său. Tatăl lui a fost luptător de lupte libere, iar ori de câte ori vine vorba de sport, își amintește cu drag de toate momentele din copilărie în care tatăl său încerca să-i explice diferite tehnici de lupte. Pentru Mihai, toate aceste amintiri sunt sunt frumoase, chiar și cele care se terminau cu vânătăi. 🙂

Și cum nu există sport fără cel puțin un vis măreț, Mihai a împărtășit cu noi că cel mai mare vis al său este să ajungă pe Vârful Elbrus, care are altitudinea de 5.642 m și este considerat cel mai înalt munte din Caucaz.

Cele trei portrete sunt ale unor oameni ce fac parte din echipa emia.com, o companie cu o cultură antreprenorială, care funcționează asemenea unui hub IT multidisciplinar. emia.com are ca domeniu principal de activitate dezvoltarea soluțiilor integrate pentru online marketing. Sunt o echipă aflată într-o continuă expansiune, formată în prezent din peste 100 de minți sclipitoare, care împart aceleași valori: performanță, spirit de echipă, proactivitate și determinare. Le place să fie neconvenționali și să creeze propriile reguli și procese, astfel încât să se bucure de o atmosferă relaxantă la birou și să fie responsabili, fiecare în propriul stil.

“Vibe-ul nostru este concentrat pe oameni, deoarece credem că succesul poate fi atins doar împreună cu oamenii potriviți. De aceea, pe lângă atracția pentru domeniul IT pe care o avem cu toții în comun, avem alături de noi personalități diverse, colegi pasionați de artă, muzicieni, bicicliști, maratoniști, compozitori, terapeuți, șoareci de bibliotecă. Interesele diferite ne aduc mai aproape, ne extind orizonturile și ne ajută să legăm prietenii frumoase.”


Emia.com prezintă o campanie de donare de sânge pornită de 321sport #RunningCulture.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu