De ce este important să te antrenezi constant?

Conform teoriilor, antrenamentul reprezintă o activitate motrică specializată și sistematic orientată către formarea generală a individului având drept scop progresul continuu al acestuia. Practic, antrenamentul reprezintă cheia succesului. Fără un antrenament constant și bine structurat organismul tău nu va reuși să ajungă niciodată să progreseze și să își depășească limitele.

Construiește-ți antrenamentul în funcție de obiectivul tău!

Antrenamentele fac parte din rutina ta zilnică, dar câteodată este normal să simți cum corpul nu te ascultă. Chiar dacă pare greu de crezut, suprasolicitarea reprezintă una dintre cele mai importante aspecte ale progresului. Vor exista momente când corpul tău se va simți epuizat sau nu va răspunde corespunzător cerințelor. Vei avea impresia că nimic din ceea ce faci nu este bine, dar exact cum am menționat puțin mai devreme, fără suprasolicitare nu vei reuși să îți atingi potențialul maxim. Este important să ajungi în acest punct pentru a reuși să progresezi. Un aspect foarte important este că această suprasolicitare trebuie să aibă loc în perioadă de iarnă când se pun bazele unui nou sezon competițional. În această perioadă poți să mărești frecvența antrenamentelor săptămânale, să crești intensitatea și dificultatea exercițiilor fizice. Ai grijă ca totul să se facă treptat și controlat. O persoană cu experiență în domeniu te poate ajuta foarte mult să te bucuri de acest progres!

Antrenează-te constant!

Conștiinciozitatea unui sportiv va face mereu diferența! Pasiunea și antrenamentul constant reprezintă rețeta perfectă. Organismul nostru are o memorie foarte bună, dar cu toate acestea, pe cât de greu se construiește o condiție fizică bună, pe atât de repede se pierde. Dacă vrei să te menții mereu în formă, antrenamentul reprezintă singura soluție. Ori te antrenezi constant, ori de fiecare dată va fi nevoie să o iei de la început pentru a-ți reintra în formă. Altfel spus, dacă te oprești din antrenament, condiția fizică pentru care ai muncit o lungă perioadă de timp va dispărea într-un timp mult prea scurt.

Continuă cu antrenamentele diversificate

Pentru a-ți asigura progresul, trebuie să îți ajuți corpul să iasă din monotonia antrenamentelor. Ai nevoie de o varietate de exerciții pentru a oferi de fiecare dată corpului tău o provocare nouă. Când faci în mod constant aceleași antrenamente, corpul tău se va adapta atât de bine la acea mișcare, încât nu va mai consuma la fel de multă energie pentru a-l executa. Din fericire, alergarea îți oferă șansa de a te antrena într-un mod diferit zi de zi. Alergările de tip fartlek, repetările în pantă, alergarea de durată, turele cu bicicleta, antrenamentele de forță în sală, înotul reprezintă doar o parte din antrenamentele care te pot ajuta să progresezi în mod constant fără să te plictisești.

Nu lăsa monotonia antrenamentelor să îți influențeze pregătirea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu