Sun Challenge 2021: 350 de participanți și aproximativ 10.000 euro donați pentru protejarea vidrelor

Pe 26 septembrie, a avut loc cea de-a treia ediție Sun Challenge Văcărești, eveniment de alergare prin Parcul Natural Văcărești, organizat de Sun Plaza. La competiție au participat 350 de alergători și s-au strâns aproape 7.000 euro din contribuțiile de participare. La suma aceasta, CBRE – compania ce administrează Sun Plaza – adaugă încă 3.000 euro. Suma strânsă va fi redirecționată în întregime către Asociația Parcului Natural Văcărești.

3 curse de alergare

Participanții la Sun Challenge au ales una dintre cele trei distanțe de alergare: 5 kilometri, 10 kilometri și 20 de kilometri,  curse care s-au desfășurat atât prin interiorul Parcului Natural Vacărești, pe poteci de trail, cât și pe digul parcului.

Au fost premiate locurile 1, 2 și 3 de la fiecare categorie de vârstă, precum și locurile 1, 2, 3, 4, 5 General Open, masculin și feminin. Valoarea totala a premiilor acordate în cadrul competiției s-a ridicat la aproape 40.000 RON. De asemenea, participanții s-au putut înscrie la o tombolă cu peste 50 de premii în valoare de 5.000 RON.

Simona Radiș, ambasadoare Sun Challenge

Unul dintre ambasadorii cursei a fost canotoarea Simona Radiș, campioana României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, care a și câștigat locul 1 la cursa de 5 km în categoria feminin 18-29 de ani.

La finalul cursei, mesajul Simonei a fost unul de încurajare la mișcare: „Este o mare diferență între canotaj și alergare. Mi-a fost atât de greu că simțeam că nu mai termin cei 5 km. Mie îmi lipsește și antrenamentul, dar important e că am avut curajul să particip. Faptul că m-am autodepășit este un lucru extraordinar și nu poate decât să mă bucure. Aș vrea să îi felicit pe toți cei care au avut curajul să participe. Nu contează rezultatul. Contează că ați fost astăzi aici și că împreună ne-am simțit bine.”

La ediția de anul acesta au mai participat și Radu Restivan, Răzvan Popescu de la Radio ZU și Mihai Găinușă de la Național FM.

„Evenimentul are un pronunțat caracter ecologic – banii strânși din contribuțiile de participare merg direct către vecinele noastre, vidrele, care merită să trăiască în ape curate și într-un mediu propice. De asemenea, copiii merită să știe cât mai multe despre aceste animale și despre protecția mediului înconjurător. Trăim într-o perioadă în care mediul are mult de suferit de pe urma noastră, iar dacă suntem informați și vom fi mai atenți la acțiunile noastre, vom contribui la o lume mai curată.”, spune Irina Studineanu, Deputy Center Manager Sun Plaza.


Parcul Natural Văcărești este prima arie protejată urbană a țării și cel mai mare spațiu verde al capitalei. Aici au fost identificate deja peste 170 de specii de păsări, multe dintre ele fiind specii protejate. La utlima ediție Sun Challenge s-a alergat pentru țestoasele din parc.

 Parteneri: CBRE, Gerovital, Tupperware, Decimas, World Class, Taksim, Gatorade, Forcapil, ACM Laboratoire Dermatologique, Worwag Pharma, Lady Factory Gym, Numis Med, Librarium, Zoomserie, Yves Rocher, Trust Gaming, Asus Republic of Gamers, Uko.

Parteneri media – Digi FM, National Geographic, 321sport și alerg.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu