Conexiunea alergătorului cu natura și cât de important e ca mediul în care alergăm să fie unul cât mai curat

Alergarea este un sport practicat din ce în ce mai des de către oameni, lucru pe care cel mai probabil și tu obișnuiești să-l vezi zilnic pe străzi sau prin parcuri. Oamenii se apucă de alergare din diverse motive: unii aleargă pentru că vor să slăbească și să-și îmbunătățească sănătatea, alții vor să concureze la diferite curse și să fie mai activi, iar alții aleargă din pură pasiune sau pentru că iubesc să petreacă timp în mijlocul naturii.

Indiferent de anotimp, natura are în permanență beneficiile ei, de care noi oamenii avem nevoie pentru a fi mai fericiți și mai sănătoși, iar când vine vorba de alergare, orice alergător are o conexiune specială cu aceasta.

Chiar dacă la prima vedere alergarea pare un sport ușor de practicat, în realitate nu este întotdeauna așa. Există factori imprevizibili ce pot apărea pe parcurs, precum oboseala acumulată, lipsa motivației sau încrederii, câteva kilograme în plus, lipsa unei forme fizice sau pur și simplu schimbările de vreme: caniculă, ger, zăpadă sau ploaie. Indiferent de greutățile pe care un alergător le întâmpină, natura este acel însoțitor permanent în călătoria sa în pași de alergare, iar din acest motiv este foarte important ca mediul în care aleargă să fie unul cât mai plăcut și curat. Totodată, pe lângă faptul că un mediu curat înseamnă sănătate, un mediu curat este implicit un mediu în care orice alergător se simte în siguranță. Astfel, va fi mai încrezător în forțele proprii, se va putea bucura cu adevărat de experiența pe care alergarea i-o oferă și va putea progresa.

De asemenea, mulți alergători își reîncarcă bateriile în timpul unei alergări prin simplul fapt că admiră natura ce-i înconjoară, iar acest sentiment îi ajută să se deconecteze de la acele gânduri care poate îi determină să renunțe pe moment. Fie că vorbim despre acei alergători care participă la maratoane sau chiar ultramaratoane montane, fie că vorbim despre cei ce aleargă prin oraș sau prin parcul de lângă casă, natura și un mediu înconjurător curat sunt la fel de importante pentru toată lumea.

Și pentru că tot am vorbit despre conexiunea pe care o au alergătorii cu natura, abia așteptăm să ne vedem pe 26 septembrie la Sun Challenge, competiția organizată de Sun Plaza în Parcul Natural Văcărești! O să ne bucurăm împreună de o alergare într-un loc cu totul special și, în același timp, o să contribuim la programul „Prima casă pentru vidre”.


Aflată la cea de-a treia ediție, Sun Challenge este singura cursă de alergare prin Parcul Natural Văcărești. Indiferent ce traseu a ales, vei avea ocazia să alergi prin interiorul parcului, pe poteci de trail, printre lacuri, stuf, sălcii și arbori bătrâni, în locul unde locuiesc vidre, țestoase și peste 170 de specii de păsări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu