Maria Tătaru, o viață petrecută în mișcare

Pasiunea pentru sport se naște prin puterea exercițiului, iar de-a lungul timpului tot mai multe persoane au afirmat faptul că mișcarea este una dintre cele mai bune terapii. Starea de bine, eliminarea energiei negative, reconectarea cu propria persoană după o zi încărcată cu emoții negative sunt doar o parte din avantajele unei sesiuni de sport în aer liber.

Alergarea nu este un sport ușor, iar lucrul acesta a fost confirmat de toate persoanele aflate la început de drum. Uneori fiecare pas doare, iar dorința de a continua trebuie să fie mai puternică decât toate gândurile negative care ne șoptesc să ne oprim din ceea ce facem.

În fiecare marți ne dorim să fim mai aproape de alergătorii comunității 321sport și să încercăm să descoperim cum s-a schimbat viața lor după ce au descoperit alergarea și ce anume îi determină să transforme sportul într-un stil de viață.

Fire activă și mereu dornică de aventură, Tătaru Maria este un exemplu pentru persoanele care zi de zi încearcă să își găsească motivația necesară pentru a ieși la mișcare. Sportul a fost mereu prezent în viața ei, iar fiecare provocare i-a adus mereu motivația de care avea nevoie pentru a-și dori mai mult de la propria persoană.

“Sportul a fost prezent în viața mea de când mă știu, sub diverse forme. Primul sport pe care mi-l amintesc este mersul pe bicicletă. Aveam vreo 6-7 ani și visam de ceva timp să mă urc pe bicicleta fratelui meu. Mare parte din timp l-am alocat dansului, tirului sportiv și alergării. Dar îmi place să testez și să experimentez constant noi sporturi. Zic da, oricând pentru: o tură pe munte, Caiac-Canoe, Stand-Up Paddle, Squash, bicicletă sau altele.”

Deși cea mai mare parte a timpului o petrece la birou, Maria reușește zi de zi să își facă timp pentru pasiunea ei. Alergarea o ajută să se deconecteze de la grijile cotidiene, să se relaxeze și să se reconecteze cu propria persoană.

În viața de zi cu zi, cresc oameni și construiesc împreună cu echipa proiecte de comunicare pentru Autonom, o companie antreprenorială românească foarte faină, dar lucrul acesta nu mă împiedică să aloc timp pentru ceea ce îmi place. Alergarea mă ajută să mă eliberez de tot ce a fost negativ sau stresant pe parcursul zilei și să mă reconectez cu corpul meu.

Alergarea înseamnă bucurie, dăruire, dorință de autodepășire, dar și clipe de euforie și neputință, însă indiferent de aceste trăiri, alergarea ne oferă un sentiment unic, sentimentul de libertate care poate fi simțit și trăit doar de persoanele care împărtășesc aceeași pasiune pentru mișcare. Maria a descoperit pasiunea pentru alergare la vârsta de 15 ani, în timp ce se afla în vizită la nașa ei, iar de atunci a simțit că pasiunea pentru acest sport va dăinui pentru totdeauna.

“Prima întâlnire serioasă cu alergarea a fost când aveam 15 ani. Eram în vizită la nașa mea în Viena când într-o după-amiază m-a luat la o alergare cu ea. Nu mai țin minte cât am alergat atunci, dar țin minte și acum sentimentul de energie pe care l-am avut după acea sesiune de mișcare. De atunci, alergarea a devenit parte din mine.”

Și a avut dreptate. De la an la an, Maria a încercat să își depășească limitele, să își dorească puțin mai mult de la ea, să devină mereu o variantă mai bună. Își dorește să se poată bucura cât mai mult timp de această pasiune fără să pună presiune pe propria persoană, deoarece alergarea înseamnă timp de calitate petrecut de una singură sau alături de persoanele care împărtășesc același hobby.

În general, îmi place să combin timpul pentru mișcare cu timpul pentru învățare. Prefer să ascult un podcast sau un audio book. Mă relaxează și totodată, mă distrage de la gândul că mă dor mușchii. Să alerg cu cineva mă ajută să mă mențin motivată, să continui să îmi împing limitele atunci când mintea îmi spune că nu mai pot și să mă ambiționez să nu rămân ultima. În general, alerg singura, dar din când în când, reușesc să îmi mai scot la o tură și prietenii nealergători. Marțea trecută a fost prima mea întâlnire cu comunitatea 321sport și cu siguranță, nu va fi și ultima. Mi-a plăcut vibe-ul, mai vin! :D”

Competițiile reprezintă testul suprem pentru toți alergătorii, iar fiecare moment din timpului unui asemenea eveniment poate deveni o clipă de bucurie dacă învățăm că progresul trebuie să se facă lent, exact așa cum Maria o face de mai bine de 7 ani, iar cu siguranță semimaratonul nu va fi cea mai lungă distanță care o va parcurge în cadrul unei competiții.

“Prima competiție a fost prin 2014, o cursă de 5 kilometri împreună cu colegii de la birou. De atunci, am crescut constant numărul de kilometri alergați într-o cursă, iar în 2019 am alergat primul meu semimaraton. Finalul acestuia îmi va rămâne întotdeauna în suflet. Eram pe final și îmi simțeam fiecare mușchi din corp. Mintea îmi zicea să renunț și aproape că am făcut-o când m-a sunat un coleg să mă întrebe pe unde sunt. El își terminase cursa, dar a mai rămas pe traseu. Era înaintea mea. M-a așteptat și a fost exact ce aveam nevoie în acel moment pentru a încheia cursa. Am trecut împreună linia de finish și a fost momentul în care am realizat puterea unui camarad.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu