Oana Popsor: regăsirea pasiunii din vremurile demult apuse

Poveștile se nasc pentru a fi spuse. O poveste suntem fiecare dintre noi, cu momente de bucurie, de tristețe, îndoieli, întrebări și răspunsuri neprimite. Poate nu realizăm, dar zi de zi suntem creatori ai propriei povești fără a avea posibilitatea de a șterge ceea ce s-a scris deja.

În fiecare săptămână ne-am propus să descoperim persoanele care au ales să se alăture comunității 321sport deoarece în spatele fiecărui alergător există un nou început, o motivație care îl determină să iasă la mișcare în mod constant și să facă ceva sănătos pentru mintea și corpul său.

Astăzi Oana Popsor a ales să ne împărtășească o parte din povestea ei, iar scurta descriere despre propria persoană spune totul despre ea. “Mamă de Andrei, femeie de carieră și poate cea mai importantă ocupație, încerc zilnic să fac lucruri mici care să mă bucure, să simt că trăiesc.”

A început să interacționeze cu sportul încă de la o vârstă fragedă. Părinții ei au decis să o ducă la cursuri de balet, unde Oana nu se regăsea. Simțea că nu este pentru ea. Își dorea activități mai energice, iar la vârsta de 9 ani a simțit că este pentru prima data când face ceea ce îi place.

“La 9 ani m-am apucat de baschet și a fost pentru prima dată când am simțit că acolo îmi este locul. Cel mai mult mi-a plăcut când am făcut parte din echipa de baschet a unui club. Am învățat ce înseamnă să fii parte dintr-o echipă, ce înseamnă să îmi fac prieteni noi și să cunosc empatia. Am simțit că aparțin unui grup care are aceleași pasiuni cu ale mele, iar pe lângă familia și prietenii de la scoală, aveam un alt loc în care mă simțeam bine și puteam să ofer la schimb ceea ce primeam, motivație și stare de bine.”

Oana a reușit mereu să facă loc sportului printre activitățile ei zilnice. Amintirile din timpul antrenamentelor și al cantonamentelor alături de echipa de baschet au însoțit-o permanent. Și-ar fi dorit să mai poată continua, dar la un moment dat în viață prioritățile se schimbă. Cu toate astea, pasiunea pentru sport i-a rămas în suflet. Nu a reușit să mai joace baschet, dar a descoperit alergarea, un sport care îi amintește de vremurile demult apuse.

“Alergarea era principala activitate în cadrul antrenamentelor de baschet, în special când existau pregătiri/cantonamente, dar de alergat efectiv ca activitate individuală pot spune că am avut o încercare prin 2012. Am vrut să alerg în parc, în aer liber, pentru că auzisem că alergatul slăbește. Din păcate am renunțat repede, pentru că probabil nu aveam un echipament potrivit, nu aveam companie, mi se părea că e prea greu să găsesc timp pentru alergat, dimineața era prea devreme, seara eram obosită, și poate cel mai important, nu îmi găsisem o motivație foarte bună care să mă provoace să continui.”

Experiența primei alergări nu a fost una tocmai încurajatoare pentru Oana. Îi lipsea echipa, persoanele care să o motiveze să continue atunci când mintea îi spunea să renunțe deoarece este prea greu. Sportul în echipă este foarte diferit de cel individual. Sentimentul de apartenență la un grup îți oferă încredere și energie. În schimb, sportul individual este total diferit. Aici este vorba doar despre tine. Sportul individual presupune o luptă continua cu propria persoană. Presupune tăria de a trece peste momentele de slăbiciune, de a te motiva atunci când simți că nimic nu merge conform planului. Satisfacția de la finalul acestui moment nu poate fi descrisă în cuvinte. Doar cei care reușesc să treacă peste aceste momente vor înțelege sentimentul, iar Oana a reușit.

Prima alergare a fost memorabilă. Aveam febră musculară până și în tălpi. Nu poți uita așa ceva, eu nu mai auzisem până atunci, dar acum totul s-a schimbat. Mă simt bine în timp ce alerg, îmi place foarte mult pentru că mă încarc cu energie. Am șansa să mă bucur de apus sau de răsărit, dar mai ales de companie. De când am alături echipa 321sport, alerg cu mai mare drag alături de ei și mă încarc cu energia lor debordantă, efectiv simt că nu există expresiile “nu pot, nu reușesc”.

Este pregătită pentru orice provocare și chiar dacă se află la început de drum, alergarea o face să se simtă diferită, frumoasă, puternică, curajoasă deoarece face ceea ce îi place, iar unul dintre principalele avantaje este chiar faptul că de la săptămână la săptămână timpul petrecut cu telefonul în mână este tot mai mic, iar acest lucru este cu adevărat un mare beneficiu pentru Oana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu