Andreea Panțuroiu, despre cea mai strălucitoare medalie pe care viața i-a oferit-o

Pentru a obține rezultatele dorite în sport sau în orice disciplină e nevoie de multă muncă, dăruire și sacrificii. Cu toții știm că unde implicare nu este, nici rezultate nu există, iar sportivii de performanță au înțeles cel mai bine lucrul acesta. Acolo unde nu există dedicare și pasiune pentru sportul pe care-l practici, nu există nici performanță, nici motivație pentru antrenamentele grele sau dorință de autodepășire în timpul competițiilor.

Pasiunea pentru atletism și dragostea pentru animale nu au limite pentru Andreea Țaloș (Panțuroiu), campioana europeană de tineret la triplusalt. Și-ar putea imagina viața fără sport, dar fără animale nu ar putea trăi. Până de curând, ele erau cele care îi aduceau zâmbetul pe buze după un antrenament epuizant și o ajutau să depășească mai ușor momentele dificile întâlnite pe parcursul carierei.

Sportul a fost și va rămâne mereu pasiunea ei de suflet. A început practicarea atletismului de mic copil, iar seriozitatea și disciplina au fost cele care i-au ghidat întreaga carieră. “De mică am fost un copil energic, iar orele mele preferate la școală erau cele de sport, deci pot spune că sportul a făcut mereu parte din viața mea. Pasiunea pentru sport a existat de la primul antrenament. Eram foarte entuziasmată și curioasă de modul în care va decurge.”

Pe parcursul carierei nu puține au fost momentele în care Andreea și-a dorit să renunțe la sportul de performanță. Nu este ușor să evoluezi și să ajungi cea mai bună variantă a ta atunci când ai în jurul tău oameni care nu privesc în aceeași direcție cu tine. Andreea, însă, a învățat să aibă răbdare și să creadă în ea și în potențialul său. “Am avut multe momente când am vrut să renunț la sportul de performanță pentru că, din păcate, în România este foarte greu să faci performanță, dar de fiecare dată când îmi doream să renunț, îmi aminteam de toată munca depusă până în momentul respectiv și simțeam că este păcat să iau acea decizie. De fiecare dată am crezut în mine și în capacitatea mea de a trece peste toate problemele, iar acum, mai mult ca niciodată simt că încă mai am un cuvânt de spus în sportul acesta.

Multiple titluri naționale și internaționale, numeroase participări la Campionatele Europene și Mondiale, dar nici un rezultat nu se compară cu sentimentul care l-a trăit la începutul anului, și anume bucuria de a deveni mama unu băiețel încântător pe nume Vladimir. Este un nou capitol în viața Andreei, dar simte că în prezent are motivașia necesară pentru a se califica la o nouă ediție a Jocurilor Olimpice. “Viața mea s-a schimbat radical de când am devenit mamă. Simt că am un motiv în plus să revin și să îmi fac familia mândră. Pot spune că este cea mai mare realizare a mea de până acum. Nu se compară cu nicio medalie. Nu pot spune că este ușor să mă împart între antrenamente și viața de mamă, dar nici imposibil nu este. Am un soț extraordinar, care mă susține și mă ajută enorm, iar pe această cale aș vrea să îi mulțumesc încă odată că există în viața mea.

Visează la momentul când Vladimir va sta în tribună și va striga “hai mami!”. Acesta este gândul care o motivează cel mai mult pe parcursul antrenamentelor. Are un program încărcat, dar nu se plânge. Îi place să își împartă timpul în așa fel încât să aibă timp pentru toate, iar tot ceea ce face să fie de calitate. Are planuri mari în ceea ce privește sezonul competițional 2022, iar timpul este de partea ei.

“Mai am mult de muncă până o să pot să spun că am revenit, dar am avut norocul să am o sarcină și o naștere ușoară datorită sportului, iar cât de curând sunt sigură că o să mă revedeți din nou printre cei mai buni sportivi ai lumii. Anul viitor am câteva competiții importante: Campionatele Mondiale și Campionatele Europene. Vreau să le bifez pe amândouă, și nu oricum, ci cel puțin cu un loc în finală.”

Noi suntem siguri că Andreea va reuși să își îndeplinească obiectivele deoarece înainte de orice competiție, mentalitatea unui campion va face mereu diferența între sportivii care au continuat să creadă în ei și în visul lor și cei care au renunțat demult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu