De ce este recomandat consumul apei alcaline în condiții de efort fizic intens?

#TuraDeVis este definiția noastră pentru #RunningCulture: oameni care aleargă prin tot orașul, unind culturi diferite într-o experiență de neuitat. Acest eveniment a ajuns la ediția cu numărul 5, care a avut loc weekend-ul ce tocmai s-a încheiat. Am alergat de la apus până la răsărit, pe o distanță totală de 52 de kilometri, timp în care am trecut prin tot Bucureștiul.

A ieșit aproape un ultramaraton greu de descris în cuvinte, iar din acest motiv își merită numele “De Vis”.

Evenimentul a fost unul de neuitat, greu pe alocuri, dar fiecare pas în alergare ne-a făcut să simțim că trăim! Am fi putut sta acasă, am fi putut merge în club sau am fi putut face orice altceva, dar am ales să ne dăm întâlnire la Sport Vision România, după care să ieșim pe străzile din București deși ploua torențial. Ăsta da curaj! Asta da ambiție!

Iar vestea care ne-a bucurat cel mai mult e că Alcalia a susținut în premieră evenimentul și pe cei care au alergat alături de noi. Ne-a fost mega utilă chiar și în momentele în care linia de finish părea că nu se va mai apropia vreodată. Apa alcalină a celor de la Alcalia nu doar că ne-a făcut bine, ci ne-a oferit și surplusul de hidratare de care aveam nevoie pentru a termina cu bine traseul și ne-a ajutat să ne simțim relaxați pe parcursul celor 52 de kilometri.

O bună hidratare este esențială pentru sănătate deoarece fiecare celulă din corp are nevoie de apă, hidratarea fiind vitală pentru funcțiile de bază ale organismului.

Dacă faci sport zilnic mai mult de 2-3 ore, organismul începe să fie mai stresat și să consume mai multe lichide, așadar hidratarea devine esențială în viața unui sportiv amator sau profesionist. Cel mai bun lichid pentru hidratare este, de departe apa, care ar trebui să fie consumată în mod constant. Apa este principalul constituent al organismului care reprezintă aproximativ 60% din greutatea corpului la bărbații adulți și 50-55% din greutatea corporală la femei. Organismul are nevoie de apă pentru a supraviețui și funcționa.

Ce este apa alcalină și la ce este bună aceasta?

Când vine vorba de apă alcalină, aceasta are capacitatea de a alcaliniza, sprijinind astfel funcționarea corectă a organismului, putând fi implicată într-o serie de procese: eliminarea reziduurilor, buna funcționare a sistemului digestiv, neutralizare, asigurarea nivelului optim de fluide, implicit al unui nivel corespunzător de hidratare.

Velingrad ALCALIA este o apă minerală naturală alcalină direct de la sursă, cu un pH ridicat de 9.36. Apa își are originea la 1.200 metri adâncime, în munții Rodopi, din regiunea balneoclimaterică Velingrad.

Este recomandat consumul apei alcaline în condiții de efort fizic intens deoarece aciditatea care rezulta în urma activității musculare intense accentuează senzația de oboseală, iar prin alcalinizare aceasta este înlăturată.

Atunci când pH-ul scade în urma efortului fizic depus, corpul încearcă să reechilibreze această pierdere, consumând minerale alcaline precum calciu și magneziu din oase, dinți, ficat. De aceea, sportivii au nevoie în mod regulat să consume suplimente de calciu și magneziu, pentru a evita crampele musculare, dar și afectarea celorlalte organe.

Prin folosirea apei alcaline în timpul și după activitatea sportivă, corpul își asigură necesarul de minerale alcaline într-un mod natural și nu mai necesită suplimente de calciu și magneziu.

Vă așteptăm și pe voi la următoarele ediții #TuraDeVis, să cucerim străzile și să ne depășim limitele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu