Ce înseamnă să #potimaimult cu Laura Constantin?

Tura de Vis reprezintă momentul ideal de a demonstra că #potimaimult! Alergăm împreună de la apus până la răsărit, împărtășim aceeași dragoste pentru alergare alături de alți oameni pasionați și împreună explorăm Bucureștiul noaptea.

Pentru că în cadrul evenimentului avem ocazia perfectă de a da dovadă de determinare, ambiție și curaj, alături de Zuzu Fit, ne-am dorit să aflăm ce înseamnă pentru alergători să te autodepășești atunci când alergi o noapte întreagă.

Tura de Vis este cel mai mare eveniment al 321sport, care se desfășoară de două ori pe an și care reprezintă esența alergării în tot peisajul urban din România. Dacă la solstițiul de vară alergăm toată noaptea, de la apus până la răsărit, la solstițiul de iarnă alergăm împreună de la răsărit până la apus, împărtășim aceeași pasiune pentru alergare alături de alți oameni curajoși și împreună explorăm Bucureștiul în toiul iernii.


Laura Constantin se află printre curajoșii care au participat la #TuraDeVis Summer Edition 2021 și au reușit să ajungă la linia de finish, alergând 52 de kilometri prin București. Laura are 34 de ani, iar în viața de zi cu zi este avocat.

Laura iubește sportul încă de când era copil, dar se caracterizează ca fiind foarte ușor de distras de la o rutină sănătoasă. Alerg destul de haotic, iar uneori fac pauză luni de zile.” A încercat să alerge prima dată în 2015, dar pe atunci, ori de câte ori ieșea la alergat, se oprea la fiecare 100 de metri. “Nu am avut un obicei constant niciodată și nu pot să afirm că alerg de 6 ani, când eu nu cred că am alergat nici măcar un an cumulat.”

Nu a alergat niciodată pentru cifre (timp, kilometri sau alți indicatori), dar îi place să observe progresul. Totodată, cel mai mare număr de kilometri alergați de Laura până la Tura de Vis a fost de 21-22 de kilometri.

La finalul celor 52 de kilometri, se putea observa cum fericirea, recunoștința și împlinirea pur și simplu radiau prin privirea și zâmbetul atât de larg al Laurei. Faptul că a participat la acest eveniment, că a reușit să alerge mai mult decât un maraton și că a simțit pe propria piele ce înseamnă să #poțimaimult pur și simplu i-au oferit emoții greu de descris în cuvinte. Iar anturajul cu siguranță a făcut diferența!

Totodată, am vrut să aflăm ce a stat în spatele acestor emoții, așadar am rugat-o să ne împărtășească din ceea ce a simțit după #TuraDeVis.

M-am înscris din mai multe motive. Eram curioasă care îmi sunt limitele și îmi doream să văd orașul din această perspectivă (noaptea, alergare, iunie, comunitate), prin urmare am descoperit o altă față a orașului în care locuiesc, într-o lumină și o liniște nouă, cu miros de tei și oameni prietenoși și bucuroși. Deși nu sunt o persoană sociabilă, mă hrănesc din energia comunității, iar 321sport este o comunitate foarte frumoasă.

Cu toate că acum pot să spun că #TuraDeVis a fost mai ușoară decât mi-am imaginat, începutul turei a fost dominat de anxietate și oameni necunoscuți la start. Aveam toate premizele să mă opresc după câțiva kilometri, dar apoi totul a devenit din ce în ce mai ușor. Plăcerea a luat locul anxietății și am continuat. M-am gândit să mă opresc după bucata nordică a turei, dar ajunsesem deja la Timpuri Noi și nu mai era mult. Până atunci, am crezut că o să mă opresc înainte de final, dar parcă la momentul acela s-a produs un click și oboseala s-a transformat în energie. Eram foarte atentă la corpul meu, să cântăresc orice durere și să mă opresc dacă devine serioasă. Durerile erau numeroase, dar niciuna ieșită din comun, așa că am continuat.

Chiar dacă fizic puteam, eram destul de îngrijorată că nu o să pot depăși pragul mental. Din fericire, le-am depășit cu susținerea prietenilor care mă urmăreau pe aplicație, cu schimbul de gânduri și energie cu ceilalți alergători, cu entuziasmul lui Radu, care probabil făcea ecuații complexe ca să găsească durata perfectă a pauzelor și cele mai potrivite cuvinte de încurajare, în momentele în care aveam nevoie de ele, cu muzica și cu mirosul de tei, care m-au purtat prin amintiri și sentimente greu de descris în cuvinte.

Nu am mai participat la #TuraDeVis, aceasta a fost prima oară și pot să spun că #TuraDeVis a fost pentru mine o explorare interioară, a limitelor personale și exterioare, a orașului, prin toate simțurile.

#TuraDeVis Summer Edition 2021 este un proiect 321sport #RunningCulture powered by Zuzu Fit.

Aici puteți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu