Cum te recuperezi după o cursă de 52 kilometri?

Pentru cine nu știe încă, #TuraDeVis este ideea prin care ducem cultura de running în stradă. Unim orașul prin sport și aducem oamenii împreună. 

Tura de Vis este cel mai mare eveniment al 321sport, care se desfășoară de două ori pe an și care reprezintă esența alergării în tot peisajul urban din România. Dacă la solstițiul de iarnă pornim pe traseu atunci când răsare soarele și ne oprim abia când se lasă seara, la solstițiul de vară alergăm toată noaptea, de la apus până la răsărit. Iar pe 19 iunie 2021 am alergat nu mai puțin de 8 ore și jumătate.

Mulți dintre cei care au venit alături de noi de-a lungul timpului în această călătorie, ne-au transmis că #TuraDeVis a fost cea mai frumoasă experiență sportivă din viața lor. Și îi credem, pentru că și noi am simțit exact același lucru! Am legat noi prietenii care, cu siguranță, vor trece testul timpului, iar toate amintirile create ne-au rămas imprimate în suflet!

Ar mai fi multe de povestit despre ceea ce înseamnă #TuraDeVis pentru cultura de running   din România, dar preferăm să ne rezumăm la a spune că aceasta este o experiență pe care orice alergător ar trebui să o trăiască cel puțin o dată în viață.

Pe 19 și 20 iunie 2021 a avut loc #TuraDeVis, ediția a 5-a, motiv pentru care am alergat 52 de kilometri prin tot Bucureștiul. A fost o experiență de-a dreptul legendară, pe o distanță ce a însemnat mai mult decât un maraton. Deși fiecare kilometru alergat are în spate o poveste care va rămâne cu siguranță mult timp în sufletele noastre, efortul depus pe parcursul celor 52 de kilometri a implicat un consum muscular foarte mare.

Organismul nostru consumă mai întâi rezervele de carbohidrați, apoi cele de grăsime și inevitabil va ajunge să consume din proteinele din corp, ceea ce poate duce la leziuni musculare severe în timpul efortului fizic sau după acesta. Proteinele ajută la creșterea masei musculare și a rezistenței la efort, timp în care facilitează o ușoară recuperare post-antrenament. 

Cei peste 50 de kilometri alergați toată noaptea, pur și simplu ne-au făcut să ne depășim limitele. Nu a fost greu, a fost foarte greu, pentru că la alergare s-a adăugat și lipsa odihnei, dar am rezistat până la final și cel mai important, am reușit să ne bucurăm de fiecare kilometru alergat în ciuda oboselii care se accentua din ce în ce mai tare. Pe lângă pasiunea noastră pentru alergare care ne-a împins de la spate să pornim în această călătorie nocturnă ce a însemnat ore întregi de alergare, trebuie să recunoaștem că Zuzu Fit a avut un rol foarte important. Fiecare punct de hidratare de pe traseu în care găseam băuturile proteice din lapte și batoanele Zuzu Fit ne-a ajutat să ne reîncărcăm bateriile până la următoarea oprire. Am simțit pe pielea noastră ce înseamnă să #potimaimult!

Am străbătut în pași de alergare tot orașul: de la est, la vest, apoi la nord și am terminat în sud. O să ne amintim multă vreme această noapte nebună, în care entuziasmul nostru a fost atât de mare încât a ținut și ploaia departe.

Zuzu Fit ne-a fost alături încă de când au lansat produsele, din 2019, lucru pentru care suntem tare recunoscători. Dar cel mai important lucru pe care-l înțelege acest brand este că sportul necesită muncă, disciplină și sacrificii și că forma sportivă nu se clădește peste noapte, ci doar prin antrenamente bine gândite și adaptate fiecărui sportiv în parte, de aceea, ne-a încurajat mereu să ne autodepășim și ne-a învățat că mereu #potimaimult!

Zuzu Fit a creat produse bogate în proteine pentru ca orice sportiv să se poată reface mai rapid și mai eficient după un antrenament sau o competiție intensă. Dar mai ales pentru a face sport cu bucurie.

Mai jos sunt câteva dintre produsele lor, ce ne ajută de fiecare dată să alergăm pe distanțe medii și lungi și să ne depășim limitele:Organismul nostru consumă mai întâi rezervele de carbohidrați, apoi cele de grăsime și inevitabil va ajunge să consume din proteinele din corp, ceea ce poate duce la leziuni musculare severe în timpul expediției sau după aceasta. Proteinele ajută la creșterea masei musculare și a rezistenței la efort, timp în care facilitează o ușoară recuperare post-antrenament.


Zuzu Fit și-a făcut o misiune din a motiva și inspira oamenii să fie mai activi, să se bucure de sport indiferent de condiții și să ducă o viață mai sănătoasă. De aceea, au creat o gamă pentru toți cei care fac mișcare, indiferent de cât de des sau cât de mult. Produsele sunt bogate în proteine și au un conținut redus de zahăr și grăsime, așadar sunt perfecte și ca gustare, dar mai ales ca să ajute iubitorii de mișcare să se recuperezi mai ușor post efort.

Mai multe informații despre Zuzu Fit aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu