Denisa Dragomir: “Scările de la sfârșitul ascensiunii îți dau impresia că ajungi la cer!”

s-a desfășurat în perioada 21 – 26 august 2020, iar dacă atunci vă prezentam cu entuziasm echipa de cinci alergători care urmau să fie actorii principali, astăzi, la o lună și jumătate de la lansarea filmului documentar La Cota 10.000, vrem să realizăm portretele acestor cinci fantastici din perspectiva a ceea ce a însemnat proiectul pentru ei după încheierea lui.


Așadar, cel de-al treilea portret din această serie o are în prim plan pe , o sportivă senzațională cu o mentalitate de campioană. Denisa are peste 10 ani de experiență în alergare montană de lungă distanță și competiții de skyrunning, unde a reușit să obțină o mulțime de medalii la campionate naționale, balcanice, europene și mondiale.

Povestea ei în sportul de performanță a început în comuna Berevoiești, județul Argeș, la vârsta de 11 ani, când a început să alerge la concursuri școlare. De atunci, disciplina și dorința de autodepășire au ajutat-o să transforme pasiunea ei într-o carieră remarcabilă.

Denisa a pornit în această expediție-documentar cu o formă fizică foarte bună, ea fiind obișnuită să depună constant foarte mult efort fizic la antrenamente și concursuri. Cu toate astea, La Cota 10.000 tot a reprezentat pentru ea o provocare despre depășirea limitelor fizice și mentale.

Pe parcursul celor 6 zile consecutive de efort fizic cu multă diferență de nivel, experiența Denisei acumulată de-a lungul anilor pe traseele montane din România, cât și din afară, i-a ajutat foarte mult și pe ceilalți și i-a motivat să continue când lucrurile deveneau greu de gestionat.

“Niciodată nu mă gândesc să renunț. Mereu sunt optimistă și îmi propun să duc la bun sfârșit ceea ce am început, indiferent de cât de greu este, iar când efortul implică foarte multe urcări și coborâri, încerc să nu mă epuizez după prima urcare și să păstrez energia pentru ultima parte a traseului”.

La Cota 10.000 i-a dat ocazia Denisei să străbată două vârfuri pe care nu le mai atinsese niciodată până atunci, Vârful Ciucaș și Vârful Toaca, iar astăzi, experiența trăită pe vârful Toaca reprezintă una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le-a avut pe parcursul celor șase zile.

“Cel mai fain moment a fost când am ajuns aproape de vârful Toaca. Scările de la sfârșitul ascensiunii îți dau impresia că ajungi la cer. Am rămas pur și simplu uimită de acea imagine.”

Denisa a trăit fiecare zi la intensitate maximă și s-a simțit tristă când totul s-a terminat. Își dorea ca acest proiect să dureze cât mai mult și să străbată cât mai multe vârfuri din România. Cu toate că a fost un proiect epuizant, echipa și legătura care s-a creat între cei prezenți, i-a ajutat să treacă mai ușor peste toate obstacolele.

Îmi amintesc că după ce am ajuns acasă, am dormit foarte mult. Aveam picioarele foarte încărcate, iar două zile nu am vrut să mai aud de alergare cu diferență de nivel. De obicei, după un proiect sau concurs zilele următoare le acord refacerii.”

Denisa a învățat cât de solictant este să aduni 10.000 de metri diferență de nivel în doar câteva zile și e de părere că această experiență unică o va ajuta pe parcursul carierei sale sportive.

“Sunt alergătoare montană, iar uneori simt că nu știm să apreciem și să ne bucurăm de ceea ce munții noștri ne oferă. Trăim într-o țară superbă, țară care ar trebui promovată la potențialul ei maxim, dar înainte de a face lucrul acesta, trebuie să învățăm să respectăm mai mult natura care ne înconjoară.”

Filmul documentar La Cota 10.000 poate fi vizionat , pe platforma Streamerse. Ne-am bucura teribil să ajungă la cât mai mulți oameni care apoi, să înceapă să facă mișcare și să exploreze din ce în ce mai mult această țară minunată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu