Timpul, cel mai mare inamic al lui Arcadie Rusu

Nu trebuie să existe “nu am timp” când vine vorba de pasiunea ta. Dorința de a face mișcare trebuie să fie mai puternică decât orice obstacol pe care l-ai putea întâmpina pe parcursul unei zile. Niciodată nu vei ajunge să te bucuri de un obiectiv pe care-l ai, dacă la aproape fiecare pas vei găsi scuze să te oprești din drum. Muncește, visează, stabilește-ți obiective mărețe și nu lăsa pe nimeni să te oprească!

Pe 13 ianuarie lansam, împreună cu prietenii noștri de la Kvantum Sport, distribuitor oficial al Under Armour în România un program prin care căutam patru alergători începători (două fete și doi băieți) care să termine primul lor semimaraton.

Pe 19 ianuarie, îi anunțam pe cei 4 ambițioși și curajoși care m-au cucerit cu determinarea, dar mai ales cu motivațiile lor.


Pe parcursul acestei perioade, cei 4 alergători au dat dovadă de o dorință fantastică de a-și depăși limitele și de a fi cât mai pregătiți în ziua provocării. Nu a fost un drum ușor. Au avut parte de momente dificile, clipe când au simțit că este prea mult pentru ei, dar și momente unice care i-a ajutat să descopere beneficiile mișcării. Să alergi un semimaraton în 4 luni nu este deloc ușor. Aș putea spune că este aproape imposibil pentru o persoană care nu este deloc familiarizată cu mișcarea, dar sunt sigură că cei 4 alergători ne vor demonstra că nimic nu este imposibil când îți dorești ceva cu adevărat.

Arcadie Rusu o să fie cu siguranță persoana care își va dori să ajungă cât mai repede la linia de finish. Este mereu în contratimp, iar orice minut este prețios pentru el. În ziua competiției, își va dori să alerge cât mai repede pentru a avea timp să se bucure mai mult la linia de finish, alături de cei dragi de reușita sa. Pe parcursul acestei perioade, alergarea a devenit una dintre prioritățile sale. Dacă la început era sceptic în ceea ce privește integrarea unui nou hobby în programul său foarte încărcat, cu timpul a înțeles că o bună organizare îți permite să faci foarte multe lucruri pentru tine. A reușit să depășească borna de 18 kilometri. Ar fi putut să alerge 21, dar păstrează această satisfacție pentru ziua provocării. De 4 luni se antrenează cu gândul la acest moment, iar motivația de a continua nu i-a lipsit nicio secundă.

Mă motivează plăcerea de a alerga, odată pornit simt că nimeni și nimic nu mă mai poate opri. Este ca un fel de întrerupător care se declanșeză automat odată cu decizia luată. Corpul și conștiința intră într-un fel de setare, program care știe ce are de făcut și care nu permite oboselii sau gândurilor negre să intervină.”

Pe parcursul acestei perioade, timpul a fost cel mai mare inamic al său. Și-ar fi dorit ca zilele să fie mai lungi, iar programul de antrenament să nu se suprapună cu programul din timpul jobului, dar chiar și în aceste condiții, a reușit să iasă în mod constant la mișcare. Nimic nu îl poate opri când își propune ceva. Indiferent de circumstanțe, întotdeauna îi place să ducă la bun sfârșit ceea ce a început. Nu îi este teamă de cum se va simți în ziua provocării sau cât de greu va fi. Provocările fac parte din viața lui. Știe că nimic nu se obține cu ușurință, așa că este pregătit pentru orice.

Greul nu trece niciodată, depinde de tine cum ți-l asumi, nu este vorba doar de pregătirea fizică, mai important de atât este determinarea de a face ceva special. Pentru mine, aceasta nu este o probă obligatorie impusă la ora de sport, pentru mine este o alegere, o provocare de a face ceva special și atunci, ea vine cu un entuziasm asumat și clar cu o satisfacție pe măsură.”

Nu a avut timp să își imagineze cum va arăta ziua pentru care s-a pregătit timp de 4 luni și nici nu  vrea să o facă. Îi place să lase lucrurile să decurgă la voia momentului, în funcție de ce va simți. Uneori momentele neplanificate generează cele mai frumoase amintiri. Nu a mai avut parte de asemenea provocări și așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va decurge întreaga aventură. Indiferent de rezultat este sigur că va avea parte de o experiență  care va rămâne în memoria întâmplărilor personale, cum la fel se va întâmpla cu alergările alături de comunitatea 321Sport. Chiar dacă îi place să se antreneze mai mult singur, o să încerce să fie prezent la alergările de marți seara de fiecare dată când programul îi va permite. Să alergi singur este minunat, simți că faci ceva pentru tine și mintea ta, dar alături de gașca potrivită simți că reușești să “te reîncarci” cu energie pentru tot restul săptămânii.

Indiferent care va fi deznodământul acestui semimaraton, sper ca această experiență să inspire cât mai multe persoane. Alergarea poate face minuni pentru corpul și mintea ta, iar în viitorul apropiat mi-aș dori ca tot mai multe persoane să descopere pe propria piele aceste beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu