Vlad Șohan a descoperit că alergarea nu este doar despre mișcare

Imposibilul de ieri, poate fi șansa ta de astăzi. Cu toții ne setăm anumite obiective cu speranța că vom ajunge să le realizăm într-o bună zi. Sperăm, ne dedicăm în totalitate, muncim zi de zi cu gândul la acel moment, dar uneori, această dorință de a atinge imposibilul, pune stăpânire pe noi și uităm că de fapt, lucrurile mici ne aduc cu adevărat fericirea. Fiecare zi este o nouă șansă să ajungi mai aproape de visul tău, dar e important să nu uiți să te bucuri și de călătorie, nu doar de destinația mult visată.

Pe 13 ianuarie lansam, împreună cu prietenii noștri de la Kvantum Sport, distribuitor oficial al Under Armour în România un program prin care căutam patru alergători începători (două fete și doi băieți) care să termine primul lor semimaraton.

Pe 19 ianuarie, îi anunțam pe cei 4 ambițioși și curajoși care m-au cucerit cu determinarea, dar mai ales cu motivațiile lor.


Vlad Șohan, unul dintre cei patru curajoși, este un exemplu pentru mine. Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nimic nu este imposibil, iar Vlad este dovada vie că aceasta nu e doar o vorbă în vânt. Întotdeauna a așteptat momentul potrivit, o motivație care să îl determine să înlocuiască orele petrecute pe canapea cu alergările în aer liber. Întotdeauna și-a dorit să devină o persoană mai activă, să își schimbe stilul de viață. A încercat de nenumărate ori să iasă la mișcare, dar de fiecare dată canapeaua câștiga acest conflict interior. Așa că, după primul antrenament, și-a dat seama că alergarea va fi una din activitățile pe care o va practica pe termen lung.

Vlad nu a crezut că 2021 îi va aduce schimbarea mult dorită

După un an haotic și plin de incertitudine, 2021 a început neașteptat de bine pentru Vlad. Chiar de ziua lui a fost anunțat că va face parte din programul #PotSaZbor #dela1la21, iar timp de 4 luni va avea la dispoziție un plan de pregătire care să îl ajute să alerge primul semimaraton din viața lui. A simțit că acela era momentul pe care îl aștepta de foarte mult timp, exact acea motivație de care avea nevoie pentru a începe.

Acum, după mai bine de 3 luni de la primul antrenament, Vlad este entuziasmat de progresul său. A reușit să alerge 19 kilometri fără pauză. Ar fi putut să mai continue 2 kilometri, dar a păstrat această bucurie pentru ziua provocării. Pentru el, a fost o perioadă frumoasă, lipsită de incidente, în care s-a putut bucura de fiecare antrenament, chiar dacă uneori programul încărcat i-a schimbat planurile. Este fericit că niciun obstacol nu l-a împiedicat să iasă de 3 ori pe săptămână la alergare. Dacă la început de drum, fiecare antrenament era epuizant, acum fiecare zi petrecută în alergare este o bucurie. A descoperit că barierele există doar în mintea lui, iar el a fost singura persoană care a putut decide cât de departe putea ajunge.

“În această perioadă am învățat că limitele sunt doar mentale, iar cu perseverență și disciplină poți face orice. Sunt o persoană pozitivă, iar perioada de până acum aș numi-o interesantă și plină de provocări, nu dificilă. Sunt sigur că vor urma momente frumoase și sunt nerăbdător să finalizez provocarea. Ba chiar foarte entuziasmat să parcurg acest semimaraton alături de colegii care au dat curs acestei provocări. Alergatul este mult mai interesant când ai alături de tine persoane ce împărtășesc aceeași pasiune.”

Nu știe ce îi rezervă viitorul în alergare sau ce surprize i-a pregătit acesta, dar de un lucru este sigur: își dorește să alerge primul maraton și chiar un ultramaraton, însă momentan vrea să se bucure de această experientă minunată alături de echipa lui. Iar apoi lucrurile vor veni treptat. Tocmai din acest motiv nu și-a setat un timp în care să finalizeze cei 21 de kilometric și nici nu o va face. Vrea să se bucure la maximum de această alergare și să își poată susțină colegii. Nu va fi o competiție, va fi începutul unei călătorii în care se va bucura de fiecare moment alături de iubitorii sportului și comunitatea 321sport, dar și de familia sa, care l-a susținut neîncetat pe parcursul acestei perioade.

Și nu în ultimul rând, Vlad a descoperit că alergarea nu este doar despre mișcare, ci despre prietenie și dorința de a te simți bine alături de oamenii care împărtășesc aceeași pasiune cu tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu