Pentru Cosmina Dilimoț, deznodământul primului semimaraton pare incert

Uneori este nevoie doar de un mic impuls care să ne ajute să ne atingem potențialul. Lipsa încrederii și teama de eșec ne opresc de cele mai multe ori din drumul nostru spre îndeplinirea obiectivelor. Puțini dintre noi conștientizăm și acceptăm eșecul ca parte inevitabilă a dezvoltării noastre personale și profesionale. Indiferent de câte ori am eșuat în trecut, acum avem posibilitatea să schimbăm viziunea asupra situațiilor și să dăm un alt sens lucrurilor care se întâmplă, chiar dacă ele nu vin mereu așa cum ne-am dori.

Pe 13 ianuarie lansam, împreună cu prietenii noștri de la Kvantum Sport, distribuitor oficial al Under Armour în România un program prin care căutam patru alergători începători (două fete și doi băieți) care să termine primul lor semimaraton.

Pe 19 ianuarie, îi anunțam pe cei 4 ambițioși și curajoși care m-au cucerit cu determinarea, dar mai ales cu motivațiile lor.


După mai bine de 3 luni de la primul antrenament din cadrul programului #PotSaZbor #dela1la21, cei 4 alergători sunt încrezători și optimiști că vor reuși să alerge primul semimaraton. Fiecare săptămână le-a oferit o nouă lecție, iar fiecare lună i-a ajutat să ajungă mai aproape de primii lor 21 de kilometri legați. Această experiență le-a oferit șansa să devină mai încrezători și mai dornici să își depășească toate acele limitări care nu îi lăsa să își atingă potențialul.

Pe parcursul acestei perioade, Cosmina Dilimoț a dus o luptă continuă cu ea însăși. Simte că ar mai avea nevoie de încă doi ani ca să poată alerga un semimaraton, dar acest proiect a ajutat-o să devină mai încrezătoare în forțele proprii Chiar dacă mă simt nepregătită, există o parte mică din mine care, aparent, e mai puternică decât dorința de a ceda. Știam că nu o să fie ușor, but better now than never.”

Chiar dacă este la început de drum, Cosmina poate afirma că viața este frumoasă în alergare. A simțit pe propria piele că nu este ușor să alergi distanțe lungi, mai ales când nu ai o bază solidă care să îți permită să dezvolți antrenamentele. Chiar dacă este puțin sceptică în ceea ce privește deznodământul acestei provocări, de un lucru este sigură: acesta a fost doar începutul unui capitol frumos din viața ei.

Primii 15 kilometri au reprezentat o eternitate

Alergările lungi reprezintă cel mai greu test, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Fiecare minut care o scoate din zona de confort, o ajută să își dorească mai mult să reușească ceea ce și-a propus. Nu este ușor, dar satisfacția de a trece peste acele momente critice este pe măsură. Cosmina a reușit de trei ori să își depășească limitele, iar a patra oară își dorește să fie în ziua când va alerga 21 de kilometri. Nu știe ce o așteaptă și nici nu poate realiza dacă partea cea mai grea a trecut sau abia acum începe, dar știe că indiferent cât o să fie de greu, Florin o să fie alături de ea să o încurajeze și să o motiveze să nu renunțe.

“Pe de-o parte, cred că partea cea mai dificilă a trecut pentru că mi-am depășit de câteva ori limitele (tura de 10 kilometri, 11 kilometri, apoi 15 kilometri), pe de altă parte, dacă mă gândesc la cât de rău mă simt după ce alerg distanțele mai mari și cât de greu îmi este să mă motivez să continui, aș zice că partea cea mai grea abia acum începe, dar indiferent de ce va fi, voi merge încrezătoare la start. Știu sigur că voi avea parte de suportul necesar, atât din partea celor dragi, cât și a echipei 321sport. Sunt sigură că în echipă totul o să fie mult mai funny și mai ușor.”

Există momente când iese cu drag la alergare și se bucură din plin de fiecare pas și de fiecare minut petrecut cu ea și gândurile ei, dar sunt și clipe când parcă nimic nu funcționează, când se simte străină în propriul corp. Lipsa condiției fizice a simțit-o în fiecare săptămână. Regretă că nu a acordat mai multă atenției mișcării în trecut, dar în același timp, este conștientă că niciodată nu este prea târziu să faci o schimbare majoră.

Indiferent care o să fie deznodământul acestui proiect, Cosmina va continua să alerge. Își dorește să iasă cât mai des la alergare cu Florin, iar în fiecare marți să fie alături de comunitatea 321Sport. Simte că alături de o echipă poate evolua mult mai ușor. Încă îi este greu să alerge în ritmul comunității, dar un lucru știe sigur: în viitorul apropiat își dorește să poată alerga în același ritm cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu