Pentru Arcadie Rusu, alergarea înseamnă deconectarea de la lumea reală

Mișcarea este viață, iar sintagma atât de cunoscută vouă “Mens sana in corpore sano”, confirmă lucrul acesta. Încă din antichitate, oamenii au înțeles beneficiile mișcării și au încercat să se bucure de un stil de viață cât mai sănătos. Sportul înseamnă libertate, bucurie, bună dispoziție și chef de viață, iar toate aceste trăiri le vei înțelege după un singur contact cu sportul.

Pe 13 ianuarie lansam, împreună cu prietenii noștri de la Kvantum Sport, distribuitor oficial al Under Armour în România un program prin care căutam patru alergători începători (două fete și doi băieți) care să termine primul lor semimaraton.

Pe 19 ianuarie, îi anunțam pe cei 4 ambițioși și curajoși care m-au cucerit cu determinarea, dar mai ales cu motivațiile lor.


Programul #PotSaZbor #dela1la21 este despre un nou început, dar și despre dorința oamenilor de a face o schimbare în viața lor, de a ieși din monotonia zilnică și de a-i inspira pe cei din jur. Uneori fiecare pas doare, iar depășirea acelor momente depinde doar de tine și de dorința ta de a continua ceea ce ai început. Alergarea este de multe ori ca în viață. Doar cei puternici reușesc să treacă peste momentele grele și să se bucure de alegerile făcute.

După mai bine de 3 luni de la primul antrenament, Arcadie Rusu simte că a făcut cea mai bună alegere. Alergarea îi aduce un plus de energie și îl face să își dorească să evolueze din ce în ce mai mult. Începutul a fost greu, dar acum mă bucur de satisfacțiile obținute după fiecare antrenament. Simt că am intrat pe ultima sută de metri, iar zi după zi luminița de la capătul tunelului este tot mai puternică.

Multe persoane ar spune “este prea mult pentru mine”, dar nu și Arcadie. Atunci când începe un lucru, îi place să îl ducă până la capăt fără să găsească scuze. Știe că doar la sfârșit se va putea bucura de satisfacția provocării. De la începutul programului și până în prezent a reușit să alerge cel mai mult 18 kilometri legat. Există o strânsă legătură între el și febra musculară “Sunt prieten cu febra musculară. Ne vedem aproape în fiecare zi, iar atunci când îmi lipsește sunt puțin cam îngrijorat. :)”

Fiecare antrenament i-a adus o nouă satisfacție, iar fiecare durere, o dorință în plus de a ajunge să alerge mult mai rapid, dar și pe o distanță mult mai mare, însă alături de comunitatea 321sport a înțeles că totul trebuie să se facă treptat. Cunoștințele acumulate i-au oferit posibilitatea să învețe să își controleze efortul fără să își pună corpul în pericol, iar acum se bucură de progresele făcute.

Uneori simte nevoia să alerge singur, să fie doar el și gândurile lui, să pună în practică ceea ce a învățat, dar și să descopere locuri noi. Alergarea îl ajută să se deconecteze de agitația și grijile zilnice. Simte că acela este momentul lui, clipa sa de liniște și bucurie, dar sunt și momente când simte nevoia să alerge alături de comunitate. Voia bună și vibe-ul pozitiv din timpul antrenamentelor îl ajută să își depășească limitele.

“Alături de comunitate simți că nu ești singur și că aparții de un trib în care ești acceptat cu brațele deschise. Avantajul este că mă cunosc cu toată lumea de acolo. Chiar dacă nu ne vedem fețele de după mască, faptul că alergăm toți pe un singur drum, în aceeași direcție, îmi dă senzația de călătorie într-un necunoscut care este alimentat de acest motor al dorinței de aventură.”

Fiecare alergare i-a oferit o nouă lecție, iar fiecare minut petrecut cu el l-a ajutat să înțeleagă mai bine avantajele mișcării și bucuria de a fi doar tu cu tine, în lumea ta, departe de toate grijile și problemele zilnice:

Fiecare alergare mi-a creat o stare de bine în felul său, dar cele mai speciale antrenamente în care simt că lumea este a mea, sunt cele în care alerg singur, duminica, prin locuri în care am ajuns mai puțin, sau chiar deloc până acum, cu muzica clasică în căști și fără să îmi propun vreo distanță, viteză. Pur și simplu mă las dus în această călătorie în care am sentimentul că las totul în urma mea, că nimic nu îmi aparține, decât libertatea de a mă deplasa în necunoscut.”

Nu știe ce îi rezervă viitorul sau ce provocări i-a pregătit acesta, dar de un lucru este sigur, alergarea o să facă parte fără excepție din programul său săptămânal.

Fotografii articol: Radu Restivan / The Sports Architects / 321sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu