Vlad Șohan și drumul către primul semimaraton: Alergarea nu este așa ușoară precum pare

Se spune că tot ceea ce este sortit să se întâmple, se va întâmpla la momentul potrivit. Cheia succesului este să nu te grăbești în timp ce lucrezi necontenit la visul tău. Fiecare zi reprezintă o nouă șansă pentru a ajunge cât mai aproape de îndeplinirea obiectivului tău, iar dacă ai răbdare, universul te va conduce sigur către acel moment de glorie mult așteptat.

Pe 13 ianuarie lansam, împreună cu prietenii noștri de la Kvantum Sport, distribuitor oficial al Under Armour în România un program prin care căutam patru alergători începători (două fete și doi băieți) care să termine primul lor semimaraton.

Pe 19 ianuarie, îi anunțam pe cei 4 ambițioși și curajoși care m-au cucerit cu determinarea, dar mai ales cu motivațiile lor.


Astăzi a venit momentul să povestim despre evoluția lui , despre cum s-a descurcat în această perioadă, ce probleme a întâmpinat și cât de greu a fost pentru el să se antreneze pentru primul său semimaraton.

Nu l-am cunoscut încă personal pe Vlad, dar din puținele discuții pe care le-am avut, mi-a demonstrat că răbdarea și dorința de a reuși sunt doar două dintre calitățile care îl definesc. Chiar dacă a mai încercat de multe ori în trecut să introducă alergarea în rutina sa zilnică, niciodată nu reușea să se păstreze constant. Asta până să se fie acceptat în programul #PotSaZbor #dela1la21.

Programul #PotSaZbor #dela1la21 i-a schimbat viața

“Niciodată drumul spre îndeplinirea unui obiectiv nu va fi ușor”, mi-a mărturisit Vlad. Încă își amintește toate obstacolele care le-a întâmpinat la începutul lunii februarie “Prima radiografie nu se uită niciodată, o voi păstra ca amintire. Alergarea nu este atât de simplă precum pare. Antrenamentele devin din ce în ce mai grele odată cu mărirea distanței, dar și a ritmului. Depinde doar de tine cât de mult îți dorești să continui, să treci peste aceste momente dificile și să ajungi la destinație.”

A avut câteva momente în care a simțit că este prea mult pentru el, că este prea dureros sau că nu va reuși să ducă la bun sfârșit ceea ce a început, dar a trecut repede peste acele gânduri, iar satisfacția a fost pe măsură. Astăzi se bucură de diminețile petrecute la răsăritul soarelui și de cântecul păsărilor care-l înveselesc de fiecare dată și îi oferă un plus de energie pentru activitățile din restul zilei. Și-a dat seama că nimeni nu te poate face să înțelegi frumusețea alergării sau starea de bine pe care o ai după un antrenament reușit până în momentul în care vei începe să practici acest sport.

Este fericit că poate ieși în mod constant la alergare, de trei ori pe săptămână și e mândru de fiecare mic progres pe care-l face. Simte cum evoluează din ce în ce mai multe de la săptămână la săptămână. Până acum, cel mai mult a reușit să alerge 14 kilometri fără oprire, iar ceea ce-l bucură cel mai mult este că la sfârșitul alergării încă mai are energie să continue. Simte că este din ce în ce mai aproape de primul său semimaraton, iar satisfacția este pe măsură.

„Nu a fost deloc un drum ușor, știam lucrul acesta de când m-am înscris, dar indiferent de obstacolele pe care le voi întâmpina, nu am de gând să renunț. Am o responsabilitate față de mine, de familia mea, dar în primul rând față de echipă. Tuturor ne este greu. Să alergi un semimaraton în mai puțin de 4 luni, este cu adevărat provocator, iar eu sunt foarte entuziasmat să fac parte din această provocare”.

Vlad este conștient că indiferent care va fi rezultatul final, a avut foarte multe de învățat din această experiență. În primul rând, a realizat că limitele sunt doar în mintea ta, nimic nu este imposibil când îți dorești ceva cu adevărat. A învățat că sportul te disciplinează și îți arată calea spre o viață mai organizată, dar mai ales sănătoasă din punct de vedere al alimentației. Ca să dai randament la antrenament, trebuie să ai un stil de viață sănătos. Este sigur că toate aceste lecții îl vor ajuta pe viitor să aducă un plus în viața lui și a familiei.

Pe parcursul acestui drum a fost susținut necondiționat de cei dragi, dar și de o mulțime de oameni minunați care cred în el și în dorința lui de a reuși, iar comunitatea 321sport i-a oferit acel ceva de care avea nevoie ca să înceapă această călătorie. Alergările de marți seara sunt epice.” Simte că se regăsește alături de această comunitate, iar energia oamenilor, optimismul lor, dar și dorința de a se bucura de mișcare sunt o sursă de inspirație pentru Vlad. Simte că alături de ei drumul spre finish este mult mai ușor. Pur și simplu aceste persoane îl ajută să își depășească limitele și să simtă ca totul este mult mai ușor. This is the power of running!

Fotografii articol: Radu Restivan / The Sports Architects / 321sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu